Diyarbakır’da Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Diyarbakır Gezi Rehberi - Lebego1.Com

Diyarbakır, bir diğer yandan mağaraları ve Hevsel Bahçeleri ile ziyaretçilerine doğa ile iç içe vakit geçirme fırsatı sunarken, bu noktaların bazılarının Diyarbakır merkezinde, bazılarının ise çevre ilçelerde yer almasından dolayı, bir günde gezilmesi mümkün olmamaktadır. Şehrin tüm önemli noktalarını ziyaret etmek isteyen misafirlerin en az 3 gün ayırması tavsiye edilmektedir. Diyarbakır, gezilecek yerler açısından çok zengin seçenekler ile karşımıza çıkmaktadır. Diyarbakır’da Türkçe, Kürtçe, Ermenice, Arapça ve Süryanice gibi farklı diller konuşulmakta olup, kalkın misafirperverliği ise dillere destan. Hatta burayı gezenler derler ki; Diyarbakır’a giderseniz bir otele değil, rastgele çaldığınız bir kapıya girin. Güneydoğu’nun Paris’i diye anılan bu şehir, bir çok medeniyete beşikliş etmiş.Karasal iklimin sert geçtiği şehirlerden biri olan Diyarbakır’da yazlar oldukça sıcak geçer. Güneydoğu Anadolu Bölgesi‘nde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır, gezilecek yerler açısından oldukça zengin seçenekler sunmaktadır. Tarihi camileri, kiliseleri, müzeleri, hanları, kervansarayları ve şehrin simgesi haline gelen kaleleri ile ziyaretçilerine oldukça yoğun bir tarihi gezi imkanı sunmaktadır. Şehrin en güzel zamanları yağışların azaldığı ve güneşin yavaş yavaş kendini göstermeye başladığı bahar aylarıdır. 3-4 günlük bir seyahat programıyla Diyarbakır ve çevre illerini keşfedebilirsiniz.

Diyarbakır’da Mutlaka Gezilecek Yerler

9000 yıllık tarihi boyunca Asurlulardan Urartulara, Romalılardan Perslere onlarca medeniyetin yurt edindiği Diyarbakır; hala ayakta olan tarihi yapıları ile zamanda yolculuk tadında bir seyahat vadeder.Han ve kervansarayları, köprüleri, camileri ve medreseleriyle kültür turizminin önemli rotalarından olan şehir; özgün kültürel yapısı ile de dikkat çeker.

Hevsel Bahçeleri

Hevsel Bahçeleri, Diyarbakır iline bağlı Sur ilçesinde bulunmaktadır. 80000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Manzarası ile dikkat çeken bölgeler arasında yer alır. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunmakta olup, yıl boyu yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktadır. 250 hektarlık geniş alana sahiptir. Diyarbakır Surları ile Dicle Nehri arasında benzersiz bir doğal güzellik olan, yeşilin her tonunu bünyesinde barındıran bahçe, dünya çapında üne sahiptir. Tarımın anavatanı olarak anılan Mezopotamya’nın en eski tahıl ambarının bu bölge olduğu söylenmektedir. Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Miras Listesi başvuru dosyasına eklenmiştir. Hevsel’de zengin bir yaban hayatı bulunmaktadır. Bölge 180’den fazla kuş türünün bulunmasının yanı sıra, susamuru, tilki, sansar, sincap ve kirpi gibi birçok memelinin de barınağı konumundadır.

On Gözlü Köprü (Dicle Köprüsü, Mervani Köprüsü, Silvan Köprüsü)

Tarih boyunca defalarca yıkılan ve yeniden inşa edilen köprünün günümüze kadar geleni, Mervaniler tarafından yapılmış olanıdır. Köprü farklı isimlerle anılmaktadır. Bu isimler Dicle Köprüsü, Mervani Köprüsü ve Silvan Köprüsü’dür. Köprünün kitabesinden edinilen bilgilere göre, 1065 ile 1067 tarihleri arasında, Übeyd Oğlu Yusuf tarafından inşa edilmiştir. Boyu 18 metre olan köprü, 10 kesik kemer üzerine inşa edilmiştir. Dicle Köprüsü’nün kitabesi güney yönünde bulunan 3 göz arasında yer almaktadır. Kitabenin sonunda yer alan sağa dönük aslan kabartması ise köprünün en dikkat çeken bölümlerinden biridir. Köprü, kesme taştan yapılmıştır.

Sülüklü Han

Hanilioğlu Mahmut Çelebi ve kız kardeşi Atike Hatun tarafından inşa ettirilen Sülüklü Han, 1683 yılında inşa edilmiştir. Yapımında siyah bazalt taş kullanılmıştır. Hana ismini veren, avlusundan tedavi amacıyla çıkarılan sülüklerdir.Yapım döneminde 3 katlı ve her katta 18 oda olacak şekilde inşa edilmiş ancak günümüze sadece tek katı gelebilmiştir. Üç katlı hanın zemin katı ahır, diğer katları ise konaklama yeri olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise ziyaretçilerini ağırladıkları kafeteryalara ev sahipliği yapmaktadır.

Hasan Paşa Hanı

Hasan Paşa Hanı’nın kitabesinde, şehrin Osmanlı Devleti tarafından alınmasından sonra Sokullu Mehmet Paşa’nın oğlu Vezirzade Hasan Paşa tarafından yaptırıldığı yazmaktadır. Bu han 1572 ile 1575 tarihleri arasında inşa edilmiştir. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yer alan han, özgün halini korumaktadır.Hasan Paşa Hanı’nın ortasında geniş bir avlu, bodrum katında hayvanların barınması için bir ahır ve üst katında odalar yer almaktadır. Geçmişte bu şekilde kullanılan han günümüzde restoranlara ve antika başta olmak üzere hediyelik eşyaların satıldığı dükkanlara ev sahipliği yapmaktadır.

Ulu Camii

Diyarbakır Ulu Camii, aslında şehrin en büyük kilisesi olan Martoma Kilisesi’dir. 639 yılında camiye çevrilmiştir ve böylece Anadolu’nun ilk ve en eski camisi olmuştur. İslam aleminde 5. Harem–i Şerif olarak kabul edilen Ulu Cami’nin duvarlarında farklı uygarlıklara ait kitabeler yer almaktadır. Diyarbakır Ulu Camii, tarih boyunca birçok kez restore edilmiştir ve günümüzdeki halini almıştır. En büyük onarımı ise Büyük Selçuklu Hükümdarı Melikşah yaptırmıştır. Caminin Şafiler bölümünün kapısında güneş saati bulunmaktadır. Sibernetiğin babası El–Cezeri tarafından yapılan bu güneş saati 800 yaşındadır.

Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi

1910 yılında Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğu ev, 1973 yılında satın alınarak müze haline getirilmiştir. Diyarbakır evlerinin en güzel örneklerinden biri olan bu tarihi yapı, 1733 yılında inşa edilmiştir. Yazlık, kışlık ve baharlık bölümleri bulunmaktadır. Evin içerisinde Cahit Sıtkı Tarancı’nın şiirleri, mektupları, kitapları ve özel eşyaları sergilenmektedir. Diyarkbakır gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahiptir.

Gazi Köşkü

Gazi Köşkü, Diyarbakır ilinin en çok ziyaret alan noktalarından biridir. Hem doğal güzellikleri ile dikkat çekmektedir hem de tarihi açıdan büyük öneme sahiptir. 15. yüzyılda inşa edilmiş olan köşk, Akkoyunlu mimarisinin en güzel örneklerinden biridir.İki katlı olan ve her katında bir eyvan bulunan köşkün bahçesinde kafe ve restoranlar hizmet vermektedir. Dicle Nehri ve On Gözlü Köprü ve Kırklar Dağı manzarası ile şehrin en güzel manzarasına sahip bölgesidir. Bu manzarası nedeni ile mesire alanı olarak sıklıkla tercih edilmektedir. Atatürk 1917 yılında 2. Ordu Komutan Vekili olarak atandığında Diyarbakır iline gelmiştir ve bu köşkte konaklamıştır.

Diyarbakır Müzesi

Neolitik Çağ’dan itibaren Eski Tunç, Urartu, Asur, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Akkoyunlu ve Osmanlı devirlerine ait arkeolojik ve etnografik eserlerin sergilendiği yapı, 1985 yılında müze olarak hizmete açılmıştır. Bu müzeden önce 1934 yılında aynı isimde Ulu Cami yakınındaki Zinciriye Medresesi’nde açılan Diyarbakır Müzesi, Diyarbakır ilinin ilk müzesi olma özelliğini taşımaktadır. Daha sonra 1985 yılında Elazığ Caddesi’ndeki yeni binasına taşınmıştır. 2015 yılından bu yana Diyarbakır İç Kale’de hizmet vermektedir. Diyarbakır Müzesi koleksiyonunda toplam 29270 adet envanterlik eser kayıtlıdır. Bu eserlerin haricinde Ilısu Barajı kazı çalışmaları da müze müdürlüğü tarafından sürdürülmektedir ve bu bölgeden çıkarılan eserler de müzeye eklenmektedir.

Ziya Gökalp Müzesi

Ziya Gökalp’in 1876 yılında doğduğu ev, 1956 yılından bu yana müze olarak hizmet vermektedir. 1806 yılında bazalt taş ile inşa edilen bu ev, sadece ünlü yazarın eşyaları ile değil, mimarisiyle de oldukça dikkat çekmektedir. Müzenin içerisinde yazarın özel eşyaları, kitapları, yöresel etnografik eserler ve fotoğrafları sergilenmektedir. Diyarbakır evlerinden farklı özellikler taşıyan bu tarihi yapı, avlu etrafına sıralanmış 3 kanattan oluşmaktadır. Diyarbakır evlerinde avluda yer alan havuz ise burada eyvan içerisine yerleştirilmiştir.

Behram Paşa Camii

Diyarbakır’ın en önemli yapılarından biri olan Behram Paşa Cami, Mimar Sinan’ın eseridir. 1564–1572 yılları arasında 13. Osmanlı Valisi Behram Paşa’nın emri ile yaptırılmıştır ve tamamen kesme taştan inşa edilmiştir. Mimari detayları ve süslemeleri ile dikkat çeken caminin itikaf odaları mutlaka ziyaret edilmelidir. Taş işçiliği ile Diyarbakır’ın en önemli tarihi noktaları arasında yer edinen cami, kullanılan malzemeleri ve mimari özellikleri ile dünyaca ünlü bilim adamlarının takdirini kazanmıştır. Gezilecek yerler arasında önemli bir konuma sahiptir.

Mesudiye Medresesi

Diyarbakır Mesudiye Medresesi, Diyarbakır Ulu Camii’nin bitişiğinde yer almaktadır. Melik Mesud döneminde tamamlandığından dolayı bu ismi almıştır. 1198-1223 yılları arasında yapılan ve Anadolu’nun ilk üniversitesi olma özelliğini taşıyan Mesudiye Medresesi’nde tıp, astronomi, fizik, biyoloji, ilahiyat, edebiyat ve felsefe eğitimi verilmiştir.Avlu bölümünün güney yönünde 3 kemerli revak bulunmakta olup, kare planlı bir yapıya sahiptir. İki katlı yapı, kesme taşlardan inşa edilmiştir. Ayrıca mihrabın yanına konulan döner taş sütunları, çökme riskini en aza indirgemektedir.

Diyarbakır Atatürk Köşkü (Semanoğlu Köşkü)

Diyarbakır Atatürk Köşkü, Semanoğlu Köşkü olarak da anılmaktadır. Çanakkale Savaşı’ndan sonra 1916 yılının Şubat ayı sonlarında 16. Kolordu Komutanı olarak Doğu cephesinden görevlendirilen Atatürk, 14 Mart 1916 tarihinde Kolordu Karargahı olan şehre gelerek bu köşkte 1 yıl konaklamıştır.5 Nisan 1926 tarihinde, Diyarbakır Belediyesi, Atatürk’ü fahri hemşerisi kabul etmiş ve köşkü kendisine hediye etmiştir. Diyarbakır Atatürk Köşkü, Diyarbakır Surları’na 2,5 km mesafededir. Atatürk’ün ölümünden sonra bu köşk restore edilmiş ve müze olarak ziyarete açılmıştır. Diyarbakır gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yerini almıştır.

Şeyh Mutahhar Camii Şeyh Mutahhar Camii

1500 yılında inşa edilmiş olan Şeyh Mutahhar Camii, Akkoyunluların önemli anıtsal eserleri arasında yer almaktadır. Anadolu’nun dört ayaklı minareye sahip olan tek camisi olduğu için ün salmıştır. Bu dört ayağın simgelediği şey, dört İslam mezhebidir. Anadolu’da başka örneği bulunmayan minaresinden dolayı caminin adından çok Dört Ayaklı Minare olarak anılmaktadır. Eğer sütunların altından 7 kez geçerseniz, dileğinizin gerçekleşeceğine dair bir inanç vardır.

Nebi Camii

Nebi Camii, Diyarbakır ilinde inşa edilen 15. yüzyıl eserleri arasında yer almaktadır. Camideki kitabelerde Peygamber Efendimiz’den sıklıkla bahsediliyor olmasından dolayı, Peygamber Camii adıyla da anılmaktadır. Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bulunan önemli yapılardan biridir.Akkoyunlular tarafından inşa edilen caminin günümüze kadar gelen bölümleri, Şafiler kısmı ve medresenin bir bölümüdür. Ayrıca cami içerisinde Köprülü Abdullah Paşa’nın kızı ve hanımına ait bir türbe bulunmaktadır.Nebi Camii, siyah bazalt taştan inşa edilmiştir. Heybetli bir görünüme sahip olan cami, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi’ne de konu olmuştur.

Birkleyn Mağaraları

Diyarbakır ilinin en çok dikkat çeken doğal güzelliklerinden bir tanesi olan Birkleyn Mağaraları, 900 metrelik bir uzunluğa sahiptir. Antik Çağ’dan günümüze uzanan bir tarihi bulunmaktadır. Şehrin hem doğal güzellikleri içerisinde yer almaktadır hem de tarihi açıdan büyük bir öneme sahiptir. Bu mağaranın içerisinde yer alan kral kabartmaları ve yazıtları sadece Türkiye’den değil, dünyadan da bilim adamlarının oldukça dikkatini çekmektedir. Mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Sipahiler Çarşısı

Diyarbakır Ulu Cami’nin arkasında yer alan Sipahiler Çarşısı’nın iki yanında revaklar uzanmaktadır. Ayrıca revakların hemen arkasında ise dükkanlar bulunmaktadır. Geçmişte Diyarbakır ilinde ticaretin merkezi olan Sipahiler Çarşısı, günümüzde de alışveriş için tercih edilmektedir. Uzun yıllar doğunun ticaret merkezi olmasının yanı sıra endüstri merkezi de olan bu bölge, dokumaları ile meşhurdur. Diyarbakır ziyaretinde görülmesi gereken yerler arasındadır.

Asur Kalesi

Asur Kalesi, Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde yer alıyor. Kaleyi Asurluların yaptığı tahmin edilmektedir. Asurlulara ait olduğu düşünülen uzun bir çivi yazısı ve Asur Kralı’nın bir figürü bulunmuştur. Kalenin etrafı derin vadiler ile çevrelenmiştir.Asur Kalesi’nde yer alan tüneller, savaş esnasında yer altından kaçabilmek için yapılmıştır. Ayrıca kalenin iç kısmında halkın ihtiyacının karşılanabileceği sığınak ve depo alanları yer almaktadır. Gezilecek yerler açısından zengin seçenekler sunmaktadır.

Surp Giragos Ermeni Kilisesi

Diyarbakır iline bağlı Sur ilçesinde yer alan Surp Giragos Ermeni Kilisesi, Ermeni Apostolik Kilisesi’dir. İnciciyan’dan edinilen bilgilere göre kilise, 16. yüzyıla yapılmıştır. Ermenilerin Ortadoğu’da yer alan en büyük kilisesi olarak kabul edilmektedir.Kilisede beş nef, beş apsis ve iki yanında vaftiz bölümleri yer almaktadır. Oldukça büyük bir yapı olan kilise, gotik mimari özellikler taşımaktadır. Ayrıca günümüzde Ermenilerin ibadet amacıyla kullandığı bir kilisedir. Hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekerek Diyarbakır gezilecek yerler listesinde konumunu korumaktadır.

Ahmed Arif Edebiyat Müzesi

Müze, Diyarbakır iline bağlı Sur ilçesinde yer alıyor. 2011 yılında ziyarete açılan müze, şair Ahmed Arif anısına yapılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen 120 yıllık konak içerisinde hizmet vermektedir.Şair Arif’in el yazısıyla yazdığı şiirleri, kişisel eşyaları ve fotoğrafları sergilenmektedir. Müzenin en dikkat çeken parçası ise, 2500 yıllık geçmişe sahip kütüphanesidir.

Meryem Ana Kilisesi

Meryem Ana Kilisesi, Diyarbakır ilinin merkezi ilçesinden bir tanesi olan Sur sınırları içerisinde yer almaktadır. Ortodoks Süryanilere ait olduğu bilinen Meryem Ana Kilisesi’nin diğer adı Mor Yakup Kilisesi’dir. Defalarca restore edilerek günümüze kadar gelmeyi başaran kilisenin 3. yüzyılda yapıldığı tahmin edilmektedir.Kilise kompleksinde 14 adet yazıt yer almaktadır. En eski yazıt, 1533 yılına uzanmaktadır. Geç Roma Dönemi’nden kalan kapısı ve Bizans Dönemi’nde eklenen mihrabı oldukça dikkat çekicidir. Dini turizm amacıyla gelenler için Diyarbakır gezilecek yerler listesinde önemli bir konumdadır.Doğal şifa ve huzurun merkezi olan termal otellerde keyifli vakitler geçirebileceğiniz konaklama seçenekleri Diyarbakır termal oteller sayfasında yer almaktadır.

Malabadi Köprüsü

Yapımına 883 yılında Mervaniler tarafından başlanan köprü, 1147 yılında Artuklular tarafından tamamlanmıştır. 7 metre genişliğe ve 150 metre uzunluğa sahip olan köprü, Diyarbakır ilinin en önemli yapısıdır ve tarihi eser özelliğine sahiptir.En geniş taş köprü olma özelliğine sahip Malabadi’nin ortasında yer alan kesik el figürü, halk tarafından farklı hikayeler üretilmesine neden olmuştur. Malabadi Köprüsü, şehirde en çok ziyaret alan tarihi yapılardan birisidir.

Diyarbakır Surları

Diyarbakır Kalesi içerisinde yer alan dünyanın en uzun ikinci sur duvarı olma özelliğine sahip olan Diyarbakır Surları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alır. Bunların birincisi ise Çin Seddi’dir. Diyarbakır Surları’nın Çin Seddi’nden farkı ise bazalt taştan inşa edilmiş olmasıdır.Bizans, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait izleri ile çok farklı bir görkeme sahip olan Diyarbakır Kalesi, şehrin simgesi konumundadır. İç kale ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.Diyarbakır Surları’nın ilk yapım yılı net bilinmemekle birlikte, burçların yapım yılının 1208 olduğu tahmin edilmektedir. Yaklaşık olarak dokuz bin yıllık geçmişi olan surların Evli Beden Burcu’nu Artuklu Melih Salih, Yedi Kardeş Burcu’nu Mimar Yahya yaptırmıştır.

Dicle Nehri

Dicle Nehri’nin 523 kilometrelik bölümü Türkiye sınırları içerisinde yer almaktadır. Toplam uzunluğu ise 1900 metredir. Tarih boyunca birçok medeniyete sahip olan ve verimli yaşam alanı kabul edilen bu bölge, hem kültürel açıdan hem de doğal güzellikler açısından büyük öneme sahiptir.Dicle’nin kenarında yer alan Hasankeyf, tarihi dokusu ile hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Aynı zamanda burada yapılacak tarihi gezinin ardından, kendinizi bölgenin doğal güzelliklerine bırakarak dinlenebilirsiniz.

Diyarbakır Günübirlik Gezilecek Yerler

Diyarbakır, gezilecek yerler açısından zengin seçenekler sunan bir ildir. Diyarbakır’ın çevre illeri de gezilecek yerler sunarak unutulmaz bir tatil geçirmenize olanak tanımaktadır.

Karaca Dağ

Şanlıurfa ile Diyarbakır arasında bulunan Karaca Dağ, Diyarbakır il merkezine 72 kilometre uzaklıktadır. En yüksek yerinin 1952 metre olduğu dağ, sönmüş yanardağ özelliği taşımaktadır. Diyarbakır ziyaretinde doğa severler için gezilecek yerler arasındadır.

Zerzevan Kalesi

Diyarbakır ile Mardin arasında bulunan Zerzevan Kalesi, Diyarbakır il merkezine 65 kilometre uzaklıktadır. Sınır gazinosu olarak Roma İmparatorluğu Dönemi’nde kullanılmıştır. Kalenin surları oldukça dikkat çekicidir. Diyarbakır gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken güzergah olarak kabul edilmektedir.

Karacadağ Kayak Merkezi

Şanlıurfa’nın Siverek’te bulunan Karacadağ Kayak Merkezi, Diyarbakır il merkezine 62 kilometre uzaklıktadır. Kış aylarında gezilecek yerler arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Kayak merkezi bünyesinde konaklama birimleri de bulunmaktadır.

Diyarbakır’daki Festivaller

Orta Taş Çağı’ndan kalma binlere yakın mağaranın bulunduğu inanç turizmin önemli bir yeri olan, su sporlarına da ev sahipliği yapan Eğil . Hatta ve hatta sıkı durun, jetski kiralayıp onunla da bireysel olarak gezebiliyorsunuz.

-Nevruz Kutlamaları (Mart)
-Sersal Kutlamaları (Ocak)
-Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali ( Mayıs)
-Diyarbakır Karpuz Festivali (Eylül)

Diyarbakır’da Ne, Nerede Yenir?

Güneydoğu Anadolu’nun lezzet duraklarından biri olan Diyarbakır’da tadacağınız her lezzet aklınızı başınızdan alabilir. Türk yemek kültürünü en şeffaf haliyle gözler önüne seren şehirde, Doğu mutfağının en özel lezzetlerini tatma şansına erişirsiniz.

-Ciğer: Dağkapı Ciğercisi
-Fıstıklı ve Cevizli Kadayıf: Kadayıfçı Saim Usta
-Pilav üstü Tandır: Doğan Sofra Salonu
-Serpme köy kahvaltısı: Kadri Usta

Diyarbakır’da Ne, Nereden Alınır?

El sanatı ve işlemeleri konusunda birinciliği kimselere kaptırmayan Diyarbakır; hasır bilezik, kişmiş gerdanlık ve gümüş işlemeleri ile misafirlerini kendine hayran bırakır. İpek şallarıyla oldukça ünlenmiş şehirde, bu özel şallardan hediyelik olarak alabilirsiniz.Şehrin meşhur örgü peyniri Gazi Caddesi’ndeki Peynirciler Pazarı’nda bulabilirsiniz. Şehirde ipekçilik ve bakırcılık oldukçagelişmiştir. Diyarbakırlıların Sipahi Pazarı olarak adlandırdığı Bakırcılar Çarşısı’ndan bakırdan yapılan el emeği ürünleri görebilirsiniz.

Diyarbakır Gece Hayatı

Şehir merkezinde bulunan otellerin bar ve restoranları gece geç saatlere kadar hizmet verir. Ayrıca burada Türkü bar geleneği devam eder. Eğlenceli bir sıra gecesi yaşamak istiyorsanız Gazi Köşkü’ndeki Şark Evi’ni deneyebilirsiniz.Şehir merkezindeki işlek caddelerin çoğunda ünlü kahveciler de bulunur. Yekbun Kafe, Best Kafe, Yankı Kafe, Prestige Roof Barve Diyar Kafe ise şehrin en gözde mekânları arasındadır.

Diyarbakır Ulaşım

Diyarbakır şehir merkezini yaya olarak rahatlıkla dolaşabilirsiniz. Aynı zamanda minibüs, belediye ve özel halk otobüsü gibi toplu taşıma araçlarını da kullanabilirsiniz. Diyarbakır Belediye’sinden indirimli yolculuk fırsatı sunan Diyarkart’ı edinerek, seyahatinizi daha hesaplı kılabilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan Üniversite, Araştırma Hastanesi gibi önemli yerlere halk otobüsleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunlara ek olarak şehir merkezinde dilediğiniz yere gitmek için taksi ve minibüsleri de kullanabilirsiniz.

Diyarbakır’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Diyarbakır’a geldiğinizde bütçenize uygun bir konaklama seçeneğini çok rahat bir şekilde bulabilirsiniz. Şehir merkezinde pansiyon, motel, 3, 4, 5 yıldızlı oteller ve çok daha fazlası yer alır.Ramada Otel, Hilton ve Novotel gibi bilinen oteller şehir merkezinde hizmet verir. Ancak ilkbahar ve yaz aylarında şehre gideceksiniz turist yoğunluğu nedeniyle kalacak yer konusunda sıkıntı çekebilirsiniz. Rezervasyonlarınızı erken yaptırarak olası sorunların önüne geçebilirsiniz.

Demir Hotel

Şehir merkezi 700 m mesafedeDiyarbakır Kalesi ve Duvarları 500 m mesafede, Bu modern otel, Diyarbakır şehrinin kalbinde yer almakta olup bünyesinde yüzme havuzuna sahiptir.

Hilton Garden Inn Diyarbakir

Şehir merkezi 1.1 km mesafedeAtatürk Museum , Diyarbakır, 1000 m mesafede, Diyarbakır şehrinin kalbinde bulunan otel uluslararası mutfağını keşfetmenizi ve sağlık kulübü, spa merkezi, jakuzi gibi olanaklardan faydalanmanızı tavsiye eder.

Plaza Hotel Diyarbakir

Şehir merkezi 600 m mesafedeAtatürk Museum , Diyarbakır, 1.0 km mesafede, Şehir merkezine 1 km uzaklıkta bulunan bu otel, 98 oda ve ısıtmalı yüzme havuzu sunmaktadır.

SV Business Hotel Diyarbakır

Şehir merkezi 200 m mesafedeŞehir Merkezi 200 m mesafede, Tarihi bir bölgede zarif otel 79 odaya ve açık havuza sahip olup çocuklu konuklar için bebek karyolaları, çocuk yemekleri, oyun odası sunmaktadır.

Miroglu Hotel

Şehir merkezi 500 m mesafedeŞehir Merkezi 500 m mesafede, Safa Camisi’a sadece birkaç adım mesafedeki, nehir manzarasına sahip bu modern otel, buharlı hamam, Türk hamamı, masaj sunmaktadır.

Dies Hotel

Şehir merkezi 400 m mesafedeŞehir Merkezi 400 m mesafede, Otel, Diyarbakır şehrinin merkezinde 42 odası ile Mega Center Alışveriş Merkezi’a kolay erişim imkanı olan konaklama sunmaktadır.

Ramada By Wyndham Diyarbakir

Şehir merkezi 5.5 km mesafede, Lüks otel, Diyarbakır şehrinin Suluklu Hani ve Selahaddini Eyyubi Cami gibi görülmeye değer yerlerine gitmek için iyi bir başlangıç noktasıdır.

Köprücü Hotel

Şehir merkezi 600 m mesafedeŞehir Merkezi 600 m mesafede, Ziya Gökalp Müze Evi’a yakın ve Gazi Köşkü’nın yakınında bulunan bu bütçeye uygun otel.

Novotel Diyarbakir

Şehir merkezi 6.2 km mesafede, Kapalı havuz ile otel, Diyarbakır şehrinin merkezinde, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi’nin yakınında yer almaktadır.

Radisson Blu Hotel, Diyarbakir

Şehir merkezi 7.3 km mesafede, Şehrin Kayapınar semtinde yer alan bu üstün otelde, kapalı havuz ve 24 saat açık restoranda yöresel mutfağı mevcuttur.

Prestige Hotel

Şehir merkezi 1.2 km mesafedeAtatürk Şehir Stadyumu Diyarbakır 700 m mesafede, Bu otelde konuklar, merkezi bir bölgede panoramik konumla birlikte kapalı havuzun ve bölgesel yemeklerinin tadını çıkarabilir.

You May Also Like

About the Author: admin

Copyright © 2022 Lebego1.Com » Türkiye ve Dünya'da Gezilecek Yerler. All Rights Reserved.