Giresun’da Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Giresun Gezi Rehberi - Lebego1.Com

Giresun, kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Gümüşhane, batıda Ordu ve doğusunda Trabzon illeri ile çevrilidir. Kuzey Anadolu Dağları ile Karadeniz arasındaki şehrin büyük bir alanı ormanlar ile kaplıdır.Tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan Giresun’un ismi de eskilere dayanır. Yaygın rivayetlere göre kirazın dünyaya Giresun’dan yayıldığı düşünülür.Bu nedenle de şehre kiraz anlamına gelen Kerasus/Keresea adı verildiği düşünülür. Doğu Karadeniz Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Giresun, gezilecek yerler bakımından oldukça zengin bir şehir olurken, aynı zamanda tarihi milattan önceye dayanan en eski yerleşim alanına sahip illerimizden birisidir.Zaman içinde değişime uğrayan bu isim Giresun olarak kalmıştır.Türkiye’nin Karadeniz bölgesinde bulunan ve fındık üretimi ile dünyaca ünlü olan Giresun, ülkemizin en önemli tarım şehirlerinden biridir.1500 ile 2000 metre arasındaki mesafede ise geniş düzlükler mevcuttur. Birçok yaylanın bulunduğu şehirde ayrıca çok güzel plajlar da dikkat çekmektedir. Uçakla, otobüsle veya kendi arabanız ile ziyaret edilebilen şehirde kalacak güzel oteller hizmet vermektedir.

Giresun’da Mutlaka Gezilecek Yerler

Tarihi ve doğası ile misafirlerine çok sayıda alternatif gezilecek yerler sunan il merkezi ve ilçelerine bir haftanızı ayırarak harika bir şekilde zaman geçirmeniz mümkündür.4000 yıllık geçmişi, doğal güzellikleri ile birleştiren Giresun’da mutlaka görülmesi gereken yerleri sizler için sıraladık.

Mavi Göl

Kuzalan Şelalesi’nin devamında bulunan, sodalı suyu nedeniyle bembeyaz bir görünüme sahip göl görenleri kendisine hayran bırakmaktadır. Bir derenin aktığı noktada küçük şelalenin oluştuğu noktada bulunmaktadır. Dereli ilçesi sınırlarındaki bu doğal güzellik üç gölden oluşmaktadır.Bölge halkı tarafından buraya Mavi Göl veya Sodalı Göl olarak isimlendirmektedir. Güzel bir tabiatın ortasındaki bu göl ziyaret edilmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır. Turkuaz rengin hakim olduğu göl yüzeyinde manzaralık birçok fotoğraf çekme şansınız ve suyun içinde yürüme imkanınız bulunmaktadır.

Giresun Adası

Giresun Adası, Karadeniz Bölgesi sınırları içerisinde 1.6 kilometre uzağında ve tekneyle ulaşılabilen bir adadır. Toplam 40.000 metrekare alana sahip olan Giresun Adası üzerinde 71 farklı bitki türü yaşamaktadır. Genellikle günübirlikte ziyaretler için tercih edilmektedir. 4.000 yıllık tarihe sahip olduğu tahmin edilen ada üzerinde ayrıca kule, manastır, sur kalıntıları yapılan kazı çalışmalar ile ortaya çıkarılmıştır. Birinci derece sit alanı ilan edilmesine rağmen ziyarete açıktır.Mitolojide ada üzerinde cesur savaşçılar olarak bilinen Amazon halkının yaşadığı söylenmektedir. Ancak kalıntıların Pontus Krallığı Dönemi’ne ait olduğu bilinmektedir. Gezi rehberi listenize ekleyebileceğiniz ada, Giresun il merkezine tekneyle 20 dakika uzaklıktadır.

Giresun Müzesi

Giresun kentindeki Zeytinlik ya da Gogora Mahallesi içerisindeki Gogora Kilisesi 1850’li yıllarca Rum Ortodoks kilisesi olarak hizmet vermektedir. Günümüze gelene kadar birçok kez hasar gören yapı 1988 yılında müze olarak kullanılmıştır.1923 yılına kadarlık süreçte müze görevi gören ve 1924 yılında Rumların bölgeden uzaklaştırılması ile uzun süre atıl vaziyette kalan kilise ya da günümüzdeki hizmetiyle müzede 1982 ile 1988 yılları arasında restorasyon çalışması yapılmıştır. Bir süre cezaevi olarak kullanılan müze, her gün açık olup, girişte ücret alınmamaktadır. İçerisinde giysi ve para örnekleri, altın sikkeler, arkeolojik kazılardan ortaya çıkarılan Eski Tunç Çağı, Hitit, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler bulunmaktadır. Kubbesi, kesme taştan yapılan duvarları ve harika iç mimarisi ile görülmesi gereken noktalardan birisidir.

Kuzalan Şelalesi

Kuzalan Şelalesi, Giresun il merkezinin güneyindedir. İl merkezine 50 kilometre uzaklıktaki şelaleye araç ile 1 saatlik yolculuk ile ulaşılabilmektedir. Şebinkarahisar yolu üzerindeki doğal güzellik Dereli ilçe sınırları içerisindedir.Bölgede sadece şelale yoktur. Şelale ile birlikte anıtsal ağaçlar, doğal mağaralar, farklı bitki türleri ve zengin bir güzellik bulunmaktadır.105 farklı kuş türünün yaşadığı alanda aynı zamanda 129 farklı bitki bulunmaktadır. Dereli ilçesine 13 kilometre uzaklıktaki şelaleyi gezebilmek için yürüyüş yolu bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında piknik alanları ile birlikte şelalenin dinlendirici sesi ile rahat bir seyahat yapılabilmektedir.

Şebinkarahisar Kalesi

Şebinkarahisar’ın hemen üzerinde bölgeye hakim tepe üzerinde kurulu olan kale harika manzarası ve yüksek surları ile dikkat çekmektedir. Tüm ilçeyi kuş bakışı izleme şansını ziyaretçilerine sunmaktadır. Kalenin hangi tarihte yapıldığı bilinmemekle birlikte milattan önce 2. yüzyılda tamamlandığı yapılan araştırmalar ile ortaya çıkarılmıştır. Mimari açıdan iki bölümden oluşmaktadır. Kesme taştan yapılan kalenin surları günümüze kadar ulaşmayı başarmıştır.

Zeytinlik Mahallesi

Giresun ilçe merkezindeki Zeytinlik Mahallesi yüzyıllık evlere sahiptir. Alınan karar ile bu mahalle sit alanı ilan edilmiş ve günümüze kadar gelen evler bu alan içerisinde bulunmaktadır.Mahalle içerisinde yapılan araştırma sonucunda toplam 85 yapı anıt olarak kabul edilmiştir. Bunlardan 4 tanesi özel şekilde işaretlenmiştir. En eski evin 1800’lü yılların ortasında yapıldığı tahmin edilmektedir.Arnavut kaldırımları ile bölgeyi daha yakından tanımak isteyenlerin mutlaka görmeleri gereken yerlerden birisidir. Bölge halkı bu mahalleyi Gogora olarak da bilmektedir.

Giresun Plajları

Giresun merkez dahil olmak üzere toplam 7 ilçe sınırı içerisinde plaj bulunmaktadır. Diğer ilçelerin deniz ile bağlantısı olmamasından dolayı Giresun’daki 20 plaj bu ilçelerdedir. Plajlardan 5 tanesi Tirebolu’da 5 tanesi de merkezdedir.Plajlar genel itibariyle kumdan oluşmakta ve 50 metre genişliğe sahiptir. Bazılarında işletme bulunarak misafirlerine gerekli hizmetler sunulmaktadır. Girilebilecek plajlar arasında Giresun Belediye, Çerkez Önü, Uluburun, Deliklitaş, Beygir Kumu, Yılgın Aile, Tirebolu Belediye ve Kaynarca Plajları öne çıkmaktadır.

Gedikkaya

Giresun’un ilk merkezinin doğusunda konumlanan ve tamamen doğal şekilde oluşan alandır. Kale ile benzer bir yapıya sahip olmasından dolayı bölge halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Bölge içerisinde küçük vadiler mevcuttur.Bazı noktaları çok dik olan doğal alanda bazı bölgelerde eğim oranı %20 ile %50 arasında değişmektedir. En yüksek noktası 200 metre olan bölgeye gelen insanlar güzel bir manzara izlemek için burayı tercih etmektedir. Gezilecek yerler listenizde bulunması gereken Gedikkaya’ya, şehir merkezine çok yakın olmasından dolayı yürüyerek veya araçla hızlı şekilde ulaşılabilmektedir.

Andoz Kalesi

Espiye ilçesi sınırları içerisindeki Andoz Kalesi, bölge ilçe olmadan önce Tirebolu’daki üç kaleyi tamamlayandan birisi olarak tanınmıştır. Buradaki en eski tarihi yapı şeklinde bilinen yapı milattan önce 1300’lü yıllarda tamamlanmıştır. Yağlıdere’nin yanında bulunan zirve bir tepe üzerine inşa edilmiştir. Hem denizi hem de buradaki vadiyi kontrol etmek amacıyla inşa edilmiştir. Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan kale günümüzde kendi haline bırakılmıştır. Giresun’da gezilecek yerler arasında bulunan Andoz Kalesi’ne, özel araç ile yarım saatlik bir yolculuk ve ardından dik bir yokuş çıkarak ulaşım sağlanmaktadır.

Giresun Çocuk Kütüphanesi

19. yüzyıl içerisinde, Katolik Kilisesi amacıyla inşa edilen yapı, günümüzde gezilebilecek yerler arasında olan, Giresun Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılmaktadır. Dikdörtgen bir temele sahip yapının mimarisi gotik tarzı yansıtmaktadır. Hem dış hem de iç mimarisi açısından güzel bir mimariye sahip kütüphane Fransız Katolik Kilisesi olarak kullanılmak üzere yapılmıştır. Ancak bölgedeki Hıristiyan halkın gitmesiyle birlikte uzun süre atıl kalmıştır. Restorasyon işlemleri ve günümüzdeki çevre düzenlenmesi 2002 yılında tamamlanmıştır.

Licese Kilisesi

Licese Kilisesi bölgede bulunan tarihi yapılardan birisidir. Atıl vaziyette duran kilisenin sadece dış duvarları günümüze ulaşmıştır. Giresun’a 119 kilometre uzaklıkta Şebinkkiarahisar’a bağlı Licese Köyü’nde bulunmaktadır.Ortodoks Kilisesi olarak burada yaşayan Rum halkının inşa ettiği yapı nüfus değişiminin ardından boş kalmıştır. 18. yüzyılın ortalarında inşa edildiği bilinen yapı kare mimariye sahiptir. İki kattan oluşan binanın kuzeybatısında bir çan kulesi de bulunmaktadır.

Şebinkarahisar Fatih Camii

Giresun’un güneyindeki Şebinkarahisar sınırları içerisinde bulunan Fatih Camisi, ünlü Osmanlı Hükümdarı Fatih Sultan Mehmet’in emriyle yaptırıldığı için bu ismi almıştır. Tamamında kesme taş kullanılarak yapılan caminin girişi kuzeyde bulunmaktadır. Toplam üç kubbeden oluşan yapının giriş kısmında içeriye ışık verebilmesi için üç adet kemer bulunmaktadır.Fatih Sultan Mehmet, Otlukbeli Savaşı’ndan dönerken konakladığı şehirde bu caminin yapılmasını emretmiştir. 15. yüzyıl içinde yapılan cami günümüzdeki halini 1988 yılında geçirdiği restorasyon çalışmasının ardından almıştır. İl merkezine 116 kilometre uzaklıktadır.

Meryam Ana Manastırı

Meryem Ana Manastırı, Şebinkarahisar ilçe sınırları içerisinde yer alan tarihi eserlerden biridir. Bizans Dönemi’nde inşa edilen kale yek pare bir kaya oyularak hazırlanmıştır. İçerisinde yer alan oyuk daha da genişletilerek oluşturulmuştur. Büyük bir kompleks olarak uzun yıllar hizmet veren yapı içerisinde kilise ile birlikte yemekhane, çeşme, yatakhane ve dershane gibi bölümler bulunmaktadır. Çıkış yolu sarp olsa da gidilip görülmesi gereken noktalardan birisidir. 2014 yılında alınan karar ile bölge ören yeri olarak kabul edilmiştir.

Behramşah Camii

Hükümdar Muzaffereddin Behramşah tarafından yaptırıldığı bilinmektedir. Kot farkı olarak nitelendirilen coğrafi bir durumdan dolayı camiye merdiven ile inilmektedir.12. yüzyıl içerisinde yapılan kale tek bir kubbeye sahiptir. Sade bir iç tasarıma sahip olan caminin kubbesi kurşun ile kaplanmıştır. Kesme taştan hazırlanan yapının kubbesini ayakta tutabilmek için taş sütunlar kullanılmıştır. İlçe merkezinde olmasından dolayı rahatça görülebilen noktalardan birisidir.

Taşhanlar

Osmanlı Dönemi’nden bölgede kalan tarihi eserlerden birisidir. Şebinkarahisar’da bulunan yapı ilçe merkezinin kuzeyinde yer almaktadır. Büyük oranda yıkılan yapının belirli bölümü hala ayakta durmaktadır.İki katlı olarak inşa edilen eser dönemi tüm mimari detaylarını içinde barındırmaktadır. İki katlı olan yapılar kemerli inşa edilmiştir. Günümüzde atıl vaziyette olsa da hala ayakta bulunan önemli noktaları mevcuttur. Gezilecek yerler arasında bulunan Taşhanlar, Giresun şehir merkezinde olduğu için yürüyerek ziyarete müsaittir.

Aksu Deresi Ağzı

Giresun merkezde görülebilecek doğa güzelliklerden birisidir. Giresun Adası’nın tam karşısından denize dökülen dere yatağı 75 kilometre uzunluğa sahiptir. Dereli ilçesinden geçerek buraya dökülen dere de her yıl festival düzenlenmektedir. Karagöl Dağları içerisinde yer alan buz göllerinden toplanan su ile buraya kadar ulaşmaktadır.Derenin ağzına yakın bir noktada yer yıl Mayısın Yedisi adıyla bilinen ve 20-23 Mayıs tarihinde yapılan bir festival düzenlenmektedir. Uluslararası Aksu Festivali’ne her yıl binlerce yerli ve yabancı turist katılmaktadır.

Nikopolis Antik Kenti

Giresun-Sivas arasında yer alan antik kentin milattan önce 72 yılında kurulduğu tahmin edilmektedir. Pompeius tarafından kurulduğu bilinen kent yıllar içerisinde Roma İmparatoru Marcus Antonius tarafından Pontos Kralı’na verilmiştir. Bu değişimin milattan önce 36 yılında yapıldığı tahmin edilmektedir. Milattan sonra 499 yılına kadar bölgede yaşanan büyük depreme kadar kullanılan kent depremin ardından yok olup gitmiştir. Günümüzde yapılan arkeolojik kazı çalışmaları sayesinde büyük bir kısmı ortaya çıkarılmıştır. Şebinkarahisar sınırlarında yer alan kente ulaşmak için Bayramköy’ü ziyaret etmeniz gerekmektedir.

Giresun Kalesi

Giresun, gezilecek yerler açısından kale, şehrin tarihini yakından görmek isteyenlerin mutlaka uğramaları gereken noktalardan birisidir. İl merkezinin ucunda bir yarımada üzerine kurulu olan kaleden günümüze sadece surlar kalmış olsa da içerisinde anıtsal mezarlar, geniş surlar, taşların üzerinde yapılmış antik eserler taş kabartmalar ve mağaralar mevcuttur.Pontus Krallığı Dönemi’nde milattan önce 2.yüzyılda inşa edilen Giresun Kalesi, günümüze kadar birçok saldırıya rağmen ayakta kalmayı başarmıştır. Yürüyerek ulaşılabilen kaleden harika şehir manzarası izlenebilmektedir. Ayrıca kale içerisinde, Milli Mücadele kapsamında önemli görevler üstlenmiş Topal Osman Ağa adına dikilmiş mezar ve anıt da bulunmaktadır.İlçe sahilinden harika kale manzarasını gece ve gündüz olarak izleme şansınız vardır. Gece ışıklandırılan kaleyi özellikle gece izlemek ayrı bir keyif sunmaktadır. Giresun il merkezinden 40 dakikalık bir araç yolculuğu ile buraya ulaşılabilmektedir.

Kümbet Yaylası

Giresun kentinin güneyindeki Kümbet Yaylası il merkezine 57 kilometre uzaklıktadır. Karayolu ile yaylaya 1 saatten biraz daha uzun bir zamanda ulaşma şansınız vardır. Dereli ilçesine bağlı olan yaylaya ilçeden ulaşmak için 22 kilometre yol kat edilmektedir.Yaylaya ulaşım için son yıllarda yapılan çalışmalar ile yolun büyük kısmı asfaltlandığından dolayı ulaşım hızlı bir şekilde yapılmaktadır. 1750 metre yüksekteki yayla tarif edilmeyecek bir güzelliğe sahiptir. Etrafında Kümbet ve Uzundere adında iki adet köy bulunmaktadır. Burada konaklamak isteyenler için yazlık evler mevcuttur. 1991 yılında alınan karar ile turizm noktası olarak ilan edilen yaylada alışveriş imkanı da bulunmaktadır.

Giresun Günübirlik Gezilecek Yerler

Gezilecek yerler, Giresun şehir merkezinde sınırlı değil, çevresindeki birçok farklı destinasyonlarda da çeşitlilik göstermektedir. Karadeniz’in yemyeşil doğası ve masmavi denizi ile eşsiz bir manzara sunan ve köklü tarihiyle de merak uyandıran şehri olan Giresun, merkezinin yanı sıra çevre ilçelerinde de birbirinden özel gezi duraklarına sahiptir.

Sis Dağı Yaylası

Trabzon Giresun il sınırında yer almaktadır. C statüsünde milli park ilan edilen bir yer olan bu eşsiz tabiat parkı,Temmuz ayının 3. Cumartesi’sinde düzenlenen şenlikleriyle de oldukça dikkat çekmektedir. Sis Dağı Yaylası, Giresun şehir merkezine 97 km mesafededir.

Bektaş Yaylası

Şehrin turizm açısından en gelişmiş yaylalarından biridir. Özellikle doğa yürüyüşüne uygun alanları ile ön plana çıkmaktadır. Hem günübirlik hem de konaklamalı ziyaretler için uygun olan Bektaş Yaylası, Giresun şehir merkezine ortalama 56 km mesafede yer almaktadır.

Paşakonağı Yaylası

Günübirlik ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunan Paşakonağı, rengarenk açelyaları ile meşhur bir yayladır. Bu yönü ile doğada vakit geçirmek isteyenler kadar fotoğrafa gönül verenlerin de dikkatini çekmektedir. Vadilerden akan şelalelerin de bulunduğu Paşakonağı Yaylası ve çevresindeki doğal güzellik sunan yerler, Giresun şehir merkezine 64 km mesafede yer almaktadır.

Bedrama Kalesi

Günübirlik gezilecek yerler arasında bulunan Bedrama Kalesi, Tirebolu ilçesinde yer almakta olup, doğal kayalardan inşa edilmiştir. Venedikliler ve Cenevizliler tarafından yoğun şekilde kullanıldıktan sonra Türklerin eline geçmiştir. Bedrama Kalesi, Giresun şehir merkezine 77 km mesafededir.

Tirebolu Kalesi

M.Ö. 13. ve 15. Yüzyıllar arasında inşa edilmiştir. İçerisinde yer alan Osmanlı Dönemi’ne ait mezar taşları dikkat çekmektedir. Köklü tarihinin yanı sıra eşsiz deniz manzarası hayranlık uyandırmaktadır. Tirebolu Kalesi, Giresun şehir merkezine 42 km mesafededir.

Giresun’daki Festivaller

Karadeniz’de yeşille mavinin buluştuğu bir konumda bulunan Giresun ilinde yıl boyunca çeşitli festivaller düzenlenmektedir. Bu festivallerin bazılarında yöre halkının geleneksel olarak kutladığı günler kutlamakta ve yörenin tanıtımı amaçlanmaktadır. Giresun ili sınırları içerisinde düzenlenen festivallerin bazılarının detayları aşağıdaki gibidir.

Kuşdili Kültür Turizm ve Sanat Festival

Giresun’un Çanakçı ilçesine bağlı Kuşköy’de düzenlenen festivalde, UNESCO’nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasları Listesi Adayı da olan ıslıkla haberleşme türü olan kuşdilinin unutturulmaması ve gelecek nesillere aktarılması hedeflenmektedir. Yöre halkının nesillerdir kullandığı kuşdilini tüm dünyaya tanıtmak için aktivitelerin düzenlendiği ve en son 2017 yılında 20.’sinin düzenlendiği festival, her sene temmuz ayının ikinci yarısında üç günlük bir programla gerçekleştirilmektedir.

Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali

Giresun Aksu Festivali, her yıl 20 mayısta Rumi takvime göre mayısın yedisinin kutlandığı güne denk gelmektedir. Festival boyunca birçok gelenek sürdürülür ve festival ateşi yakılır. Festival 3 – 4 gün sürmektedir ve Aksu Çayı’nın denize döküldüğü yerde düzenlenir. Her yıl düzenlenen festivalde yöre halkı 4.000 yıllık gelenek ve göreneklerini devam ettirirken şehrin en büyük festivallerinden biri gerçekleştirilir.

Uluslararası Dereli Kümbet Kültür ve Sanat Festivali

Her yıl temmuz ayının ortalarına denk gelen bir hafta sonunda Kümbet Yaylası’nda düzenlenen festival 30 – 40 bin kişinin katılımıyla gerçekleşir. Festivalde, yöreye özgü fotoğraf ve el sanatları sergileri ile birlikte turizm ile ilgili söyleyişiler yapılır. Festivalin en ilgi çekici etkinliklerinden biri de sembolik olarak yapılan ‘Yayla Ağalığı’ seçimleridir.

Çıkrıkkapı Yayla Şenliği

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde düzenlenen Çıkrıkkapı Yayla Şenliği, yöresel sanatçıların katıldığı konser gibi etkinliklerle birlikte yayla kültürünün yaşatıldığı bir şenliktir. Gurbette yaşayan Giresunlular ile yöre halkını buluşturan festival temmuz ayı içerisinde düzenlenmektedir.

NOT: Yukarıda detaylarını belirttiğimiz festivallerle birlikte Giresun ili merkezi ve ilçelerinde yıl içerisinde Dizgine Hıdırellez Kültür Turizm Sanat Festivali, Yavuz Kemal Ağaç Başı Şenliği, Bedrama Kültür ve Sanat Festivali, ve Kuzu Gölü Yaylası Otçu Göçü Şenliği gibi bir sürü şenlik ve festival düzenlenmektedir.

Giresun’da Nerede, Ne Yenir?

Sebze yemekleri ve deniz mahsullerine dayanan mutfağı ile ön plana çıkan Giresun’da Karadeniz’e özgü yemeklerin tadına bakabilirsiniz.Karalâhanadan yapılan lahana diblesi, mısır ekmeği, Görele pidesi, fındıklı tel kadayıfı yörenin önde gelen lezzetleri arasındadır.

-Pide: Ayvasıl Ayhan Usta Restaurant, Ağa Pide Salonu
-Balık: Şoray Balık Lokantası
-Tel Kadayıf: Mustafa Patar: Tel Kadayıf
-Kuru Fasulye&Pilav: Cinaga’nın Yeri

Giresun’da Ne, Nereden Alınır?

Giresun’da yöresel ve modern pek çok ürünü satın alabileceğiniz dükkân bulunur. Fiskobirlik Satış Reyonu’ndan fındık ve fındık ürünlerini satın alabilirsiniz. Bunun yanında Atatürk Bulvarı’nda bulunan dükkânlardan süt ürünleri alışverişi yapabilirsiniz. Ayrıca G-City AVM’den dünyaca ünlü markalara ait ürünlere ulaşabilirsiniz.

Giresun’da Gece Hayatı

Gece hayatının çok canlı olmadığı Giresun’da gece eğlenebileceğiniz sınırlı sayıda mekân bulunur. Bunlardan ilki Kulak Restorandır. Kulak Restoran’a alternatif olarak Eşkina Restoran’da gece eğlenebilir ve keyifli bir gece geçirebilirsiniz.Giresun gece hayatı çok hareketli olmasa da ailecek ve arkadaşlarınız ile keyifli vakit geçireceğiniz işletmeler vardır. Gece kulübü sayısı çok olmasa da yeterli sayıda eğlence mekanı bulunmaktadır. Sahil kenarında bulunan mekanlarda lezzetli balıkları yerken rakı içebilir, türkü evlerine giderek eğlenebilir ve ucuz fiyatları ile dikkat çeken birahanelere giderek vakit geçirebilirsiniz. Giresun’da gece eğlenmek için dışarı çıktığında sabaha kadar eğlenme imkanınız bulunmamaktadır. Mekanlar gece 12’ye kadar açık olmakta ve ardından sıra ile kapanmaktadır. Aracınız yoksa geç saatlerde tek ulaşım aracı taksiler olacaktır.

Giresun Ulaşım

Giresun’da şehir içinde en sık kullanılan ulaşım aracı belediye otobüsleridir. Ayrıca şehirde minibüs, taksi ve araç kiralama yöntemleri ile de şehir içinde gezme imkânı bulabilirsiniz. Şehir içi ulaşımda kullanılan yöntemlerin hepsinde nakit ödeme yöntemi kullanılır.Giresun tertemiz doğası ve tarihi noktalarıyla Karadeniz’in en sakin ilçelerinden birisidir. Kuzey Anadolu dağları ve Karadeniz arasında bulunan ilimizde görülecek çok sayıda tarihi nokta ve bunların yanında doğal alanlar mevcuttur. Şehrin en güzel noktalarını gezmek istediğinizde kullanabileceğiniz araçlar farklılık göstermektedir. Şehir merkezi ile ilçe arasında hızlı bir ulaşım için taksi yerine sürekli seyahat eden ilçe dolmuşlarını tercih etmek mantıklı bir seçenektir. Ulaşım altyapısı Karadeniz’in zorlu coğrafyası nedeniyle çok fazla gelişmemiştir. En hızlı ulaşım yolu araçlarla yapılabilmektedir. Metre, tramvay gibi hizmetler verilememektedir.

Giresun’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Giresun’a seyahat ettiğinizde bütçenize uygun otel, hostel ve pansiyon bulma konusunda asla zorluk çekmezsiniz.Giresun merkezinde ve kaleye çok yakın mesafede bulunan Giresun Sedef Otel’de konaklayabilirsiniz. Merkezde tercih edebileceğiniz bir diğer seçenek ise Serenti Pamuk Otel’dir.

Serenti Apart Otel Giresun

Şehir merkezi 500 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 300 m mesafede, Bütçeye uygun otel, Giresun şehrinin Mescid ve Millet Bahcesi gibi görülmeye değer yerlerine gitmek için iyi bir başlangıç noktasıdır.

Lonca Butik Hotel Giresun

Şehir merkezi 500 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 300 m mesafede, Giresun Public Hospital’a birkaç adım mesafede yer alan otel, deniz manzarasına sahip 12 oda sunmaktadır.

Kit-Tur Hotel

Şehir merkezi 500 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 300 m mesafede, Sabah Alisveris Merkezi’a sadece 2.5 km mesafede yer alan bu otel, 50 oda ve bünyesinde gastronomik restoran sunmaktadır.

Aripsas Hotel Giresun

Şehir merkezi 900 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 700 m mesafede, Gondol durağı yakınında Giresun Şehir Merkezi semtinde bulunan otel, yöresel yemekleri mevcuttur.

Serenti Otel Giresun

Şehir merkezi 500 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 300 m mesafede, Giresun Kalesi yakınında bulunan bu merkezi otel, açık büfe kahvaltı sunmaktadır.

Serenti Pamuk Hotel Giresun

Şehir merkezi 500 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 300 m mesafede, Giresun Adası’nın hemen yanında uygun bir konumda bulunan otel, 24 lounge bar ile beraber konuklarına ses yalıtımlı odalar sunmaktadır.

Osman Bey Otel Giresun

Şehir merkezi 600 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 400 m mesafede, Deniz manzaralı 25 oda sunan otel, Giresun Şehir Merkezi semtinde, Seyyit Mevlana Sadreddin Efendi Camii’a sadece birkaç adım mesafede yer almaktadır.

Otel Topcuoglu Giresun

Şehir merkezi 900 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 500 m mesafede, Denize bakan odaları otel Kayadibi Camii’a yakındır.

Damcilar Hotel Giresun

Şehir merkezi 700 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 300 m mesafede, Bu otelde kalırken yakınlarda bulunan Giresun Kalesi’ı keşfedip sadece 5 dakika yürüme mesafesinde bulunan Giresun Taşbaşı Parkı’a yürüyebilirsiniz.

Air Boss Giresun City Hotel

Şehir merkezi 800 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 400 m mesafede, Giresun Kalesi’a sadece 0.8 km mesafede yer alan bu otel, 24 oda ve bünyesinde 24 saat açık restoran sunmaktadır.

Giresun Sedef Hotel

Şehir merkezi 500 m mesafedeGiresun Taşbaşı Parkı 300 m mesafede, Bütçeye uygun otel, Giresun şehrinin Mescid ve Giresun Tasbasi Parki gibi görülmeye değer yerlerine gitmek için iyi bir başlangıç noktasıdır.

La Quinta By Wyndham Giresun Otel

Şehir merkezi 2.5 km mesafedeGiresun Müzesi 2.3 km mesafede, Bu otel Black Denizi manzaralı ve gece kulübü, kütüphane ile birlikte sigara içilmeyen odalar sunmaktadır.

You May Also Like

About the Author: admin

Copyright © 2022 Lebego1.Com » Türkiye ve Dünya'da Gezilecek Yerler. All Rights Reserved.