Girne’de Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Girne’de Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Girne, iklimi, doğal güzellikleri ve tarihi yapılarıyla yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen ilçeler arasındadır. Sıcak kumsallarında güneşlenip serin sularında ferahlayabileceğiniz ve aynı zamanda tarih kültür gezileri düzenleyebileceğiniz Girne içerisinde konaklayabileceğiniz çeşitli tesisler yer almaktadır. Girne’nin kalbi olan Marina’yı çevreleyen, yarım ay biçiminde dizilmiş, restoranlar ve barlar bulunmaktadır. Girne Marina Bölgesinin dinlendirici ve rahatlatıcı özelliğine ek olarak yakın mesafede bulunan Casino ve diğer eğlence seçenekleri de vardır.Girne Marina’nın tam karşısında Lusignan Venedik dönemlerinden kalan Girne Kalesi ve kalenin içindeki Batık Gemi Müzesi, Halk Sanatları Müzesi ve yakınında bulunan Archengelos Michail Kilisesi (İkon Müzesi) gezilmesi gereken yerlerdendir.Muhteşem denizi ile dünyaca ünlü tatil destinasyonlarından biri olan, plajlarıyla hayranlık uyandıran, tarihi yapılarıyla ilgi çeken ve eğlence hayatıyla göz dolduran her zaman iyi bir fikir olan Kıbrıs turum için ilk durağım olan Girne..irne listesi hazırladım.

Girne’de Mutlaka Gezilecek Yerler

Kıbrıs’ta bir liman kenti olan Girne, bölgenin de turizm başkenti konumunda. 1974’teki Kıbrıs Harekâtı’na kadar şehir nüfusunun çoğunluğunu Kıbrıslı Rumlar oluşturmuş, harekât sonucunda bölgede bir göç yaşanmaya başlamış.Kentin güneyinde Girne Dağları, kuzeyinde ise Akdeniz bulunuyor. Girne’de iki adet üniversite bulunması buradaki genç nüfusun oranını da artırmış. Girne Amerikan Üniversitesi ve Girne Üniversitesi’nin bölgeye oldukça katkıda bulunduğunu söyleyebilirim.Eğer bu yaz Kıbrıs otellerinde tatilinizi planladıysanız ve Girne’yi de gezmek istiyorsanız bence bu yazıdaki yerleri mutlaka notlarınıza dahil edin.Eğer benim gibi sadece otelde kalmakla yetinmeyip her gittiğiniz yeri hunharca keşfetme duygusu içerisine giriyorsanız siz zaten Kıbrıs tatilinizde Girne turu yapmadan duramayacaksınız muhtemelen.

Hz. Ömer Türbesi

Girne’den 4-5 km doğuda bulunan Çatalköy’ün deniz kıyısında kayalık bir arazidedir. Dini yerleri ziyaret etmek isteyenler mutlaka görmelidir.M.S. 647 yılındaki Arap akınları sırasında Muaviye ordusu komutanlarından olan Ömer ve altı arkadaşı, günümüzde türbenin bulunduğu yerin yanında şehit düşmüşler ve burada bulunan mağaraya gömülmüşlerdir.Osmanlılar Kıbrıs’ı fethettikten sonra bir türbe ve mescit yaptırarak bu İslam mücahitlerinin kemiklerini oraya taşıttırmışlardır.

Girne Kalesi

Keşfime elbette şehrin sembolü olan Girne Kalesi ile başlıyorum. Heybetli yapısıyla Kuzey Kıbrıs’ı çevreleyen Girne Kalesi ayrıca Kıbrıs’ın en görkemli yapılarından biri.Tarih sayfalarında 1191 yılında Üçüncü Haçlı Seferi esnasında Arslan Yürekli Richard’ın Kıbrıs Kralı İsak Kommen’i yenmesi ve Kıbrıs’ı ele geçirmesi üzerine adını duyduğumuz ve geçmişi oldukça eskiye dayanan bir yapı olan Girne Kalesi’nin kaç yılında inşa edildiği kesin olarak bilinmiyor.Arap akınlarına karşı savunma amacı ile Bizans’lılar tarafından yapılan kaleyi keşfederken içeride yer alanları de es geçmeyin derim. Zira kalenin içerisinde St. George Kilisesi, 1570 yılında Osmanlıların Kıbrıs fethi sırasında şehit düşen Osmanlı Amirali Cezayirli Sadık Paşa’nın lahit, Batık Gemi Müzesi bulunuyor.

Batık Gemi Müzesi

Gemi batıkları arasında en eski olduğu bilinenlerin sergilendiği yerdir. Müze, Girne Kalesinin doğusundaki Lusignan dönemine ait muhafız odalarından birindedir.En eskilerinden biri, Helenistik Krallıklar döneminde (M.Ö. 3. Yüzyıl) fırtınaya tutularak batan, yeri 1965 yılında bir sünger avcısı tarafından tespit edilen, Girne’nin 1.5 km açığında, suyun 3 m derinliğinde bulunmuş olan batıktır.Karbon 14 testleri geminin M.Ö. 389 yılında yapıldığını, batıkta ele geçirilen bademlerin M.Ö 288’e tarihlenebileceğini göstermektedir. Bir ticaret gemisi olduğu söylenmektedir.Batıkta 400 şarap amforası bulunmuştur. Geminin Rodos şarabı taşıdığı tahmin edilmektedir.Batıkta ayrıca badem, çok sayıda İstanköy işi bozalt değirmen taşı, zeytinyağı, tahta kaşıklar, alkol ve tuz bulunmuştur.Müzede sergilenmektedir. Bu geminin Girne’ye uğramak üzere iken batmış olduğu sanılmaktadır.

St. Hilerion Kalesi

Girne10. yüzyılda inşa edilen St.Hilerion Kalesi, 500 metre uzunluğunda surlarının üzerinde 9 burç halinde yapılmış. Hayranlık uyandıran bir kale olan St.Hilerion, günümüzde müze olarak kullanılıyor.Beşparmak Dağları üzerinde kurulan üç kaleden biri olan ve en batıda yer alan St.Hilerion Kalesi, Arap akınlarına karşı korumak için yapılmış.Denizden 700 metre yükseklikte bulunan ve tepe bir noktada konumlanan St.Hilerion Kalesi bu ismi, Arapların Kudüs’ü fethetmelerinin ardından Kıbrıs’a göç eden bir keşişten alıyor.

St. Hilarion Kalesi

Beşparmak Dağları’nın kuzey eteklerinde inşa edilmiştir. Kalenin burçlarından Girne’yi seyredebilirsiniz. Girne’ye 10 km uzaklıktadır.Kaleye 500’e yakın basamakla tırmanılır. Yaklaşık 700 metre yüksekliğe çıkılır. Kale, burada ikamet eden Filistinli St. Hilarion’ı ziyarete gelenler için manastıra dönüştürülmüştür.Eski manastır kilisesinden kalan bazı kalıntıları bugün de görmek mümkündür. Girne-Lefkoşa karayolunun Boğaz bölgesinden dağ yolu kullanılarak ulaşılır, kaleye. Yazın 09.00-16.30 kışın ise 09.00-16.00 arasında ziyarete açıktır.

Girne Limanı

Girne Kalesi’ni geride bırakıp hemen burada yer alan Girne Limanı‘na uğruyorum. Burası Kıbrıs’ın da en canlı bölgelerinden biri. Özellikle akşam olduğunda cafe ve restoranlar dolup taşıyor burada.Taze deniz ürünleri ve Kıbrıs’a özgü yemekleri bulabileceğiniz birçok restoran var Girne Limanı’nda. Ben de gün batımını yakalamak ve şahane bir manzaraya karşı keyif yapmak için limandaki yerimi alıyorum.

Karaman Köyü

Eski adı Karmi olan Karaman Köyü Instagram’ı çoşturacak desem yeridir. Bir İngiliz Köyü burası. Şaka değil gerçekten köyün tamamı İngiliz.Zaten halk arasında da Karaman Köyü için İngiliz Köyü deniliyor. 1870’li yıllarda ada sömürge haline gelince bu köy İngiliz aristokratlarının dikkatini çekmiş ve kendileri buraya yerleşmeye başlamış.Keşfedilmeyecek gibi de değil gerçekten! Muhteşem bir doğası ve atmosferi var Karaman Köyü’nün. Tam fotoğraflık bir yer. Daracık sokaklar, renkli ve bahçeli evler bu köyü güzelleştiriyor.

Bellapais Manastırı

Kıbrıs gezisi listesi yapılacaksa o listeye Bellapais Manastırı‘nı dahil etmemek olmaz. Beylerbeyi Köyü’nde yer alan Bellapais Manastırı Beşparmak Dağları manzarasına sahip enfes bir konumda yer alıyor.Manzaraya hakim bir kayalık üzerine inşa edilen Bellapais Manastırı Kıbrıs’ta görülmesi gereken en önemli eserlerin başında… Ziyarete açık olan Bellapais Manastırı 1158 ve 1205 yılları arasında inşa edilmiş.Kuzey sahillerinin tümüne hükmedebilen görüşü ile gotik mimarinin izlerini taşıyan manastırda ayrıca çeşitli konserler ve etkinlikler de düzenleniyor.Savaş yıllarında tahribat alan ve hala üzerinde kurşun izleri bulunan Bellapais Manastırı’nın içerisinde ziyaret edilebilen bir de kilise bulunuyor.

Antiphonitis Manastırı

GirneBeşparmak Dağları’nın eteklerinde kurulmuş bir başka manastırla daha karşınızdayım. Kıbrıs adeta manastır diyarı desem yanılmam. Burada keşfedilecek tarihi yapılar o kadar çok ki.İşte Antiphonitis Manastırı da onlardan biri. Anlamı, “Cevap Veren İsa” Kıbrıs’ın önemli yapıları arasında yer alan Antiphonitis Manastırı da bir Bizans mimarisi.Bu yapıyı özel kılan ise içerisinde yer alan fresk, resim ve kabartmalar. Özellikle de kubbesinde bulunan İsa tasviri görülmeye değer.Günümüzde müze olarak kullanılan Antiphonitis Manastırı, bulunduğu konum gereği “Doğa Yürüyüş Yolları” üzerinde yer alıyor ve burayı bahar aylarında ziyaret ederseniz her yerin orkidelerle kaplı olduğunu görüyorsunuz.Baldöken Osmanlı Mezarlığı ve Ağa Cafer Paşa Camii Girne Belki okuduğunuz birçok yerde adına denk gelmediniz ama Kıbrıs gezisinde mutlaka uğramanızı isteyeceğim bir yer var.Osmanlı-Roma savaşlarında şehit düşen askerlerimizin mezarlarının bulunduğu Baldöken Osmanlı Mezarlığı.Girne’nin hemen girişinde yer alan Baldöken Osmanlı Mezarlığı ile birlikte yine bir Osmanlı yapısı olan Ağa Cafer Paşa Camii‘yi görmelisiniz.Osmanlılar tarafından 16. yüzyılda inşa edilen Ağa Cafer Paşa Camii, Girne’nin en tarihi camilerinden biri.

Karaoğlanoğlu Müzesi ve Şehitliği

GirneKıbrıs’ın tarihi yerleri gezimi anlamlı kılıyor. Savaş gören topraklardan biri olan Kıbrıs’ta ziyaret ettiğim Karaoğlanoğlu Müzesi ve Şehitliği de anlamlı yerlerden biri oldu.Girne yolu üzerinde yer alan ve Kıbrıs Barış Harekeatı’nda şehit düşen askerlerimiz için yaptırılan Karaoğlanoğlu Şehitliği ve hemen yanında yer alan açık ve kapalı Karacaoğlan Müzesi’ni mutlaka görün derim.Müze içerisinde 1974 deki Barış harekatında çıkartmanın ilk günlerinde karargah olarak kullandıkları evlerinde roket atar ile vuran Binbaşı İbrahim Karaoğlanoğlu ile Yüzbaşı Fehmi Ercan’ın ve tüm şehitlerimizin anısına yaptırılan müzede savaş döneminden kalan birçok sembol görülüyor.

Yavuz Çıkarma Plajı ve Barış ve Özgürlük Anıtı

Karaoğlanoğlu Müzesi ve Şehitliği’nin hemen yanında yer alan ve Kıbrıs için oldukça önemli bir simge olan Yavuz Çıkartma Körfezi‘ni ve plajını da ziyaret ediyorum.Bu bölge 1974 Kıbrıs’a ilk askeri çıkarmanın yapıldığı yer açısından önem taşıyor. Yine Yavuz Plajı’nı gören tepede barış harekatında şehit olan askerlerimiz anısına yaptırılan Barış ve Özgürlük Anıtı‘nı da görmeden dönmeyin derim.

Bandabuliya

İngiliz Sömürge döneminde (1878) belediye binası olarak inşa edilmiştir. Zaman içinde başka işlevleri olmuş ama 2006 yılından itibaren Kıbrıs’a özgü seramik, el işleri, ahşap oyma işleri, takı, aksesuar satış yerleri yanında restaurant ve cafelerin de yer aldığı bir eğlence merkezine dönüştürülmüştür.

Bufavento Kalesi

GirneDediğim gibi Kıbrıs’ta görülecek tarihi yapılar o kadar çok ki, detaylı bir Kıbrıs turu yapmak için iyi bir planlama yapmak gerekiyor.Bence bölgeyi iyi bilen ve tarihi bilgisi de iyi olan bir rehberle de buralar çok daha farklı geziliyor. Şimdiki durağım Kıbrıs’ta yer alan üç kaleden biri olan Bufavento Kalesi.Ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmeyen ve biraz zor bir ulaşıma sahip olan kale 1911 yılında Richard tarafından olası Arap akınlarına karşı savunma amaçlı yapılmış.Kıbrıs turlar için diğer şehirlere doğru yolculuk yapacağımdan dolayı bazı yerleri görmedim. Zaman yetersizliği olduğu için gitmek isteyip de gidemediğim, listemdeki yerler şöyleydi

Evlalios Kilisesi: Burası terk edilmiş bir Ortodoks kilisesi.

Ramadan Cemil Meydanı: Aslında sürekli buradan geçtim ama fotoğraf çekmeye fırsatım olmadı. Merkezi bir meydan ve Girne mahkemesi ve postahanesi burada.

Kirsokava: Roma döneminde mezarlık olarak kullanılan yer.

Church of the Archangel: Bir başka Ortodoks kilisesi

Saint Magar Kilisesi: Ermeni kilisesi. Kudüs’e hacı olmaya giden Ermenilerin ziyaret ettiği yer.

Girne’ye Nasıl Gidilir?

Girne’ye gitmek için Kuzey Kıbrıs’ta bulunan tek hava limanı olan Lefkoşa Ercan Hava Alanı’na gidiyoruz.Evet, Girne’ye gitmek için önce Lefkoşa’ya gitmemiz gerekiyor. İstanbul ya da birçok farklı ilden Lefkoşa’ya direkt uçuş bulmak mümkün.Ercan Havaalanı’ndan Girne yaklaşık 37 km sürüyor. Burada genelde Lefkoşa’dan Girne’ye nasıl giderim soruları soruluyor.Bunun için hava limanında transfer hizmeti alabilir ve otelinize gidebilirsiniz. Ya da taksi kullanarak ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Eğer toplu taşıma arıyorsanız üzgünüm ki Ercan Hava Alanından Girne’ye direkt otobüs yok.Bunun için Lefkoşa merkeze gitmeniz ve oradan Girne otobüslerine binmelisiniz. Ya da tüm bunlarla uğraşmadan, tur aracılığı ile transfer dahil bir hizmet alarak rahatça tatilinizi yapabilirsiniz.

Girne’de Yeme İçme

GirneEee çok gezdim yoruldum artık bir yemek molası verme zamanı. Kıbrıs’ta yemek olayı size sürprizler yaşatmaz çünkü benzer bir yemek kültürü olduğunu göreceksiniz.Ben Girne’de, Kıbrıs’a özgü yöresel tatları tatmak istedim ve doğruca kızarmış hellim peyniri, şeftali kebabı, Kıbrıs mantısı piruhi yemeye odakladım kendimi.

Kıbrıs Otelleri

Girne Kıbrıs otelleri her yaz dolup taşan, birçok ünlü sanatçıyı ağırlayan ve oldukça deneyimli ekipleriyle ultra her şey dahil, her şey dahil, yarım pansiyon ve farklı seçeneklerle hizmet veren ve balayı, casinolu, deluxe özellikleriyle farklılaşan bir yaz klasiğidir.Kıbrıs turu yapacaksanız bütçenize uygun bir otel tercih edip seyahatinize başlayabilirsiniz. Bunun için size farklı alternatifler sunabiliriz. Lefkoşa otelleri ile Kuzey Kıbrıs’ın tarihi bölgesini keşfedebilir,Girne otelleri ile Kuzey Kıbrıs’ın kalbinde seyahat edebilir, Bafra otelleri ile keyifli bir tatil imkanı bulabilir ve Magosa otelleri ile muhteşem bir denizle komşuluk edebilirsiniz.

Girne’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Konaklama tesislerinin genellikle ilçe merkezinde ve sahile yakın bölgelerde bulunduğu Girne’de her bütçeye uygun otel, pansiyon ve apartlar hizmet vermektedir. Birbirinden lüks otellerin bulunduğu bölgede tatil keyfinizi konaklama esnasında da sürdürebilirsiniz. Bölgede hizmet veren konaklama tesislerinin genellikle kendilerine ait plajları, restoranları ve gece kulüpleri bulunmaktadır.
Girne’de konaklama yapabileceğiniz otelleri seçerken, lokasyon olarak birçok yere yakın durumda bulunan liman civarındaki tesisleri, Lapta ve Alsancak köylerinde hizmet veren otel veya pansiyonları tercih edebilirsiniz. Girne’de öne çıkan konaklama tesisleri arasında Alsancak Köyü sınırları içerisinde hizmet veren Ada on a Sandy Beach, konuklarına bol alternatifler sunan Lords Palace Hotel SPA Casino, modern tasarımı ve ferah odalarıyla Sammy’s Kyrenia Boutique Hotel & Pool, eşsiz Akdeniz manzarasına sahip Fairmont Seaview with Pool’un yanı sıra uygun fiyatlarıyla Deniz Konak Boutique Hotel ve Hotel Pia Bella yer almaktadır. Kuzey Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları ve Akdeniz ile çevrili şehri Girne’de tatilinizi planlamak istiyorsanız Girne Otelleri sayfamızı inceleyebilir, otelleri ve sunduğu hizmetleri daha ayrıntılı görebilirsiniz.

Ada on a Sandy Beach

Girne ilçe merkezine yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta Alsancak Köyü sınırları içerisinde yer alan Ada on a Sandy Beach’e ulaşımlar, özel araçla Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinden veya havayollarından otele ait servis araçları ile yapılmaktadır. Otel içerisinde ücretsiz otopark hizmeti de bulunmaktadır. Odalarının büyük çoğunluğunun deniz manzaralı olduğu tesis içerisinde ortak kullanım alanları arasında büyük salon ve bahçe bulunmaktadır. Ücretsiz yüksek hızda internet, 2 açık yüzme havuzu ve 24 saat açık resepsiyonu ile hizmet veren otelin odalarında çalışma masası, televizyon, klima ve özel banyo yer almaktadır.Lüks tasarımı ve birçok eğlenceli aktiviteleri bir arada sunan konaklama tesisinde hizmet veren barda eğlenceli vakit geçirebilir, ailenizle birlikte Girne tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. Kahvaltı ve akşam yemeklerinin fiyata dahil olduğu otelde 1 kişi tek gece konaklama ücreti ortalama 1.500 – 1.700 TL aralığındadır.

Lords Palace Hotel SPA Casino

Girne ilçe merkezinde sahile yakın bir konumda Dr. Fazıl Küçük Caddesi üzerinde hizmet veren Lords Palace Hotel SPA Casino’ya ulaşımlar özel araçla, taksiyle veya otele ait ücretsiz havalimanı servisleri ile yapılabilmektedir. Tesis içerisinde özel otopark alanı da mevcut durumdadır. Şehir merkezinde hizmet veren otel içerisinde fitness salonu, spa ve sağlık merkezi, bar, 4 adet yüzme havuzu, bahçe ve kendine ait plaj bulunmaktadır. 5 yıldızlı otel kategorisinde konuklarını ağırlayan tesisin odalarında klima, Wi-Fi, televizyon, dolap ve özel banyo yer almaktadır.

Ücretsiz açık büfesinde zengin çeşitleriyle konuklarına benzersiz bir kahvaltı deneyimi yaşatan otelde, dünya mutfağından en leziz yemeklerin sunulduğu bir restoran hizmet vermektedir.Burada yapılacak olan tek kişilik ve tek gecelik konaklama için ödenecek olan tutar ise ortalama 1.200 – 1.500 TL’dir. Balayı çiftlerinin de en çok tercih ettiği tatil noktalarından olan Girne’de balayınızı planlamak için Girne Balayı Otelleri arasından size en çok hitap eden oteli seçebilir, evliliğinizi muhteşem bir tatille taçlandırabilirsiniz.

Sammy’s Kyrenia Boutique Hotel & Pool

Girne ilçe merkezinde Ömer Sami Coşar Sokak üzerinde hizmet veren Sammy’s Kyrenia Boutique Hotel & Pool’e ulaşımlar özel araçla veya otele ait ücretli havalimanı servis araçlarıyla sağlanabilmektedir.Bünyesinde restoran, bar, ortak oturma ve bahçe alanları bulunan tesis, ilçe merkezinde yer aldığı için gezebileceğiniz pek çok önemli lokasyona da yakın konumdadır. 24 saat açık resepsiyonu, 1 adet açık yüzme havuzu, restoranı ve barı ile konuklarını ağırlayan otelin her odasında klima, düz ekran televizyon, su ısıtıcısı, çalışma masası ve kozmetik ürünleri yer almaktadır. Geniş ve ferah odalarıyla Girne tatilinizin en iyi şekilde geçirmenize yardımcı olan otelde, 1 kişi için tek gecelik konaklama ücreti ise ortalama 650 – 700 TL’dir.

Fairmont Seaview with Pool

İlçe merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, Girne’ye bağlı Karaosmanoğlu Köyü sınırları içerisinde hizmet veren Fairmont Seaview with Pool’e ulaşımlar, özel araç ile Karaosmanoğlu Caddesi’ni 4 kilometre takip ederek veya havalimanından otele ait servis araçlarıyla yapılabilmektedir. Lüks dizaynı, ferah odaları ve eşsiz deniz manzarası ile sahile oldukça yakın bir mesafede hizmet veren tesis içerisinde restoran, bar, ortak oturma ve bahçe alanları yer almaktadır. Odalarında klima, saç kurutma makinesi, özel banyo, mutfak ve düz ekran televizyon bulunan konaklama tesisinde kontinental kahvaltı hizmeti verilmektedir.Terasında manzara eşliğinde yemek yiyip, içkinizi içebileceğiniz tesiste tek kişilik ve tek gecelik konaklama ücreti ise ortalama 550 – 650 TL’dir.

Deniz Konak Boutique Hotel

Girne ilçe merkezinde Canbulat Sokak’ta hizmet veren Deniz Konak Boutique Hotel’e ulaşımlar özel araç, taksi veya şehir içi minibüsleri ile yapılmaktadır. Tesiste özel otopark alanı da bulunmaktadır.
Girne Kalesi’ne 300 metre yakınlıkta yer alan otel, butik dizaynı ve samimi atmosferi ile hizmet verirken, konuklarına ücretsiz Wi-Fi, restoran, 1 açık yüzme havuzu ve ücretsiz kahvaltı imkanı sunmaktadır. Odalarında klima, dolap, banyo ve televizyon bulunan tesiste tercihen sigara içilmeyen oda seçeneği de bulunmaktadır. Girne’nin gezilebilecek önemli lokasyonlarına oldukça yakın mesafede bulunan otelde tek kişilik ve tek gecelik konaklama ücreti ortalama 350 – 400 TL aralığındadır.

Hotel Pia Bella

İlçe merkezine yaklaşık 1,5 kilometre uzaklıkta, İskenderun Caddesi üzerinde hizmet veren Hotel Pia Bella’ya ulaşımlar özel araçla, taksiyle veya şehir içi minibüsler aracılığı ile yapılmaktadır.
Tesis içerisinde yer alan imkanlar arasında restoran, ücretsiz otopark, 2 açık yüzme havuzu, bar ve açık büfe kahvaltı bulunmaktadır. Odalarında klima, televizyon, banyo, su ısıtıcısı, kozmetik ürünleri, gardırop ve çalışma masası bulunan otelde araç kiralama hizmetleri de verilmektedir. Şehir merkezine yakın bir konumda yer alan otel, bölgede ziyaret edilebilecek önemli lokasyonlara da ulaşım bakımından rahatlık sunmaktadır. Burada yapılacak tek kişilik ve tek gecelik konaklama ücreti ise ortalama 350 – 400 TL’dir.

Kıbrıs Adası’nın en gözde tatil beldesi olarak Girne ve çevresi gösterilmektedir. Girne nüfusunun son zamanlarda giderek arttığı görülmektedir.30 Nisan 2006 tarihinde yapılan nüfus ve konut sayımında Girne şehrinin nüfusu 62.158 olarak bulunmuştur. 1996 yılında yapılan nüfus sayımına göre %58 oranında bir büyüme olmuştur.Agios Evlambios Kilisesi ise tek bir kireç bloktan oluşur. Antik bir taş ocağının kalıntıları arasındadır. Aslında kayaya oyularak yapılmış bir şapeldir. İçinde Evlambios’un mezarı yer almaktadır.1902 yılında burada Lambousa Hazinesi bulunmuştur. Hazinenin Arap saldırılarından (627 – 630) kaçan kişilerce gömüldüğü düşünülür. New York Metropolitan, Londra British Museum ve Limasol Ortaçağ Müzeleri de dahil olmak üzere birçok müzede sergilenmektedirler.

You May Also Like

About the Author: admin

Copyright © 2022 Lebego1.Com » Türkiye ve Dünya'da Gezilecek Yerler. All Rights Reserved.
Rize Günübirlik Turlar