Bodrum’da Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Bodrum Gezi Rehberi - Lebego1.Com

Bodrum‘u doya doya gezebilmek için yaklaşık 1 haftalık sürece ihtiyacınız olacak. Bu zaman diliminde özellikle tarihi yerleriyle ve doğal güzellikleriyle sizi gerçek anlamda mest edecektir. Turistik açıdan da oldukça zengin olan Bodrum, bu özelliğini korumak adına yaptığı çalışmalar sayesinde; sırf sokaklarında gezerken bile görsel açıdan tatilinizin tadını çıkartacaksınız. Arnavut kaldırımlarından tutun birbirinden güzel boyalarla kaplı duvarlarına hatta çiçeklerle donatılmış sokaklarına kadar oldukça güzel bir tatil sizi bekliyor olacak. Yaz aylarında oldukça sıcak olsa da yarımada olarak mikro klima alan özelliğine sahip olduğu için sizi rahatsız edecek bir havası söz konusu değildir. Hatta yaz mevsiminde Bodrum’da neredeyse hiç nem olmaz. Bodrum, dört mevsim ziyaret için son derece uygun bir bölge olsa da yaz turizmi bakımından fazlasıyla öne çıktığı da bir gerçek.Bodrum’a yaz tatilinde gelecekseniz masmavi koyların tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yarımada; temiz denizi ve plajları, her bütçeye uygun tesisleri, gece hayatı, spor olanakları, konserleri ve sunduğu sayısız etkinlikle unutulmaz bir tatili garantiliyor.Seçiminiz hangisi olursa olsun, Ege’nin incisi Bodrum size aradığınız her şey sunuyor. Deniz, kum, güneş, eğlence, doğa, tarih, lezzetli yemekler ve yüzde yüz huzur! Gelin şimdi Bodrum’u yeniden keşfedelim ve dört mevsim yaşayabileceğiniz güzellikleri bir bir sıralayalım.Bodrum Kalesi, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Barlar Sokağı, Marina ilçe merkezinde bulunurken; Tuzla, Bitez, Bargilya ise tekne turları ile gezilip görülmesi gereken noktalardandır. Nüfus açısından Muğla’nın en büyük ilçesi olmasına karşın ulaşım anlamında herhangi bir problem olmadığı için gezip görebileceğiniz yerlere oldukça rahat gidebileceksiniz.

Bodrum’da Mutlaka Gezilecek Yerler

Bodrum’da geçireceğiniz gün sayısı ve bulunduğunuz mevsime bağlı olarak yapabileceğiniz pek çok şey bulunuyor. İsterseniz koyların ve güneşin tadını çıkarabilir, sörf ya da yelken gibi su sporlarını deneyebilirsiniz.Alternatif olarak bölgeye özgü lezzetleri keşfedebilir ya da müzeleri gezebilirsiniz. Bodrum seyahat planınızı yapmadan önce gezilecek yerler listesini inceleyebilirsiniz.

Barlar Sokağı

Tarihi yerlerden ziyade daha canlı yerleri görmek isteyen kişiler için Bodrum Barlar Sokağı son derece ideal noktalardandır. Hareketli hayatı, rengârenk sokağı, dolu mekânları ve eğlence düşkünü insanları ile yerli ve yabancı turistlerin akşamları uğradığı canlı noktalardan biri olan Bodrum Barlar Sokağı ilçe merkezinin hareketli yerlerinden biridir.Gece hayatıyla epey ün yapmış olan bu bölge, oldukça kalabalık ama bir o kadar da keyiflidir. Bu bölgede kurulan ilk bar 1974 yılında Hadigari ismiyle faaliyet göstermeye başlamıştır. Barlar Sokağı’na gelip burada gezilecek yerler ya da eğlenilecek mekan arayışında olacaklar için özellikle Mandalin Sound ve Mavi Bar isimleriyle epey nam salmıştır. Mandalin Sound; hem deniz kıyısında olup hem de Bodrum Kalesi manzarasına sahip oluşuyla sizi görsel açıdan oldukça memnun edecektir. Canlı performansların olduğunu da ifade edelim. Mavi Bar ise daha küçük ve samimi bir konseptle sizi karşılamaktadır. Jazz ağırlıklı olan bu bar, bölgenin en iyi canlı müziklerine de ev sahipliği yapmaktadır.

Antik Tiyatro

Bodrum’un en eski yapılarından olan Antik Tiyatro, Klasik Çağ’dan bugüne ulaşan muhteşem yapılardan biridir. Milattan önce 4. yüzyılda inşa edilmiş olan bu tiyatro; 13 bin izleyiciyi ağırlayabilmekle beraber turizm döneminde çeşitli etkinlik ve konserlere ev sahipliği yapmaya devam etmektedir.Bodrum’daki kültürel etkinliklerin neredeyse hepsi bu Antik Tiyatro’da sergilenmektedir. Muhteşem manzarasıyla birlikte günümüzde birbirinden özel konserlere de ev sahipliği yapmaya devam etmektedir. Ses akustiğinin eşsiz olduğu ifade edilen, canlı müzik ve tiyatroların sizleri karşıladığı bu bölgeyi gün batımında da tercih etmeyi unutmayın. Gerçek anlamda bir görsel şölen sizi bekliyor olacak.Özellikle tatil sezonunda düzenlenen konserler ile kalabalıklaşan Antik Tiyatro, piyeslere ve oyunlara da ev sahipliği yapmaktadır. Yeniköy Mahallesi’nde bulunan tiyatro Göktepe Dağı’nın eteklerinde bulunmaktadır.

Marina

500’e yakın yat kapasitesinde olan Bodrum Marina Ege’nin en meşhur marinası sayılmaktadır. Gece veya gündüz sürekli hareketli olan yerde alışveriş yapılabilecek birçok yer bulunmaktadır.Bunlarla beraber spor salonu, kafeler, restoranlar ve canlı müzik mekanları mevcuttur. Hem manzara anlamında hem de kaliteli yemekler anlamında birçok seçeneği sunan Marina, Bodrum merkezde hoş vakit geçirilen yerlerdendir. Yalnızca Ege’nin değil, Akdeniz’in de en prestijli marinaları arasında yer alan Milta Marina; mavi bayrak ve 5 altın çıpa ödülüne de sahiptir. Büyük bir bölgeye hitap etmesiyle birlikte ünlülerin de epey tercih ettiği yerlerdendir.

Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Kalesi içinde yer alan müze Türkiye’nin tek sualtı müzesidir. Çeşitli kazı ve araştırmalar sonucunda çıkarılan eserler sergilenmektedir. Bodrum’da gezilecek yerler arasında ilk sırada gösterilen bu müze, dünyanın da en büyük sualtı arkeoloji müzeleri arasında gösterilmektedir.M.S 7. yüzyıldan kalan bir gemi, serçe limanı batığı gibi büyük eserler ile beraber Yılanlı Kule, Sikke, Mücevherat Salonu, Karyalı Prenses, Zindan ve Komutan Kulesi gibi alanlar ve eserler sergilenmektedir. Yassıada, Serçe Limanı ve Şeytan Deresi batıkları da bu müzede yer almaktadır. Girişlerin 65 TL olduğu Bodrum Sualtı Müzesi’nde birçok tarihi eseri keyifle inceleyebilirsiniz. Müzeye gelmek isteyenler için açılış saati 10:00, kapanış saati ise 19:00’dur.

Myndos Kapısı

Günümüzde Gümüşlük olarak adlandırılan Myndos, Bodrum’un en doğusunda bulunmaktadır. M.Ö 360’lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen kapılar sayesinde Büyük İskender’in yaptığı saldırıların birçoğu boşa çıkmıştır. Hatta Büyük İskender’in geçemediği tek kapı olarak da bilinmektedir.Önüne kazılan hendeklerden ötürü birçok saldırıyı bertaraf eden bu kapı, 7 metre uzunluğundadır. Yıllarca verilen savaşlar ve birçok başarısız denemenin ardından bu hattı kırmayı başaran yine Büyük İskender olmuştur. Ciddi bir direniş sonrası hedefine ulaşan Büyük İskender, fetih sırasında neredeyse şehrin tamamını yerle bir etmiştir. Tarihi yapılara ve milattan önceye dayanan eserlere meraklıysanız Bodrum gezilecek yerler listenizde Myndos Kapısı da oldukça önemli bir role sahip olacaktır.

Bodrum Deniz Müzesi

2011 yılında faaliyete giren deniz müzesi gelen misafirlerine denizcilik ile alakalı olarak bilgiler vermektedir. Minyatür tekne ve deniz kabuklarını görebileceğiniz müze pazartesi (kışın) hariç tüm günlerde açıktır. Bodrum Deniz Müzesi’nin en önemli koleksiyonlarından biri Hasan Güleşçi’ye aittir. Yaklaşık 40 yıl boyunca dünyanın her yerinden toplayarak oluşturulmuş olan oldukça değerli ”deniz kabukları” koleksiyonu, müzenin üst katında sergilenmektedir. 168 aileye ait olduğu söylenen bu kabukların yaklaşık 6 bin adet olduğu ifade ediliyor. Giriş ücreti 20 TL olan müze Çarşı Mahallesi’nde bulunmaktadır. Yaz döneminde pazartesi günleri de açık olan Bodrum Deniz Müzesi, mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Haftanın her günü 10:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaretçi kabul etmektedir. Bodrum gezilecek yerler diye sıralama yaptıysanız ve gerçek anlamda sanat aşığı bir bireyseniz; Bodrum Deniz Müzesi’ni es geçmemeniz gerekmektedir.

Karakaya Köyü

Son derece ıssız ve sakin olan Karakaya Köyü Gümüşlük’te bulunan Peksimet Dağı’nın sırtlarında bulunur. 16. yy’da korsanlardan korunmak amacıyla dağ eteklerine yapılan köy denizde 500 metre kadar içerde yer almaktadır.Köyün yapıldığı dönemde dağ sırtı ağaçlar ile kaplı olduğundan dolayı görünmemekte idi, ancak günümüzde ağaçların kesilmesinden dolayı köy açığa çıkmıştır. 30 sene öncesine kadar terk edilmiş olan köyde yabancılar ev almaya başlayınca tekrar hareketlenmiştir.Köye girişten önce tabelada ziyaretçilere uyarı yapılmaktadır. İlk uyarı köye araç ile girişler kesinlikle yasaktır diğeri ise köy sınırları içinde sigara içilmemesi gerektiğidir.

Sandima Köyü

Bodrum’a bağlı Yalıkavak mevkiinde bulunan Sandima Köyü 600 yıllık bir Türkmen Köyü’dür. Partinapas Kayası üzerine kurulu olan köy halkı 1960’lı yıllarda köyü bırakıp Yalıkavak’a göç etmişlerdir. O zamandan günümüze kadar boş kalan köyde birçok harabe ev ve bir adet sağlam okul görülmektedir.Yalıkavak’a ulaştıktan sonra belediye binasının yanında sola sapıp ardından iki kilometre boyunca dar ve toprak olan yoldan ilerleyerek ulaşılmaktadır. İleride yol ikiye ayrılınca sola sapıp devam ettikten sonra köy görülmektedir.

Tuzla Kuş Cenneti

Merkeze yaklaşık 22 km uzaklıkta yer alan ve koruma altına bulunan Kuş Cenneti, başta flamingo olmak üzere 10 bin çeşit kuş türünün bulunduğu doğa harikası muhteşem yerlerden biridir. Genel olarak Kasım veya Nisan ayında ziyaret edilmektedir. Toplamda 125 farklı kuş türü bulunuyor ve kuşlar yiyeceklerini Tuzla Gölü’nden temin ediyor.Herhangi bir işletmeye bağlı olmayan bu bölgeye girişler tamamen ücretsizdir. Bodrum’da gezilecek yerler düşünüldüğünde özellikle doğa severler ve kuş gözlemcileri açısından ilk sıralarda yer alıyor. Flamingo, meke ve allı turna gibi çok nadir görülen özel kuşları buraya gelerek gözlemleyebilirsiniz.

Zeki Müren Sanat Galerisi

Ülkemizin en değerli sanatçılarından olan Zeki Müren’in ölmeden önceki son dönemini geçirdiği evi yaklaşık 18 yıldır müze olarak kullanılmaktadır. İki katlı olan galerinin ilk katı sanatçının düzenlediği gibi kalmış üst katı ise galeri olarak kullanılmaktadır. İçinde Müren’in elbiseleri, ödülleri, eşyaları, mektupları ve resimleri sergilenmektedir.Zeki Müren Müzesi, 8 Temmuz 2000 tarihinde ziyaretçilere kapısını açmıştır. Pazartesi hariç (yaz döneminde pazartesi de açık) tüm günlerde açık olan müze cüzi bir ücret karşılığında misafirlerini ağırlamaktadır. Kumbahçe Mahallesi Zeki Müren Caddesi’nde bulunan ev kolaylıkla bulunabilir. Bodrum gezilecek yerler listenize özellikle de Zeki Müren hayranıysanız eklemeniz gereken oldukça değerli sanat galerilerinden biridir.

Pedesa Antik Kent

Bodrum merkeze 4 km uzaklıkta yer alan Pedesa Antik Kenti Leleg’ler tarafından yapılmıştır. Günümüze kadar pek fazla bir şey kalmasa da hala birçok tarihi parça görülür.İçinde birçok mezar bulunan antik kentte 1920 yılında yapılan kazılarda mezarlar Fransızlar tarafından açılıp incelenmiş ve değişik bulgularla karşılaşılmıştır. Günümüzde ortaya çıkarılan yeni bulgular gözle görülebilir haldedir. Mezarlar incelendiği zaman üst üste bindirilerek yapılan yapılar hala görülmektedir.

Halikarnas Mozolesi

Dünyanın 7 harikasından biri olarak gösterilen Halikarnas Mozolesi’nin yapımı da MÖ 355 senelerine kadar uzanmaktadır. Karya Kralı Mousolos tarafından temelleri attırılan bu anıt, kralın ölümünden sonra karısı tarafından devam ettirilmiş ve oldukça özel bir anıt mezar olarak tarihe adını yazdırmıştır.Söylentilere göre 15. yy’daki büyük bir depremle birlikte bu anıt yıkılmıştır. Saint Jean şovalteleri, Bodrum’a geldikleri zaman buldukları bu önemli mirası taş ocağı olarak değerlendirmiştir. Yaşanan bu süreçle birlikte mozoleden geriye kalan her şey tahrip olmuş, günümüzde ise müze olarak sergilenmek üzere dekore edilmiştir. Oldukça özel bir mimariye sahip olan Halikarnas Mozolesi, dış görüntüsü kadar içiyle de insanları şaşırtmaya devam etmektedir. İçerisinde bulunan özel tünellerin Artemis Tapınağı’na kadar çıktığı ifade edilmektedir.

Bodrum Kalesi

600 yıllık bir tarihe sahip olan Bodrum Kalesi ilçe merkezinde ihtişamlı şekilde durmaktadır. İlk olarak gözetleme ve savaş için inşa edilen kale Rum İsyanı sırasında Türkler tarafından barınma ve korunma amacıyla kullanılmıştır. Birinci Dünya Savaşında Fransız bombardımanına tutulan kalenin büyük kısmı hasar görse de dimdik ayakta durmaya devam etmektedir. Antik çağdan önce ada olduğu belirtilen bu bölgenin üç tarafı da denizlerle çevrilidir.Bodrum Kalesi, 1406 ile 1523 yıllarında şövalyelere özel bir kale olarak kare biçiminde inşa edilmiştir. Kalede tam olarak 5 adet kule bulunmaktadır. Yaklaşık olarak 45-50 metreyi bulan bu kuleler; Fransız, Alman, İtalyan, İngiliz ve Yılanlı kuleleri olarak isimlendirilmiştir. Tarihi açıdan oldukça önemli bir yere sahip olan bu kale, barındırdığı birçok izle de geçmişten günümüze bilgiler taşımaktadır. Bunlara örnek olarak; 16. yy. dan kalma Yunanca bir yazının kapılardan birinde ”casusluk yapanların cezalandırılacağı” şeklinde yazılı olmasıdır. Savaşlarda oldukça önemli bir yere sahip olan bu kalenin dışarıdan içeriye girişte bile 7 kapıyla korunduğu ve iç kaleye ulaşmak için bu kapıları aşmak gerektiği belirtilmektedir. Savaşlar göz önüne alınarak kara surları ciddi anlamda güçlendirilmiştir.

Bitez

Bitez doğal görünümü, plajları, ormanlık alanı ve koyları ile kartpostallık görüntüye sahip oldukça güzel beldelerden biridir. Bodrum ilçe merkezinden 18 kilometre uzaklıkta bulunan Bitez genel olarak yabancı turistler tarafından gezilir. Piknik, yüzme ve doğa yürüyüşleri için ideal noktalardan biri sayılır. Bodrum’un en gözde plajlarından biri olan Bitez Plajı, yabancı turistlerden tutun ünlülere kadar tercih edilen yerlerden biridir. Aynı zamanda Bitez Yalısı olarak da bilinmektedir. Sessiz ve sakin bir tatil arayışında olanlar için asla önerilmeyecek bir yer olmasıyla birlikte özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında son derece kalabalık olduğunu ifade etmeliyiz. Bu bölgeyi tercih edecekseniz eğer Eylül ayını hatta Ekim’i bile bekleyebilirsiniz. Denizine dair ilgi vermek gerekirse de; genellikle dalgasız ve son derece de temizdir. Tabi temizlik kısmını sezonun kalabalığına göre oranlamak daha mantıklı olacaktır. Su seviyesinin derinleşme durumunun yavaş olması da özellikle çocuklu tatilciler için idealdir.Bitez Plajı’nın en büyük özelliği, girişlerin ücretsiz olmasıyla birlikte çoğu işletmecinin müşteri çekebilmek adına şezlong ve şemsiyeleri de ücretsiz sunmasıdır. Aynı zamanda plaj içerisinde bulunan işletmelerden ötürü kahvaltınızdan tutun akşam yemeğinize kadar birçok fırsattan yararlanma şansınız da olabiliyor.

Bodrum Günübirlik Gezilecek Yerler

Bodrum gezilecek yer anlamında bir hayli zengin olan, Muğla’nın gözde ilçelerinden biridir. Ayrıca çevresinde bulunan ilçeler de görülmeye değer tarihi ve doğal güzellikler barındırmaktadır. Bir balıkçı için vazgeçilemeyecek nadide bölgelerden biridir. Arkadaşlarınızla birlikte güzel bir gece geçirmek isterseniz; gece hayatından tutun birbirinden güzel restoranlarına kadar sizlere geniş bir yelpaze fırsatı sunan bir yer olmasıyla birlikte mutlaka gezip görülmesi de gerekmektedir. Göllerinden tutun birbirinden sevimli adalarına hatta son derece temiz koylarına kadar Bodrum gezilecek yerler anlamında gerçekten oldukça zengin bir portföyle ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Akbük

Akbük Bodrum’a yaklaşık 77 km uzaklıktadır. Yaz aylarında tatilcilerin yoğunluklu olduğu yerlerden biridir. Sakin ve doğayla iç içe olan plaj arayanların tercih etmiş olduğu yerlerden biridir. Bodrum gezilecek yerler anlamında Muğla’daki koylar arasında oldukça popüler, keyifli ve bir o kadar da harika bir yer olmasıyla nam salmıştır.Ege bölgesinde sahili ve gün batımı için tercih edebileceğiniz oldukça güzel bir yerdir. Konaklama ve beach tercihleri açısından yeterli doygunluğa ulaşamamış olsalar da balık yeme kültürü epey yüksek bir bölge olması ve küçük bir yer olmasından dolayı; sizlere bir köy havası da sunabilecek olan bu koyda güzel bir gün geçirmeniz mümkündür. Gece hayatı pek olmayan, festival gibi aktivitelere de ara ara yer verilen bu bölgede restoran konusunda oldukça iddialı 3 mekan bulunuyor. Bunlar sırasıyla; Doğa Restaurant, Tahta Beach ve Villa Akbük’tür.

Eski Datça

Eski Datça Bodrum’a feribotla 45 km yani 1 saat 15 dk uzaklıktadır. Ünlü şair Can Yücel’in de evinin bulunduğu Eski Datça begonyalarla süslü taş kaplı şirin mi şirin gezilecek yerlerden biridir. Türkiye sınırları içerisinde özellikle mart, nisan ve mayıs aylarında gezip görülebilecek ve denize de gönül rahatlığıyla girilebilecek nadir bölgelerdendir.Eski Datça, Bodrum gezilecek yerler listesinde özellikle tarihi yerler açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Özel araç kiralama yöntemi ve bir seyahat rehberi eşliğinde muhteşem bir gezi sizi bekliyor olacaktır.

Didyma Antik Kenti

Didyma Antik Kent Kalıntıları Didyma Antik Kent KalıntılarıDidyma Antik Kenti Bodrum’a yaklaşık 115 km uzaklıktadır. Antik Kentin en önemli yapısı Apollon Tapınağı’dır. M.Ö. 6. yüzyıldan günümüze kadar ayakta kalabilmiş olan yapılar bütünü yoğun bir yerleşim yeri olarak da kullanılmaktadır. Didymation, geçmiş yıllara dayanan bir kahinin mabet yeri olarak bilinmektedir.

Bafa Gölü

Bafa Gölü Bodrum’a yaklaşık 91 km uzaklıktadır. Gölün çevresinde maki ağaçlarının, hayvan ve bitki çeşitlerinin birçoğunu görmek mümkündür. Dünyaca ünlü kuş cenneti olan göl, bunun yanı sıra su sporları yapmaya elverişli alanlardan biridir. Bodrum’a dair mutlaka gezilecek yerler listenize almanız gereken bölgelerdendir.Yaz döneminde sahil ya da göl kenarında açık hava eşliğinde hem birbirinden güzel tatlı su balıklarını tatma hem de salaş mekanlarda sunulan birbirinden faydalı ve organik köy kahvaltılarına ulaşmak sizi son derece memnun edecektir. Özellikle yılan balığını ve mürekkep balığını tadılacaklar listesinin başına ekleyebilirsiniz.

Sedir Adası

Sedir Adası Bodrum’a yaklaşık 130 km uzaklıktadır. Kleopatra Adası olarak da bilinen ada efsanelerle bilinen doğal güzelliklerle çevrili bir yerdir. Temiz ve az dalgalı denizi yaz tatilcilerinin ilgisini çekmektedir.Hem yerli hem de yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği bir yer olan Sedir Adası, Bodrum’un en iyi suları arasında yer alıyor. Bu bölgeye daha çok tekne turlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Sedir Adası’na giriş ücreti yaklaşık 30 TL dolaylarındadır. Bu gibi yerler için müze kartın önemi bir hayli fazla olduğu için mutlaka yanınızda bulundurun. Müze kart sayesinde ücretsiz giriş hakkınız mevcuttur.

Bodrum Festivalleri

Bodrum yalnızca plajları ve eğlence hayatıyla değil yıl boyunca ev sahipliği yaptığı çeşitli konseptlerdeki festivalleri ile de iddialı. Bodrum festivalleri Bodrum hayatına renk katıyor ve Bodrum’da yaşayanlar kadar ilçeye ziyarete gelenlerin de ilgisini çekiyor, ancak yine de Bodrum festivalleri bizce yeteri kadar tanıtılmıyor. Her biri alanında önemli ve başarılı organizasyonlar olan bu festivallerin daha iyi tanıtılması umuyoruz. Bodrum festivalleri rehberi yazımızı okuduktan sonra seyahat planlarınızı gözden geçirip festivallere katılacak şekilde tekrar düzenlersiniz

BODRUM MÜZİK FESTİVALİ

2004 yılında D-Marin Klasik Müzik Festivali olarak başlayan festival geçtiğimiz yıl Bodrum Müzik Festivali ismini aldı ve bu sene 15.si düzenlenecek. Festival her yıl ağustos ayında düzenleniyor ancak başlangıç ve bitiş tarihleri değişiyor. Ayrıca festival 4-5 ya da 8 gün gibi farklı uzunlukta programlara da sahip olabiliyor.Bodrum Klasik Müzik Festivali programında sabah konserleri, gün batımı konserleri, akşam konserleri, gece konserleri gibi bölümler yer alıyor. Festivalde geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Lauren Fagan-Murat Karahan, Dorukhan Doruk-Gülru Ensari, Fazıl Say gibi isimlerin konserleri yer aldı.

ULUSLARARASI GÜMÜŞLÜK KLASİK MÜZİK FESTİVALİ

Bodrum’un sevilen köylerinden Gümüşlük’te 2004 yılından beri düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali bugün alanında önemli festivallerden biri olarak kabul ediliyor ve Bodrum festivalleri içinde en çok ilgi görenlerden de biri. Bu festival 1,5-2,5 ay gibi geniş bir süreyi kapsıyor ve alanında dünyaca tanınan sanatçılar Suda, Taşta, Kumda başlıkları altında performanslarını sergiliyor.Başta Gümüşlük’te bulunan tarihi kilise Eklisia’da düzenlenen festival daha sonraki yıllarda talebi karşılayabilmek için yine Gümüşlük’teki Tarihi Taş Ocağı’nda düzenlenmeye başlandı. Bu arada bu taş ocağı Bodrum’da bulunan ve Antik Dünya’nın Yedi Harikası’ndan biri olan Mausolleion Anıt Mezarı’nın yapımında kullanılan taşların çıkartıldığı taş ocağı olması sebebiyle de tarihi açıdan önemli bir alan.

CHİLL – OUT FESTİVAL

Her sene üç ayrı noktada düzenlenen Chill-Out Festivali’nin Bodrum ayağı bu sene 20-21 Temmuz tarihleri arasında Yalıkavak’ta bulunan Xuma Beach’de gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl festivalde Chaim, Eli Light, Mimi Love, Luca Musto gibi isimler yer aldılar.“Lounge Fm’in muhteşem dünyasını gerçek hayatla buluşturan” Chill-Out Festival’ine ülkemizden olduğu kadar yurtdışından da yoğun katılım oluyor. Festivalde harika müzikler dinlemenin yanı sıra denize girip güneşlenmek de mümkün ki bu da Chill-Out Festivali çok keyifli bir yaz festivali haline getiriyor.

KARSANAT BAROK MÜZİK FESTİVALİ

Karya Kültür Sanat Derneği tarafından Eylül ayında Bodrum Antik Tiyatro’da düzenlenen Karsanat Barok Müzik Festivali ücretsiz bir festival ve daha çok halka barok müziği tanıtma ve sevdirme amacı taşıyor.Geçtiğimiz yıllarda Karya Barok Topluluğu’nun yanı sıra koloratür- mezzosoprano Esen Demirci ile kontrtenor Kaan Buldular gibi isimlerin konserlerine sahne olan festival tabi ki özellikle de barok müzik severler tarafından kaçırılmaması gereken bir etkinlik.

SUNSPLASH MÜZİK FESTİVALİ

Yine Xuma’da ve eylül ayında düzenlenen Sunsplash Müzik Festivali de yazın bitip baharın başladığı ilk günlerde deniz kıyısında kaliteli müzikler dinleyip eğlenmek isteyenleri buluşturuyor. Festivalde geçtiğimiz yıllarda Dayme Arocena, Louie Vega gibi isimler sahne aldı.

SUMMER TANGO FEST BODRUM

19-23 Haziran tarihleri arasında Bardakçı Koyu’nda düzenlenen festival “Türkiye’nin en kapsamlı tango ve tatil festivali” olarak tanımlanıyor. 30’dan fazla ülkeden gelen katılımcıların tango gösterileri sergilediği festivalde ayrıca tango dersleri ve partiler de düzenleniyor.

BODRUM CAZ FESTİVALİ

Bu yıl 2.si düzenlenecek olan Bodrum Caz Festivali 1-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin bu yılki programı henüz açıklanmadı ancak geçtiğimiz yıllarda festival kapsamında Fahir Atakoğlu, Ayhan Sicimoğlu, Shalosh Trio gibi isimler konserler verdiler. Yani Bodrum Caz Festivali programında yine önemli isimlerin yer alacağına hiç şüphe yok.

BODRUM MANDALİNA FESTİVALİ

Bodrum’un ünlü mandalinini tanıtmak için Bodrum Belediyesi tarafından Bitez’de düzenlenen Bodrum Mandalina Festivali ocak ayında gerçekleştiriliyor. Festival alanına kurulan stantlarda Bodrum mandalininden üretilen ürünler sergileniyor. Ayrıca yerel sanatçılar da konserler veriyor.

GÜNDOĞAN SUCUK ŞARAP FESTİVALİ

Her yıl şubat ayının son cumartesinde düzenlenen festival adından da anlaşılabileceği gibi şarap ve sucuk temalı. Ancak Gündoğan’da gerçekleştirilen festivalde yalnızca sucuk yenilip şarap içilmiyor, bunların yanı sıra müzik de dinleniyor. Özellikle Bodrum’da yaşayanların yoğun ilgi gösterdiği festival Bodrum’da kış aylarında yapılan en önemli etkinliklerden biri.

SLOW CHEESE BODRUM

Bu yıl 11-14 Nisan tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenen Slow Cheese Bodrum uluslararası bir peynir festivali. Festivalde yerel üreticiler peynirlerini sergiliyor. Ayrıca peynir, bal, zeytin tadım atölyeleri, geleneksel reçel sergisi, çocuklar için peynir yapım eğitimi gibi etkinlikler de festival kapsamında yer alıyor.

BODRUM ACI OT FESTİVALİ

Bodrum’un en ünlü festivallerinden biri olan Acı Ot Festivali mart ayında düzenleniyor.Festival kapsamında Bodrum ve çevresinin şifalı, lezzetli otları tanıtılıyor. Bu otlarla yapılmış yiyecekler sunuluyor.Ayrıca eğlenceler, kültürel aktiviteler, gastronomi konulu söyleşiler gibi birçok etkinlik de yapılıyor.

BODRUM UÇURTMA FESTİVALİ

Her yıl mayıs ayında düzenlenen Bodrum Uçurtma Festivali geçtiğimiz yıl 13 Mayıs’ta engelli haklarına dikkat çekmek için Engelsiz Bodrum teması ile düzenlendi. Bodrum Uçurtma Kulübü’nce düzenlenen festivali Bodrum Belediyesi de destekliyor ve festivale her yıl yoğun katılım oluyor. Binlerce kişinin katılımıyla göklerde uçan rengarenk uçurtmaların görüntüsü tabi ki çok etkileyici. Festivalde ayrıca çocuklar için yarışmalar düzenleniyor, palyaço gösterileriyle çocuklara keyifli zaman geçirme şansı sunuluyor.

!F İSTANBUL BAĞIMSIZ FİLMLER FESTİVALİ

!f İstanbul Film Festivali kapsamında gösterilen filmlerin bir kısmı eş zamanlı olarak Gümüşlük Akademisi’nde de gösteriliyor. Yani bu festival aslında bir Bodrum festivali değil, İstanbul festivalinin Bodrum’da gerçekleşen bir parçası ama bahsetmeden geçmek olmazdı.!f İstanbul Film Festivali’nin son 3 gününde gösterilen filmlerin eş zamanlı olarak izlenebildiği festival sinema severleri buluşturuyor.

ORTAKENT-YAHŞİ BAHAR FESTİVALİ

Mayıs ya da haziran aylarında Ortakent-Yahşi’de düzenlenen bahar festivalinde spor, konserler, sergiler gibi farklı alanlarda aktiviteler yer alıyor. Bodrum’un en uzun sahili olan Ortakent Yahşi’de gerçekleştirilen festivalde geçtiğimiz yıllarda Berksan da sahne almıştı. Ayrıca festival kapsamında rekor denemeleri gibi farklı aktiviteler de yapılıyor.

PEDASA FESTİVALİ

Bodrum’da bulunan ve Leleg Uygarlığı’nın bir şehri olan Pedasa Antik Kenti’nin de içinde bulunduğu bölgede 20 yılı aşkın bir süredir düzenlenen Pedasa Festivali kapsamında yöresel müzik dinletileri, doğa yürüyüşü, halk oyunları gösterileri gibi çeşitli aktivitelerin yanı sıra yarışmalar da yer alıyor. Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen festivale Bodrum Belediyesi de destek veriyor. Festival her yıl mayıs ayında gerçekleştiriliyor.

ZEYTİN ÇİÇEĞİ FESTİVALİ

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Zeytin Çiçeği Festivali 27-28 Nisan tarihleri arasında Bodrum Belediye başkanının da katılımıyla Yalıçiftlik’te merhaba dedi. Muğla İl Tarım Müdürlüğü ile Bodrum İlçe Tarım Müdürlüğü’nce düzenlenen festival adından anlaşılabileceği gibi zeytin temalı. Yalıçiftlik Belediye Çay Bahçesi’nde düzenlenen festivalde stantlarda zeytin, zeytinyağı gibi ürünlerin yanı sıra yerli üreticiler tarafından üretilen farklı yerel ürünler de sergilendi. Bu güzel festivalin uzun soluklu olmasını diliyoruz.

ULUSLARARASI BODRUM DANS FESTİVALİ

Bodrum’un en eski festivallerinden biri olan uluslararası Bodrum Dans Festivalleri kapsamında dört ayrı dans festivali düzenleniyor.Uluslararası Bodrum Halk Oyunları Festivali (30 Nisan-5 Mayıs) : Bu festivalde aynı zamanda halk oyunları yarışmaları da düzenleniyor. Yarışmalar minikler ve yıldızlar yaş gruplarını kapsıyor. Yarışmalarda yalnızca ülkemizin çeşitli illerinden değil farklı ülkelerden de folklor ekipleri yarışıyor. Festival etkinlikleri Bodrum Dans Kulübü, Herodot Kültür Merkezi ve İsis Hotel’de gerçekleştiriliyor.Uluslararası Bodrum Modern Dans Festivali (8-12 Mayıs): 2017 yılında ilk kez ulusal olarak düzenlenen Bodrum Modern Dans Festivali artık uluslararası boyutta düzenleniyor. Festival dünyanın her yerinden ve beş yaşından itibaren her yaştan modern dansçının katılımına açık. Festivalde dans gösterileri, yarışmalarının yanı sıra workshoplar da yer alıyor ve Bodrum Modern Dans Festivali etkinlikleri de yine Herodot Kültür Merkezi, Bodrum Dans Kulübü ile İsis Otel’de yapılıyor.Uluslararası Bodrum Latin Dans Festivali (23-26 Mayıs): Yurtiçi ve yurtdışından gelen katılımcıların Salsa, Bachata ve Kizomba dans gösterileri sergiledikleri festivalde ayrıca yarışmalar da yapılıyor. Partiler ve workshoplar ile zenginleştirilen festival programına katılım ise ücretli.

Bodrum’da Ne Yenir?

Bodrum’un otları meşhur. Yöresel Ege yemekleri yapan esnaf lokantalarında cibes, turpotu, deniz börülcesi, şevketi bostan gibi leziz otların kavurmalarını ya da üzerine yumurta kırılmış hallerini bulabilirsiniz.Zeytinyağlı yemek bakımından son derece cömert olan bu mutfağın bir başka spesiyali de Çökertme Kebabı. Kibrit inceliğinde kesilerek kızartılan patateslerin üzerine serilen bonfile et ve özel sosu ile dillere destan bir yemek olan Çökertme Kebabı’nı adıyla özdeşleşen Çökertme Koyu’nda afiyetle yiyebilirsiniz.Eğer Bodrum’u kışın ziyaret ediyorsanız etrafta meyve vermiş mandalina ve portakal ağaçlarını görebilirsiniz. Dalından kopartıp yiyeceğiniz, kendine has kokusuyla ünlü Bodrum mandalinasının tadına bakmadan sakın dönmeyin.Pek çok mekanın menüsüne eklenen mandalinalı lezzetlere şans vermelisiniz. Mandalina lokumu, mandalinalı cheesecake, mandalina gazozu gibi…

Bodrum’da Nerede, Ne Yenir?

Yöresel Bodrum Yemekleri: Kısmet Restoran, Nimet Bodrum

Çökertme Kebabı: İhtiyar Balıkçı, Casita Bodrum

Kebap ve Et Yemekleri: Göçtü Restaurant, Eyba Restaurant

Meyhane: Atgeç Restaurant, Büber Restaurant, Müdavim, Mahmut Kaptan, Bağarası Restaurant

Balık ve Deniz Mahsülleri: Ayana Restaurant, Orfoz Restaurant, Sait Yalıkavak

Kahve: Maride Cafe

Bodrum’dan Ne Hediye Alınır? Nereden Alışveriş Yapılır?

Belki eve ya da sevdiklerinize kilolarca Bodrum mandalinası götürmek zor olabilir ama o kokuyu sevdiklerinizle paylaşmanın daha tatlı bir başka yolu var: Mandalina reçeli.Yöresel ürünler satan pazarlarda ya da bazı marketlerde bulabileceğiniz Bodrum mandalinası reçeli mükemmel bir hediyelik olabilir.Yöresel pazarlarda bulabileceğiniz, tereyağı, zeytin, ekmek gibi ürünler de Bodrum’a özgü olacağından bu tip hediyeler almayı da seçebilirsiniz.Bir dönem yarımada ekonomisine damga vurmuş sünger avı şimdilerde eski popülaritesini korumasa da gerçek süngerden üretilmiş doğal banyo liflerinden bulabilir, sevdiklerinize hediye götürebilirsiniz.Hakiki deriden üretilen, dünyaca meşhur Bodrum sandaletlerini de hem kendiniz hem de sevdikleriniz için satın alabilirsiniz.Bodrum Çarşı‘da sandaletlerin yanı sıra dokuma ürünler, Bodrum temalı süs eşyaları gibi hediyelikler bulabilirsiniz.Bodrum’da yaşayan pek çok tasarımcının, birbirinden güzel ürünleri de dostlarınız için anlamlı birer hediye olabilir. Bodrum Konacık’taki ev atölyesinde sürdüren Atelier Simi ve seramik bardakları bunlardan biri. Oluşturduğu koleksiyonlarda sık sık Bodrum’a atıfta bulunan takı tasarımcısı Cansu Türkdoğan Şimşek’in markası Cansui Design yarımadadan götürebileceğiniz hediyelikler için iyi bir başka alternatif olabilir.İlhamını doğadan alan organik mum markası Candela Candle ise sevdiklerinize kendilerini özel hissettirebilir.

Bodrum Gece Hayatı

Bodrum’da son derece hareketli ve canlı bir gece hayatı var. Yaz mevsimi boyunca konserler ve canlı performanslarla hemen hemen her akşam bir alternatif sunan etkinlikler dizisi sezon dışında biraz yavaşlasa da çoğu mekan dört mevsim hizmet veriyor.Ünlü DJ’ler ve sanatçıların da zaman zaman sahne aldığı Barlar Sokağı’ndaki Mandalin, hemen karşı komşusu Gekko, rockseverlerin asla vazgeçemediği Kule Rock City, Türkçe pop konusunda iddialı olan Eskici tercih edilebilir.Bodrum özellikle yaz aylarında beach club’lar bakımından da son derece zengin. Türkbükü’ndeki Kuum Beach, Yalıkavak Küdür Koyu’ndaki Xuma Beach ve lüks otel Mandarin Oriental’ın içindeki Kai Beach de gece eğlencesi için uğrayabileceğiniz mekanlar arasında. Bodrum hem gündüz hem de gece hayatı ile son derece canlı tatil merkezlerinden biridir. Gün içinde deniz, kum ve güneşin tadını çıkaran tatilciler geceleri ise eğlenmek için çeşitli kafe, bar, gece kulübü ve rakı balık mekânlarına uğramaktadır.

White House

White House Eğlence Mekanı White House Eğlence MekanıBarlar Sokağında bulunan White House, deniz kenarında kurulmuş Bodrum’un en eski barlarından biridir. Genel olarak yabancı turistlerin eğlenmek amacıyla tercih ettiği barda yabancı müzikler çalmaktadır.Fiyatlar noktasında da uygun olan White House ve alkollü, alkolsüz ürünlerden nargileye kadar birçok seçenek sunmaktadır. Gece kulüpleri dışında Bodrum’un önemli görülecek yerlerini öğrenmek için Bodrum Gezilecek Yerler yazısına mutlaka göz atmanız gerekir.

Bodrum Mandalin

Bodrum Mandalin Bar Kafe Bodrum Mandalin Bar KafeBarlar Sokağı’ndaki diğer eğlence yerlerine oranla daha nezih ve sakin olan Bodrum Mandalin, şık dekore edilmiş mekânlardan biridir. Klasik müziğin hâkim olduğu Mandalin, denize sıfır ve muhteşem bir manzaraya sahiptir. Genel olarak canlı performanslar sergilenmektedir.Canlı performansların olduğu gecelerde ortalama 60 TL’lik giriş ücreti ödemeniz gereklidir. Alkollü ve alkolsüz içecekler ile misafirlerine zengin bir menü sunan Bodrum Mandalin küçük çocuğunuz yoksa ailecek gidilebilecek yerlerden biridir.Bodrum’a gittiğinizde mutlaka görülmesi gereken yerleri ekibimiz sizin için hazırladı. Bodrum gezi rehberi sayfasını kontrol edebilirsiniz.

Bodrum Tekilacılar Sokağı

Bodrum Tekilacılar Sokağı Bodrum Tekilacılar SokağıBodrum Barlar Sokağı’nın aksine daha kalabalık ancak gürültülü olmayan yerlerden biridir. İçerisinde bulunan onlarca mekândan aynı müzik çalan Tekilacılar Sokağı’nda insanlar bir araya gelerek eğlenmektedir.Tüm eğlence noktalarında aynı müzik çaldığından dolayı farklı mekânlardaki müzikler birbirine karışmamaktadır. Bu sayede gürültü de olmamaktadır. Tek DJ tarafından çalan Türkçe hit şarkılar ile tatilciler eğlenmektedir.

Blue Night Tekila

Tekilacılar sokağındaki en ünlü barlardan biri olan Blue Night hem ekonomik fiyatı hem de geniş eğlence alanı ile tatilciler tarafından tercih edilmektedir. Genel olarak yerli turistlerin tercih ettiği mekânın tekilası beğenilmektedir.Girişlerin ücretsiz olduğu Blue Night Tekila yeni tasarımı ile çok daha geniş ve ferah bir ortam sunmaktadır. Açık ve kapalı olmak üzere iki farklı alana sahip mekân tatil sezonunda kalabalık olmaktadır.

Bodrum Gümbet Barlar Sokağı

Barlar Sokağı Gümbet Barlar Sokağı GümbetBodrum’un bir diğer konaklama noktası olan Gümbet’te bulunan Barlar Sokağı beldenin en hareketli yeridir. Tüm barların bulunduğu sokakta dinlediğiniz müzik tarzına göre mekân bulunmaktadır. Sokağın limana doğru olan manzarası ise oldukça etkileyicidir.

Mood Club

Bodrum Mood Club Bodrum Mood ClubGümbet Barlar Sokağı’nda bulunan Mood Club özellikle DJ performansı ile dikkat çekmektedir. Türkçe hit şarkıları çok daha hareketli şekilde çalan DJ eğlencenin seviyesini arttırmaktadır.Diğer kulüplere oranla alkollü içecekler daha pahalıdır. Bu anlamda içecekleri içmeden önce menüden fiyatları kontrol etmeniz yararlı olacaktır. Mood Club’a girişler ise ücretsizdir.

Pasha Club

Bodrum Pasha Club Bodrum Pasha ClubGümbet Barlar Sokağı’nda bulunan bir diğer mekân olan Pasha Club’ta genellikle canlı performanslar sahnelenir. Haftanın en az bir günü canlı performanslara ayrılan mekânda gelen sanatçıya göre giriş ücreti alınmaktadır. Canlı performanslar dışında DJ yabancı müzikler çalmaktadır. Dansçı kızlar ise şarkılara dansları ile eşlik ederek ortamı hareketlendirmektedir.

Vittoria

Bodrum Vittoria Club Bodrum Vittoria ClubCevat Şakir Sokağı’nda bulunan ve özellikle DJ şovları ile adından söz ettiren Vittoria sık sık Kerimcan Durmaz’ın performanslarına ev sahipliği yapmaktadır. Ünlü DJ’lerin performanslarının sergilendiği gecelerde giriş ücreti olarak ortalama 100 TL alınmaktadır. Ancak normal gecelerde ise girişler için bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Pazartesi geceleri Türkçe hit şarkılar çalarken diğer günler ise yabancı müziklere ağırlık verilmektedir.

Marina Yatch Club

Bodrum Marina Yatch Club Bodrum Marina Yatch ClubCevat Şakir Sokağı’nda bulunan ve her gece canlı performansların sergilendiği yerlerden biri olan Arina Yatch Club nezih ve sakin yerlerden biridir. Genel olarak Fatih Erkoç’un sahne aldığı mekânda aynı zamanda restoran da bulunmaktadır. Hem canlı performansları dinlenilir hem de damak tadına hitap eden yemekler yenilmektedir.Marina Yatch Club’a gitmeden önce kesinlikle rezervasyon yapmalınız aksi halde yer kalmamaktadır. Alkollü içecekler de dâhil olmak üzere birçok seçenek sunulmaktadır.

Bodrum Meyhaneler Sokağı

Bodrum Meyhaneler Sokağı Oturma Alanları Bodrum Meyhaneler Sokağı Oturma AlanlarıBodrum merkezde bulunan Barlar Sokağı ve Tekilacılar Sokağı’ndan çok daha sakindir. Rakı balık mekânlarının bulunduğu Meyhaneler Sokağı balıkçılardan balık alıp mekânlarda pişirtip yenilen yerlerin olduğu oldukça nezih noktalardandır.Balıkçıları ve meyhaneleri bir arada bulabileceğiniz sokakta en ünlü meyhanelerden biri Mavi Sürgün diğeri ise Trata Meyhanesi’dir.

Mavi Sürgün

Klasik meyhane tarzında dekore edilmiş olan mekân aranılan ortamı sunmaktadır. Masaların birbirinden uzak olması ortamı daha da havadar kılmaktadır.Mezelerden özellikle topiği oldukça lezzetli ve bununla beraber patlıcan ezmesini de tadılabilir. Ana yemek olarak levrekli pazı sarması oldukça lezzetlidir. Fiyatlar noktasında son derece makul olan mekânda alkol olmazsa olmazlardandır.

Trata Meyhanesi

Meyhaneler Sokağı Trata Meyhanesi Meyhaneler Sokağı Trata Meyhanesi Meyhaneler Sokağı’nın en ünlü meyhanesi olan Trata Meyhanesi sürekli olarak dolu olan mekânlardandır. Garsonları ve işletme sahibinin alakası yemeklerin lezzeti ve uygun fiyatından dolayı tercih edilen meyhanede en ünlü olan yemek ise kesinlikle levrektir. Ara sıcak olarak ahtapot ve baby kalamar tadılabilir.

Jazz Cafe

Gümüşlük Jazz Kafe Gümüşlük Jazz KafeBodrum Gümüşlük’te bulunan Jazz Cafe sahile sıfır konumu ile dikkat çekmektedir. Jazz müziğin usta isimlerinin canlı performanslarının da sunulduğu mekân yaklaşık olarak 12 yıldır hizmet vermektedir. Son derece sakin ve nezih bir ortam sunan mekâna ailenizle beraber gidilebilir ancak önceden rezervasyon yapmanız gerekmektedir. Jazz Cafe’ye girişte 40 TL ücret alınmaktadır. Ancak gelen sanatçıya göre fiyat kimi zaman artabilir. Oldukça güzel bir manzaraya sahip olan kafede yemeğin ve manzaranın tadı çıkarılmaktadır.

Kule Rock City

Kule Rock City Giriş Kapısı Kule Rock City Giriş KapısıBodrum Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Rock City, rock bar olarak hizmet veren mekânlardan biridir. Bitmeyen enerjisi ve iç tasarımı ile oldukça beğenilen Kule Rock City rock müziğin merkezlerindendir.Yerli ve yabancı müziklerin çaldığı mekân kalabalık olduğu zaman pop çalsa da kalabalığın azalmasından sonra ağır metal müzikleri çalmaya başlar.Fiyatların son derece uygun olduğu Kule ’de alkollü içecekler de bulunmaktadır. Mekâna girişler ücretsizdir ancak içecek aldığınızda parasını peşin vermeniz gerekmektedir.

La Pasion Restaurant

La Pasion Restaurant Yemek Masaları La Pasion Restaurant Yemek MasalarıAtatürk Caddesi’nde bulunan La Pasion Restaurant farklı konsepti ve lezzetli yemekleri ile ailenizle beraber güzel bir gece geçirmek için ideal noktalardan biridir.Kısık seste çalan klasik müziği, çiçekler ile süslenen ortamı ve yemeklerin sunumu ile oldukça başarılı bir restoran olan La Pasion, son derece nezih ve elit bir ortam sunmaktadır.Fiyatlar noktasında diğer restoranlara göre pahalı olan La Pasion Restaurant fiyata göre oldukça lezzetli yemekler ve kaliteli şarap sunmaktadır. Özellikle Tapasları son derece başarılıdır. Ailecek gidilip huzurlu bir gece geçirebilecek nadir yerlerden biri sayılır.

Bodrum Barlar Sokağı

Bodrum Barlar Sokağı Bodrum Barlar Sokağı Bodrum merkezde bulunan ve birçok eğlence merkezini içinde barındıran Barlar Sokağı her yıl binlerce turisti eğlenmek üzere ağırlar. Gün batımının ardından hareketlenmeye başlayan sokak sabah saatlerine kadar canlıdır. 4 km uzunluğundaki Barlar Sokağı’nda birçok disko, bar, kafe, gece kulübü bulunmaktadır. Sezon boyunca tıklım tıklım olan mekânlarda canlı müzikler, köpüklü partiler ile ünlü DJ’ler ve sanatçılar sahne alırken ışık şovları ise eğlenceyi arttırmaktadır.

Bodrum Ulaşım

Bodrum’da otogardan hareketle tüm yarımadada kullanabileceğiniz minibüslerin dışında hemen hemen aynı rotada seyahat edebileceğiniz halk otobüsleri de mevcut. Minibüs ve otobüs dışında başka bir toplu taşıma alternatifi bulunmayan Bodrum’da araç kiralama ve taksi opsiyonlarını da değerlendirebilirsiniz.Bodrum, dört mevsim ziyaret için son derece uygun bir bölge olsa da yaz turizmi bakımından fazlasıyla öne çıktığı da bir gerçek. Bodrum’a yaz tatilinde gelecekseniz masmavi koyların tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yarımada; temiz denizi ve plajları, her bütçeye uygun tesisleri, gece hayatı, spor olanakları, konserleri ve sunduğu sayısız etkinlikle unutulmaz bir tatili garantiliyor. Ancak kalabalık sizin için bir handikapsa Bodrum’u bahar ve hatta kış aylarında ziyaret etmeyi seçebilirsiniz.

Bodrum’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Bodrum konaklama bakımından sayısız seçenek sunuyor. İsterseniz 5 yıldızlı bir tatil köyünde kalarak tüm ihtiyaçlarınızı tesis içinde halledebileceğiniz gibi; şık bir butik otelde ya da uygun fiyatlı bir pansiyonda da konaklama yapabilirsiniz.Eğer bol gezmeli bir Bodrum tatili yaşamak istiyorsanız Bodrum merkezde bütçenize uygun bir otelde kalabilirsiniz.Böylelikle hem müzelere, yeme-içme mekanlarına ve kulüplere yakın olabilir; hem de toplu taşımanın avantajlarından yararlanabilirsiniz.Odanızdan çıkar çıkmaz denize girmek ve tüm gün plaj keyfi yapmak istiyorsanız; Türkbükü, Bitez ya da Ortakent’te denize sıfır konumlanmış bir tesisi tercih etmelisiniz.Yılların tecrübesiyle, konforlu bir konaklama deneyimi sunan Divan Bodrum, dededen kalma bir eski Bodrum evinin butik otele çevrildiği Matiz Türkbükü, Bodrum Marina’ya yakınlığı ile öne çıkan Hotel No: 20 ve yine Bodrum merkezde bulunan eski bir kulenin 5 odalı bir butik otele çevrildiği Halâ Bodrum tercih edebileceğiniz konaklama mekanları arasında yer alıyor.

Asteria Bodrum Resort

Şehir merkezi 3.4 km mesafede, Bu tesiste unutulmaz manzaraların, dört mevsim restoranında kahvaltı ve diğer öğünlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Labranda TMT Bodrum

Şehir merkezi 1.9 km mesafedeHalikarnas Club 1.2 km mesafede, Bodrum şehrinin kalbinde Bodrum Kalesi’a yakın bir konumda yer alan bu otel, 329 oda sunmaktadır.

Bodrum Beach Resort

Şehir merkezi 2.0 km mesafede, Gumbet Körfezi yakınında, çekici otelde konaklarken, açık havuzun ve 220 odanın tadını çıkarabilirsiniz.

Baia Bodrum Hotel

Şehir merkezi 13.6 km mesafede, Otel 2004 yılında Gündoğan şehrinin plaj bölgesinde inşa edilmiştir ve günümüzde 228 odası bulunmaktadır.

Ramada Resort Bodrum

Şehir merkezi 3.4 km mesafede, Sağlık merkezi, spa merkezi, tedavi odası sunan otele yakın yer alan Bodrum Kalesi veya Bitez Körfezi, Ege Denizi’ı ziyaret edebilirsiniz.

Lujo Hotel A’La Carte All Inclusive

Şehir merkezi 15.9 km mesafede, Aquapark Bodrum’a 20 km uzaklıkta yer alan bu otel, sağlık merkezi, spa merkezi, jakuzi ile birlikte özel yüzme havuzu sunmaktadır.

Azka Hotel

Şehir merkezi 1.5 km mesafede, Otel, Yel Değirmenleri’a 10 dakikalık kısa bir yürüyüş mesafesinde, mevsimlik açık havuz, güneşlenme terası, kütüphane sunmaktadır.

The Marmara Bodrum – Sadece Yetişkin

Şehir merkezi 1000 m mesafedeBodrum Belediyesi Otobüs Durağı 900 m mesafede, Konuklar açık havuza ve Akdeniz menüsüne sahip olup plaj bölgesinde uygun konumdan yararlanabilir.

Doria Hotel Bodrum

Şehir merkezi 3.7 km mesafede, Eğlenme bölgesinde bulunan otelde buhar banyoları, Türk hamamı, masaj ile birlikte lobideki bar bulunmaktadır.

Club Hotel Flora

Şehir merkezi 2.1 km mesafede, Bodrum Şehir Merkezi semtinde yer alan bu konforlu otel park bakmaktadır ve solaryum, sauna sunmaktadır.

Bitez Kassandra Hotel

Şehir merkezi 4.4 km mesafede, 1992 yılında inşa edilen otelin binası, Myndos Kapısı’nın hemen yakınında bulunan bir klasik mimari tarzının hatırlatıcısıdır.

Mandarin Resort & Spa

Şehir merkezi 800 m mesafedeBodrum Barlar Sokağı 200 m mesafede, Bu otel Ege Denizi manzaralı ve gece kulübü, kapalı havuz, ortak dinlenme salonu ile birlikte aydınlık odalar sunmaktadır.

Voyage Bodrum Hotel – Adult Only +16

Şehir merkezi 1.8 km mesafede, Halikarnas Club’a sadece 1.9 km mesafede yer alan bu otel, plaj restoranına ve mevsimlik açık havuza sahiptir.

Le Meridien Bodrum Beach Resort

Şehir merkezi 17.9 km mesafede, Rüzgâr sörfü, şnorkelle dalış, çim tenisi ile birlikte panoramik manzaralar sunan otel, tren istasyonuna yakın benzersiz konuma sahiptir.

La Quinta By Wyndham Bodrum

Şehir merkezi 1.5 km mesafedeHalikarnas Club 1.7 km mesafede, Bodrum şehrinde Bardakçı Koyu’nin yanında yer alan bu otel, kapalı restoran ve buharlı hamam, Türk hamamı, masaj sunmaktadır.

Jasmin Beach Hotel

Şehir merkezi 2.2 km mesafede, Oasis Alışveriş Kültür ve Eğlence Merkezi’nın yanında konumlanmış olan hoş otelde kalış süresince 24 saat açık restoran ve 245 oda.

Bodrum Park Resort

Şehir merkezi 13.1 km mesafede, Spor salonu, jimnastik dersleri, fitness merkezi sağlayan konaklama, Bodrum şehrinde otobüs durağının yanında yer almaktadır.

Bodrum Bay Resort

Şehir merkezi 2.1 km mesafedeBodrum Marina 1.4 km mesafede, Özel yüzme havuzuna sahip bu tesis, Yel Değirmenleri ve Bodrum Kalesi’a kısa bir mesafede yer almaktadır.

Bodrum Holiday Resort & Spa

Şehir merkezi 4.5 km mesafede, Konuklar Zeki Müren Sanat Müzesi’a yakın benzersiz konuma sahip otelde dağ bisikleti, okçuluk, basketbol aktiviteleri yapabilir ve plaj barında dinlenebilirler.

You May Also Like

About the Author: admin

Copyright © 2022 Lebego1.Com » Türkiye ve Dünya'da Gezilecek Yerler. All Rights Reserved.