Kayseri’de Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Kayseri Gezi Rehberi - Lebego1.Com

Kayseri’de yerleşimlerin çok eski olması sebebiyle birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapılar genellikle Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yer alır. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tarihi yapıların dışında birçok tarihi cami, kümbet, müze, külliye, türbe, kilise ve hamam vardır.Anadolu’nun kuzeyden güneye, doğudan batıya tam ortasında yer alan şehir, antik çağdan beri ticaret yollarının uğrak yeri olunca kültürel doku olarak oldukça zenginleşmiş. Turistik açıdan doğru düzgün tanıtılmadığından çoğumuzun haberi dahi olmadığı tarihi ve doğal zenginliklere sahip. Selçuklu’dan kalan çok önemli tarihi yapılar var. Özellikle kış turizmi bakımından oldukça başarılı olan bu kentte yapılabilecek etkinlik ve aktivite sayısı gerçekten fazla! Haydin gelin, hep beraber güzel bir Kayseri gezi planı oluşturmaya çalışalım. İç Anadolu Bölgesinin bağrında yer alan Kayseri, tarihi geçmişi ile bizlere ışık olmaya çalışıyor. Bu yazımız içerisinde Kayseri’de gezilmesi gereken yerler hakkında güzel bir liste oluşturmaya çalışacağız. Hem tarihi mirasıyla hem de doğal güzellikleriyle İç Anadolu Bölgesi sınırları içerisinde bulunan Kayseri, gezilecek yerler açısından son derece zengin olan bir şehirdir.Kayseri’nin haritadaki konumu ile detaylara geçmek istiyoruz. Kayser; İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir şehirdir.4,000 metre yüksekliği ile kış sporu yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilen Erciyes, kayak yapmak için oldukça idealdir. 1 saat alacağınız eğitim ile çok rahat bir şekilde kayabilirsiniz. Kısa süreli tatiller için oldukça idealdir. Nevşehir, Niğde, Kahramanmaraş, Sivas, Adana gibi kentlere komşudur. Kayseri’nin kış aylarında ziyaretçi almasındaki en büyük etkenlerden birisi de Erciyes dağıdır. Tarihi yapıların yanı sıra doğal güzelliklere de sahip olan yer, Kayseri Erciyes Dağı, milli parklar, şelaleler, göller, vadiler ve kaplıcalar gibi görülmeye değer doğal güzelliklere de ev sahipliği yapmaktadır. Kayseri gezilecek yerler, hem tarihi yerleri hem de doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Kayseri’de Mutlaka Gezilecek Yerler

Kayseri deyince aklınıza pastırma-sucuk ve Erciyes Kayak Merkezi’nden başka bir şey gelmiyorsa, kendinizi bize teslim edin gitsin. Kendi başınıza kolayca yapabileceğiniz, sabahtan akşama kadar planlanmış, Kayseri’nin en önemli gezilecek yerlerini sizler için listeledik.

Erciyes Dağı

Kayseri’nin simgesi olarak da kabul edilen Erciyes Dağı, İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük dağıdır ve Kayseri gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yerini almaktadır. Erciyes Dağı, Kayseri il merkezine 25 kilometre uzaklıktadır. Karlı manzaraları ve ihtişamlı duruşu ile dikkat çeken Erciyes Dağı’nın rakımı ise 3917 metredir.Doğa ve dağ sporları için uygun alanlara ev sahipliği yapan Erciyes Dağı’nda bulunan Erciyes Kayak Merkezi ise Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kış sporları merkezi olarak kabul edilmektedir. Erciyes Dağı’nda kayak yaşı ise 30 milyon yıldır. Kayak merkezi sınırlarında sıcaklık ortalaması yaz aylarında 15-20 derece arasında değişmektedir.

Kayseri Kalesi

Kayseri gezilecek yerler listesinde yer alan en gözde yapılardan bir diğeri ise Kayseri Kalesi’dir. Kayseri Kalesi’nin yapım tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber, M.Ö. 3. yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilmektedir. Birçok imparatorluk tarafından aktif olarak kullanılmış bir kaledir. Kaleye ait ilk ize Roma Dönemi’ne ait sikkelerde rastlanmıştır. İkinci iz ise Bizans kayıtlarında bulunmaktadır. Kayseri ilinin stratejik konumundan ötürü sürekli saldırı altında kalmıştır. 2 adet büyük giriş kapısı bulunan Kayseri Kalesi, düzlük alana kurulması ile dikkat çekmektedir. Dış ve iç kale olmak üzere 2 bölümden oluşan Kayseri Kalesi’nin yapımında kesme ve moloz taşlar kullanılmıştır.

Kapuzbaşı Şelaleleri

Kayseri Kapuzbaşı Şelalesi, Kayseri iline bağlı Yahyalı ilçesinde yer alır. Kayseri’ye 155 kilometre uzaklıkta bulunan Kapuzbaşı Şelaleleri, irili ufaklı takım şelalelerden oluşmaktadır.Aladağlar’da eriyen kar sularından beslenen şelaleler, Kayseri ilinin bir diğer doğal güzelliği olan Zamantı Irmağı’na dökülmektedir. Muhteşem bir manzaraya sahip olan şelaleler, özellikle fotoğraf tutkunlarının yoğun ziyaret ettiği doğal güzellikler arasındadır. Toplam 7 adet şelale vardır. Bunlardan 5 tanesi büyük ve 2 tanesi ise küçüktür. Yükseklikleri ise 25 ile 75 metre arasında değişmektedir.Yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayan doğal güzellikler arasında yer alan Kayseri Kapuzbaşı Şelalesi’nde hem piknik hem de trekking için uygun alanlar bulunmaktadır. Bölgede birçok alabalık çiftliği de yer alır.

Kayseri Saat Kulesi

Meydanda bulunan tarihi Saat Kulesi, II. Abdülhamit döneminde yaptırılan saat kulelerinden bir tanesidir. II. Abdülhamit döneminde her şehre Saat Kulesi yapımı bir gelenek haline gelmiştir. Bunun sonucu olarak Kayseri Saat Kulesi’nin yapımı 1906 yılında tamamlanmıştır. Yüksekliği ise 10 metre civarındadır.Kulenin çinkodan yapılan çatısı üzerinde rüzgar gülü bulunmaktadır. Yapının inşasında kesme taş kullanılmıştır. Kayseri gezilecek yerler listesine dahil edilmesi gereken önemli güzergahlardandır.

Döner Kümbet (Şah Cihan Hatun Kümbeti)

Kayseri iline bağlı Melikgazi ilçesinin Seyit Gazi Mahallesi’nde yer alan Döner Kümbet, Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubad’ın kızı Şah Cihan Hatun için 1276 yılında yaptırılmıştır. Bir diğer ismi ise Şah Cihan Hatun Kümbeti’dir. Silindirik gövdesi bulunan kümbet, sarı renkteki kesme taşlardan inşa edilmiştir. Çevresi geometrik ve bitkisel motifler ile süslenmiştir. 12 köşeli gövdeye sahiptir. Selçuklu eserlerinin en güzel örnekleri arasında yerini alan kümbet, Kayseri’de görülmesi gereken noktalar arasına dahil edilmiştir.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı

Kayseri il merkezinde bulunan Cumhuriyet Meydanı, Kayseri tarihinin başlangıç noktası olarak görülmektedir. 5000 yıllık bir tarihe ev sahipliği yapan meydanda Roma, Bizans, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait izler görülmektedir. Tarihi dokusu ile gezilecek yerler listesine dahil edilmiş bir yer olarak ön plana çıkmaktadır.Meydan aynı zamanda eski şehir merkezi ile yeni şehir merkezi arasında köprü görevini de üstlenmektedir. Türkiye’nin en kapsamlı meydanı olarak da kabul edilir. Meydanda bulunan tarihi yapılar arasında ise Kayseri Kalesi, Atatürk Heykeli, Bürüngüz Camii ve Kurşunlu Camii bulunur.

Sultan Sazlığı Milli Parkı

Sultan Sazlığı Milli Parkı, Kayseri il merkezine 70 kilometre uzaklıkta yer alır. 2006 yılında milli park haline getirilen Sultan Sazlığı, Kayseri iline bağlı Develi ve Yeşilhisar ilçe sınırlarında bulunmaktadır. Doğal güzelliği ile gezilecek yerler listesine dahil edişmiştir. Bölgenin büyük bir kısmı sazlıklarla kaplıdır. Osmanlı Dönemi’nde Kayseri ilinde görev yapan sultanların avlanmak için burayı tercih etmesi sebebiyle Sultan Sazlığı denilmiştir.Milli park, Erciyes Dağı manzarasına sahiptir. Bu yüzden fotoğraf tutkunlarının sık ziyaret ettiği bir alandır. Bölgesel olarak Kuş Cenneti olarak da bilinen milli park içerisinde yaklaşık 300 kuş türü ve 428 bitki türü barındırır. Bitki türlerinden 48 tanesi endemiktir.Yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayan bölgede sıcaklık ortalama 25 derecedir. Muhteşem manzaralara ve su kaynaklarına sahip bir bölgedir. Bölgede piknik, kampçılık ve doğa yürüyüşleri için uygun parkurlar bulunur.

Kayseri Arkeoloji Müzesi

Merkezi Battalgazi ilçesinin Seyitgazi mevkiinde yer alan müze, arkeoloji müzesi olarak ziyarete açıktır. Tunç Çağı’na kadar uzanan birçok tarihi eser, bilgi ve belge bulunmaktadır. Buradaki eserler kronolojik sıraya göre düzenlenip sergilenmektedir. Tunç Çağı’ndan başlayan sıralama, Cumhuriyet Dönemi’ne kadar uzanmaktadır. 1969 yılında hizmet vermeye başlamış olan müzede en dikkat çekici tarihi eserler ise mermer, tablet ve madeni paralardır. Bunların dışında seramikten yapılmış eşyalar, tarihi heykeller ve mezar örnekleri de bulunmaktadır. Şehir merkezinde bir konuma sahip olduğu için yürüyerek ulaşmak mümkündür.

Hunat Hatun Külliyesi

Selçuklu Dönemi’nden kalma Hunat Hatun Külliyesi, Mahperi Hunat Hatun tarafından inşa edilmiştir. Mahperi Hunat Hatun ise I. Alaeddin Keykubat’ın eşi ve II. Gıyasettin Keyhüsrev’in annesidir. Külliye, Kayseri il merkezinde yer almaktadır. Gezilecek yerler açısından zengin seçenekler sunan bir külliyedir.Hunat Mahallesi’nde konumlandırılmış külliye içerisinde bir adet cami, bir adet medrese, bir adet hamam ve bir adet kümbet bulunmaktadır. 1238 yılında yapılmış olan Kayseri Hunat Hatun Külliyesi, görkemli görünüşü ve taş işlemeleri ile dikkat çekmektedir. 800 yıllık bir binadır ve zamanın yıpratıcı etkisine dayanamamış ve çürümeye yüz tutmuştur. Bu durumun önüne geçilmesi adına harekete geçen Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, külliyeyi koruma altına almıştır. İçerisinde birçok atölye de vardır. Bahçe kısmında hediyelik eşya dükkanları bulunur. Ayrıca külliye içerisindeki Hunat Camii, Kayseri’nin en büyük camilerindendir.

Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi (Selçuklu Müzesi)

Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, Kocasinan ilçesinde bir konuma sahiptir. Dünyanın ilk tıp merkezi olarak kabul edilmiştir. I. Gıyasettin Keyhüsrev tarafından yaptırılmış olan Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi, 1205 yılında hizmet vermeye başlamıştır. Anadolu mimarlık tarihinin en önemli eserleri arasında yer almakta olup, sadeliği ile ön plana çıkmayı başaran bir müzedir. Müzenin bir bölümü şifahiye özelliği taşırken diğer bölümü Selçuklu Dönemi eserlerini gözler önüne sermektedir. Ayrıca minik misafirleri için de oyunlar oynanarak tarihi sevmeleri ve öğrenmeleri amaçlanmıştır.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi, Melikgazi ilçesine bağlı Tacettin Veli Mahallesi’nde yer almaktadır. Milli Mücadele döneminde önemli görevler üstlenmiş olan Kayseri Lisesi, günümüzde Milli Mücadele müzesi olarak hizmet vermektedir. 1904 yılında yaptırılmış olan Kayseri Lisesi daha sonra müzeye dönüştürülmüştür. Bir dönem Millet Meclisi görevini üstlenmiş olmasıyla tarihi bir önem taşımaktadır. Kayseri gezilecek yerler listesinde yer alan önemli tarihi güzergahlardandır.

Kayseri Atatürk Müzesi

Kayseri Atatürk Evi Müzesi, Malikgazi ilçesinin Cumhuriyet Mahallesi üzerinde yer alan görülmeye değer müzelerden bir tanesidir. Geç Osmanlı Dönemi’ne ait mimarisi ile dikkat çeken bu evde Atatürk konaklamıştır. 1986 yılında hizmet vermeye başlayan Kayseri Atatürk Evi Müzesi’nde Atatürk’ün balmumu heykeli, çalışma odası ve Kayseri’yi ziyareti sırasında çekilen fotoğraflar bulunmaktadır. Konağın dekoru ise Osmanlının geleneksel özelliklerini yansıtmaktadır.

Seyyid Burhanettin Hazretleri Türbesi ve Mezarlığı

Kayseri iline bağlı Melikgazi ilçesinde yer alan Seyyid Burhanettin Hazretleri Türbesi ve Mezarlığı, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin hocası Seyyid Burhanettin Hazretleri’ne aittir. Seyyid Burhanettin Hazretleri¸ Mevlana’nın eğitimini tamamladıktan sonra Konya’da Kayseri’ye dönmüştür ve 9 yıl boyunca burada yaşamıştır. Üzeri kubbe ile örtülü kesme taştan yapılan türbe, kare bir plana sahiptir. Tonozlar, kubbeyi desteklemektedir. Selçuklu mimarisi ile yapılan bu türbe, 19. yüzyılda inşa edilmiş güzel bir yapıdır.

Kayseri Etnografya Müzesi

Kayseri Etnografya Müzesi, Melikgazi ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi üzerinde bir konuma sahiptir. Müzenin binası 1419 yılında yapılmış olmasına rağmen günümüzdeki görünümünü 18. yüzyılda kazanmıştır. İlk yapıldığı yıllarda Güpgüpoğlu Konağı olarak bilinmektedir.Kayseri Etnografya Müzesi içerisinde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler bir arada sergilenmektedir. Bunun yanı sıra 18. yüzyılın kültürel dokusunu yansıtan harem odası, gelin odası ve misafir odası gibi alanları da bulunmaktadır.

Mimar Sinan Evi

Mimar Sinan Evi, Melikgazi ilçesinin Ağırnas Mahallesi’nde yer almaktadır. Mimar Sinan’ın doğup büyüdüğü bu ev, Kayseri gezilecek yerler listesinde önemli bir yere sahiptir. Osmanlı Devleti’nin baş mimarı Mimar Sinan, 3 katlı bir evde yaşamıştır.Mimar Sinan Evi’nin kayadan oyma yaşam alanları, kemerli kapıları ve zamana karşı ayakta kalmayı başaran sağlam yapısı görülmeye değerdir.

Aladağlar Milli Parkı

Aladağlar Milli Parkı, Kayseri – Adana – Niğde il sınırları içerisinde yer almaktadır. 1995 yılında milli park ilan edilmiştir. Aladağlar’ın kuzey kısmında karasal iklim yaşanırken, güney kısmında Akdeniz iklimi hakimdir. Milli park, Demirkazık Tepesi, Yedi Göller, Hacer Ormanı, Kapuzbaşı Şelaleleri ve Acısu gibi Kayseri gezilecek yerler listesine dahil edilen diğer noktaları da içerisine almaktadır.Aladağlar Milli Parkı içerisinde yapılabilecek yamaç paraşütü, dağcılık, kuş gözlemciliği, piknik, rafting, olta balıkçılığı ve botanik gezisi gibi aktiviteler de yer almaktadır.

Kayseri Ali Dağı

Kayseri Ali Dağı, Kayseri şehir merkezine 15 kilometre uzaklıktadır. Dağın zirvesine çıkış oldukça kolaydır. Ali Dağı’nın popüler olmasının bir diğer sebebi, Kayseri de yamaç paraşütü yapılabiliyor olmasıdır.Ali Dağı yamaç paraşütü severlerin 130 kilometre uçabilmelerine olanak tanımaktadır. İki farklı kalkış pisti bulunmakla birlikte bir tanesi güney yönünde yer alırken diğer kuzey yönünde bulunmaktadır.

Ağırnas Yeraltı Şehri

Ağırnas Yeraltı Şehri, Melikazi ilçesine bağlı Ağırnas Mahallesi’nde yer almaktadır. Yeraltı şehrinde yapılan araştırmalarda Osmanlı Dönemi’ne ait kalıntılara rastlanmıştır ve ayrı bir atmosfer ile ziyaretçilerini karşılamaktadır. Bunun yanı sıra ilk yapımının 3000 yıl öncesinde gerçekleştirildiği tahmin edilmektedir.Ağırnas Yeraltı Şehri içerisinde dehlizler, mağaralar ve yerleşim yeri kalıntıları bulunmaktadır. Tarihi dokusu ile gezilecek yerler açısından önemli ve güzel bir yer olarak ön plana çıkmayı başarmıştır.

Kayseri Kapalı Çarşı

Osmanlı Dönemi’nde, 15. yüzyılda inşa edilen Kapalı Çarşı, İstanbul’da yer alan Kapalı Çarşı’dan sonra gelen en büyüğü olarak kabul edilmektedir. Çıkan yangınlardan ötürü zarar gören çarşı, 1987 ile 1991 yılları arasında Osmanlı mimarisi korunarak restore edilmiştir.Çarşı içerisinde 2000’den fazla dükkan hizmet vermektedir. Yöresel el işi ürünleri ve lezzetler satışa sunulmaktadır.

Kayseri Günübirlik Gezilecek Yerler

Kayseri tatilinizde gezilip görülebilecek yerleri bitirdikten sonra çevre bölgelere geçerek tatilinize daha fazla renk katabilirsiniz. Kayseri ilinin zengin turistik yerlerinin bulunduğu gibi, çevresinde de kültürel zenginleri barındıran iller oldukça fazladır.

Özkonak Yeraltı Şehri

Özkonak Yeraltı Şehri Nevşehir’in ilçesi Avanos’ta yer almaktadır. Kayseri il merkezine 74 kilometre uzaklıkta bir konuma sahiptir. Volkanik ve granit bünyeli tüf tabakalarının en yoğun olduğu yere korunma amaçlı yapılmış olan Özkonak Yeraltı Şehri, İdiş Dağı’nın kuzey yamaçlarında konumlandırılmıştır.

Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme Açık Hava Müzesi’nin Kayseri il merkezine uzaklığı 72 kilometredir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınan bu açık hava müzesi, eski kaya yerleşim yeridir. Burada M.S. 4. yüzyıldan 13. yüzyıla kadar manastır hayatı yaşanmıştır. Manastır eğitim sistemi ilk olarak burada başlamıştır. Burada göreceğiniz kiliseler de oldukça dikkat çekicidir.

Kapadokya

Kayseri il merkezi ile Kapadokya arası mesafe 70 kilometredir. Kapadokya, Göllüdağ, Hasandağı ve Erciyes’in püskürttüğü lavların rüzgar ve yağmur etkisi ile şekillenip peribacalarını oluşturduğu yerdir. Paleoitik Dönem’e kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Gezilip görülmesi gereken yerler açısından dünya üzerinde eşine az rastlanır örnekler ile ziyaretçilerini karşılamaktadır.

Kayseri’deki Festivaller ve Aktiviteler

Kayseri’de dört mevsim boyunca farklı festivaller düzenlenmektedir. Bu festivallerin başında Erciyes Kış Turizm Festivali gelmektedir. Her yıl Nisanın ayının başlarında düzenlenen bu festival kapsamında havai fişek ve meşaleli kayak gösterileri sunulmaktadır. Kasım ayında düzenlenen Kayseri Film Festivali, Nisan ayında gerçekleştirilen Milyonfest, Haziran ayının sonlarına doğru düzenlenen Milyonfest Kayseri ve Eylül ayının ortalarına doğru ziyaretçilerini ağırlayan İncesu Geleneksel Kültür ve Üzüm Festivali’ne katılmak Kayseri’de yapılabilecek aktiviteler arasında yer almaktadır. Aktiviteler genellikle şehrin simgesi kabul edilen Erciyes Dağı’nda gerçekleştirilir. Erciyes Dağı, başta kış sporları olmak üzere birçok aktivite için uygun bir alandır.Kayseri’de birçok farklı aktivite yapabilmek mümkündür. Kayseri’nin doğal güzellikleri hem yaz hem de kış sporları için çeşitlilik yaratır. Bölgede birçok dağ, kanyon, su kaynağı ve yayla bulunur. Bunun sonucunda da binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilir.

-Erciyes Kış Turizm Festivali
-Yeşilhisar Kültür ve Kayısı Festivali
-Akkışla Yoğurt ve Kilim Festivali
-İncesu Kültür Turizm ve Üzüm Festivali
-Geleneksel Hasancı Pilav Şenliği

Doğa Yürüyüşleri (Trekking)

Kayseri’de doğa yürüyüşleri için birçok parkur bulunmaktadır.Aladağlar Milli Parkı içerisindeki parkurda yürümek için yetkililerden izin alınması gerekmektedir.Erciyes yürüyüş parkurları ise genellikle profesyonel doğaseverlere önerilmektedir.Bazı yürüyüş parkurlarında telefonun çekmediği konumlar olduğu için yürüyüşe başlamadan önce önlem almak gereklidir.Yürüyüş parkurları zorluk derecelerine göre 6’ya bölünmüştür.Amatör sporcular için genellikle zorluk derecesi 1 veya 2 olan parkurlar tavsiye edilmektedir.En kolay parkurlardan bir tanesi Güzelköy – Gesi rotasıdır. 5 kilometre uzunluğundadır. Diğer parkur da Kayabağ – Bahçeli arasında bulunur ve 3 kilometre uzunluğundadır. Bu iki parkurun zorluk derecesi 1’dir. Derevenk Vadisi’nde bulunan yürüyüş parkuru Tavlusun Köyü’nden başlayarak Germir’e kadar devam eder ve 13 kilometre uzunluktadır.Zorluk derecesi 2 olan parkur amatör sporculara tavsiye edilmektedir.Talas Yeraltı Şehri Ali Dağı arasında bulunan parkur 3 kilometre uzunluktadır ve zorluk derecesi 3’tür.Ali Dağı, Erciyes Dağı’ndan sonra en yüksek dağ durumundadır.Bir diğer parkur da Turan Ağırnas Hacet Pınarı arasında bulunan rotadır.Bu rota da 5 kilometre uzunluğundadır.Rota boyunca Ağırnas’a ait kaya yerleşimlerini görmek mümkündür.Ağırnas’dan Bağpınar’a da 9 kilometre uzunlukta olan bir başka parkur mevcuttur. Ayrıca Erciyes Dağı’nda da birçok yürüyüş parkuru bulunmaktadır.Kayseri’de bulunan Soğanlı Vadisi ve Erdemli Vadisi’nde de yürüyüş parkurları bulunmaktadır.Bu parkurların uzunlukları ise 7 ile 10 kilometre arasında değişmektedir.Yahyalı Aladağlar bölgesi ise toplam 14 adet yürüyüş parkuruna ev sahipliği yapmaktadır.

Rafting ve Su Sporları Rafting

Kayseri’de rafting ve diğer su sporları genellikle Zamantı Irmağı’nda yapılmaktadır. Zamantı Irmağı, birçok uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yapmıştır.Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinden başlayarak Seyhan Nehri’ne dökülen Zamantı Nehri’nin uzunluğu ise 308 kilometredir. Son zamanlarda birçok barajın yapılması sebebiyle debisi azalmıştır. Debisinin azalması da su sporlarını olumsuz yönde etkilemiştir.Bölgede su sporları için uygun olan baraj gölü de bulunmaktadır. Yamula Baraj Gölü’nde yelken, kano, sörf ve göl bisikleti aktiviteleri yapılmaktadır.

Kampçılık

Kayseri’de birçok kamp alanı bulunmaktadır. Kayseri’de bulunan kamp alanları genellikle yürüyüş rotaları üzerinde konumlandırılmıştır. Bu rotalar genellikle 20 ile 40 kilometre uzunluğundadır. Kampçılık genellikle Erciyes ve Aladağlar’da yapılmaktadır.Kamp yapılabilen Acısu Yolu Bozarmut – Güney Şelalesi parkuru 14 kilometre uzunluğundadır. Bölgeye çam ve ladin ağaçları hâkimdir. Kamp ise Bozarmut Köyü’nde yapılmaktadır. Kapuzbaşı Köristan Hamaylı Mezarın Gediği Büyükçakır parkuru ise 19 kilometre uzunluğundadır. Yürüyüş rotasında birçok kamp alanı bulunur. Büyükçakır Köyü ise Zamantı Vadisi’nin eşsiz manzarasına sahiptir.Sarıgöl Aksu Çeşmesi parkuru ise 20 kilometre uzunluğundadır. Konaklama alanları için Ortalaş veya Katınardı mevkileri seçilmektedir. Bazı mevsimlerde bu bölgede su yükseldiği için kampçılık yapmak uygun değildir. Ayrıca Sarıgöl’den başlayarak Tekir Gölet’ine devam eden rotada da aynı yerde kamp yapılmaktadır.Kapadokya bölgesinin Kayseri sınırlarında yer alan vadilerinde de kamp aktiviteleri yapılmaktadır. Kayseri’de diğer kamp alanları ise Suna Yaylası, Gökoluk Yaylası, Aksu Kanyonu, Ceviz ve Geleri olarak sıralanabilir.

Yamaç Paraşütü

Türkiye’nin en iyi atlayış noktalarından biri de Kayseri’de bulunmaktadır. Kayseri’de yamaç paraşütü için genellikle Ali Dağı seçilmektedir.Kalkış pisti ise Talas ilçesinde bulunmaktadır. Rakımı yaklaşık 2000 metre olan bu bölge Erciyes Dağı ve Kayseri manzarasına sahiptir. Ali Dağı, farklı rüzgar yönlerine kalkış yapabilme imkanı da sunmaktadır. Türkiye’de en çok uçuş yapılan ikinci bölgedir.Ali Dağı son zamanlarda birçok şampiyonaya da ev sahipliği yapmıştır.

Kayak ve Kış Sporları

Kayseri’nin de simgesi olarak kabul edilen Erciyes Dağı, sene içerisinde kış sporu için binlerce turisti ağırlamaktadır. Eteklerinde birçok konaklama tesisi bulunmaktadır.Erciyes’te bulunan kayak merkezi Türkiye’nin en kolay ulaşılabilen kayak merkezidir. Kayseri il merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunur. Konaklama tesisleri ise genellikle Tekir Yaylası’nda üzerindedir. Bölgede bulunan kayak pistlerinin rakımları 2000 metreden 3500 metreye kadar çıkabilir. Eğim ise %10 ile %50 arasında değişmektedir. Bölgede 16 teleferik hattı bulunur.Bölgede kayak dışında Alp disiplini, snowboard, snowkite, kızak ve heliski gibi aktiviteler de gerçekleştirilmektedir.

Zirve Tırmanışı

Kayseri’de bulunan Erciyes Dağı, zirve tırmanışı için elverişli bir bölgedir. Zirve tırmanışı için amatör veya profesyonel binlerce doğasever yıl içerisinde Erciyes’i ziyaret etmektedir.Zirve tırmanışları için iki adet başlangıç noktası bulunur. Birinci başlangıç noktası Tekir Yaylası, ikinci başlangıç noktası ise Sütdonduran Yaylası’dır. Kuzey ve Doğu tırmanışı olarak isimlendirilen bölümlerde farklı özelliklerde rotalar bulunmaktadır.Kuzey tırmanışında Buzul rotası ve Kar-Buz rotası olmak üzere iki adet tırmanış rotası bulunur. Kuzey tırmanışı Sütdonduran Yaylası’ndan başlar. Doğu tırmanışında ise Şeytan Boğazı rotası, Sol Kulvar (Nesrin Topkapı) rotası ve Sırt rotası olmak üzere üç adet tırmanış rotası bulunur.

Bisiklet Turları

Kayseri’de bisiklet turları için onlarca farklı parkur bulunmaktadır.Bisiklet parkurlarının uzunluğu 20 kilometreden başlayarak 300 kilometreye kadar devam edebilir.Bisiklet parkurları yoğun olarak Aladağlar, Erciyes Dağı ve Kapuzbaşı’nda bulunmaktadır.En kısa bisiklet parkuru Kızık Gereme Aksu Mesire Alanı arasındaki rotadır.Rotanın tamamı toprak yoldan oluşur ve 20 kilometre uzunluktadır. Rota boyunca rakım 2166 metreye kadar çıkmaktadır.Rota boyunca Gereme’nin tarihi harabeleri size eşlik eder.Kızık’tan Zambık’a kadar yokuş olan rota Zambık’tan sonra iniştir.Şehir içerisinde bisiklet turu sevenler için de bir parkur bulunmaktadır. Kayseri Merkez Germir Tavlusun Talas Hisarcık Hacılar parkuru şehir içi bisiklet turu için önerilmektedir.Parkur uzunluğu yaklaşık 39 kilometredir.Önemli tarihi merkezler de parkur boyunca görülebilir. Parkurun tamamı asfalttır.

Jeep Safari Turları

Kayseri’de macera tutkunları için jeep safari parkurları da bulunmaktadır.Bu parkurlar genellikle toprak yoldan oluşur.Parkurlar özellikle ilkbahar ve yaz aylarında kullanılmak için uygundur.Birinci parkur Araplı Akköy Baraj Gölü arasındadır.39 kilometre uzunluğundaki bu parkur, Araplı Köyü’nden başlar.Akköy Baraj Gölü’ne giden bir diğer parkur ise Soğanlı Vadisi’nden başlamaktadır.Soğanlı Vadisi’ni gezmek için Soğanlı Demiryolu Akköy Baraj Gölü rotası kullanılır.Erciyes’in çevresindeki yaylaları ve köy yollarını içerisinde barındıran bir diğer parkur ise Hacılar’dan başlayarak Aksu Mesire Alanı’nda son bulur ve 52 kilometredir.Sultan Sazlığı’nda da jeep safari turu düzenlenmektedir.Parkur 75 kilometredir. Bu tur, bölgedeki konaklama tesisleri tarafından düzenlenmektedir.

Kaya Tırmanışı

Kayseri’de kaya tırmanışı yapılabilecek birçok alan mevcuttur. Kayseri’de kaya tırmanışı genellikle Hisarcık Derebahçe Kanyonu’nda ve Ulupınar’da yapılmaktadır.Derebahçe Kanyonu, yemyeşil manzarasıyla dikkat çeken bir bölgedir. Erciyes Dağı’ndan eriyerek gelen kar suları ile birlikte birçok bitki ve hayvan türüne sahiptir. Girişinde bulunan kayalarda ise kaya tırmanışı aktivitesi yapılmaktadır.Kayseri’de bir çok özel aktiviteleri ile lüks bir konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz Kayseri 5 yıldızlı oteller listemize uğramayı unutmayın.

Fotoğrafçılık

Kayseri’de fotoğrafçılık için onlarca farklı yer bulunmaktadır. Dünyanın ünlü fotoğrafçılarının da ziyaret ettiği Erciyes Dağı, fotoğrafçılık için en görkemli manzaraları sunar.Erciyes Dağı dışında birçok bölge fotoğrafçılık için tercih edilmektedir. Ali Dağı, Soğanlı Vadisi, Sultan Sazlığı ve Gesi bölgeleri fotoğrafçılık için uygun olan diğer bölgelerdir.

Kayseri’de Ne, Nerede Yenir?

Kayseri yemek kültürü açısından son derece zengin olan bir ilimizdir. Kayseri denildiğinde akla ilk olarak mantı ve pastırma gelir. Mantı ve pastırmanın dışında birçok farklı yöresel lezzete sahiptir.

Pastırma

Kayseri denildiğinde ilk akla gelen yemekler arasında sayılan pastırma ise dünyaca ünlü bir Kayseri lezzetidir. Pastırma aslında geleneksel bir Türk yemeğidir. Çiğ etlerin baharatlarla birlikte yenilir hale getirilmesiyle oluşturulan pastırma Kayseri üzerinden tüm dünyaya ihraç edilmektedir.

Yoğurt Tatlısı

İrmik tatlısının farklı bir şeklidir. İrmik tatlısından farkı ise irmiklerinin az yoğurdunun ise fazla olmasıdır. Tat olarak ise revaniye benzemektedir.

Kayseri Mantısı

Kayseri’de en çok tüketilen yemekler arasında birinci sıradadır. Kayseri’de yapılan mantı ise diğer yörelere göre farklıdır. Mantı daha küçük olarak ve kıyma kullanılarak hazırlanır. Baharat ve su kıvamı da önemli hususlardandır. Daha sonra kıvamlı yoğurt da eklenerek servise hazır hale getirilir. Kayseri’de geleneksel Kayseri mantısı dışında yağ ve tepsi mantısı da yapılmaktadır. Bu mantı türlerinin yapılışları ise tamamen farklıdır. Yağ mantısının hamuru geleneksel Kayseri mantısına göre daha büyüktür. Ayrıca hamura kabartma tozu da eklenir. Tepsi mantısı ise tepsiye dizilerek fırına verilerek yapılır.Kayseri’de mantı için en çok tercih edilen restoranlardan bir tanesi olan Kaşık-la Restaurant’ın birçok şubesi bulunmaktadır. Merkez şubesi Kocasinan’dadır. Restoranda mantı dışında birçok farklı yöresel lezzet de bulunmaktadır.

Pöç

Kayseri’nin diğer bir et lezzeti ise pöçtür. Pöç yemeği dana kuyruğundan yapılmaktadır. Dana kuyruğu baharat ile birlikte parçalara ayrılır ve pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir. Servis sırasında yanında soğan ve yeşillik de sunulmaktadır.

Nevzine

Kayseri’de özel günlerde tüketilen geleneksel tatlı olarak karşımıza çıkan Nevzine, genellikle kız isteme törenlerinde, düğünlerde veya bayram günlerinde yapılır. İçerisinde pekmez de bulunan bu tatlıyı yapmak ise büyük ustalık ve el işçiliği ister.

Aside

Un helvasına benzeyen aside tatlısı aslında Gaziantep yemeğidir. Kayseri’de yapılış şekli ise biraz daha farklıdır. Un helvasına göre kıvamı daha yumuşaktır ve servis sırasında üzerine ceviz serpilir.

Yağlama

Kayseri’nin diğer meşhur lezzeti ise yağlamadır. Yağlama hamur içerisine kıyma serpilerek yapılmaktadır. Görünüş olarak lahmacunu andıran bu lezzetin farkı ise içeriğindeki yoğun baharat ve üzerine eklenen kıvamlı yoğurttur. İç kısmında kıyma ile birlikte sumak, domates salçası ve nane bulunur.

Kurşun Aşı

Kayseri’nin geleneksel çorbası ise kurşun aşıdır. Nohut çorbası ile benzer görünüme sahip olan kurşun aşının farkı ise içeriğinde bulunan dana etidir. Dana eti ve nohut tanelerinin eşsiz uyumu sayesinde doyurucu bir çorba ortaya çıkmaktadır. Yörede kurşun aşı farklı şekillerde de yapılmaktadır. Nohut yerine mercimek kullananlar da vardır.

Kayseri Katmeri

Bölgede tahinli katmer olarak da bilinen yöresel yemek Kayseri’de şekerli veya şekersiz olarak üretilmektedir. Katmer tüm yörelerde farklı şekilde yapılmaktadır. Kayseri’de ise tahin eklenerek yapılır.

Altın Kesesi

Mükemmel görünüme sahip hamur işi tatlısıdır. Yoğun kakao eklenerek yapılan tatlı içerisinde ise krema bulunur. Kakao kısmı kaplanarak kürdan aracılığı ile tutturulur ve servise hazır hale getirilir.

Sucuklu Köfte

Kayseri’nin bir diğer et yemeği de sucuklu köftedir. Görünüm olarak içli köfteye benzer. İç kısmına dana kıyması ve çemen eklenerek yapılır. Tat olarak ise sucuğa benzediği için bu ismi almıştır.

Örgülü Pilav

Tavuk eti, ciğer veya pastırma önce pilav ile karıştırılır ve ardından pilav üzerine örgü şeklinde bir hamur işi eklenir.

Kayseri Tiridi

Tavuk göğsü ile yapılan tirit, Kayseri mutfağının beyaz et ile yapılan nadir yemeğidir. Tavuk etinin üzerine özel baharatlar eklenir. Üzerinde bulunan yeşillik de lezzetine lezzet katar.

Tahinli Yaprak Sarması

Kayseri’nin Talas ilçesine özgü meşhur yemektir. Diğer yörelerde yapılan yaprak sarmasından farklı olarak üzerine tahin de eklenir.

Çemenli Ekmek

Kayseri’de baharat kullanımı oldukça önemlidir. Bu durum ekmeklere de yansımış ve ekmekler el işçiliği ile birlikte çemen eklenerek yapılmıştır. Bu durumun sonucunda da çemenli ekmek ortaya çıkmıştır ve bölge halkı tarafından yoğun olarak tüketilmektedir.

Düğümlü Tatlı

Görünüş olarak kurabiyeye benzese de şerbetli bir hamur işi tatlısıdır. Hazırlanması pratik olduğu için genellikle ev ziyaretlerinde ikram edilir.

Elde Kesme Kadayıf

Kayseri’de yapılan elde kesme kadayıf, mantı gibi özel olarak el işçiliği isteyen bir lezzettir. Elde kesilerek küçük parçalar haline getirilen hamur, ceviz veya fıstık ile kaplanarak fırına verilir.

Kayseri’de Ne, Nerede Alınır? Kayseri Alışveriş

Kayseri’de hediyelik eşya dükkânları genellikle Kayseri Cumhuriyet Meydanı yakınlarında konumlandırılmıştır. Ayrıca Kayseri’de her sene hediyelik eşya ve gıda fuarı düzenlenmektedir. Bu fuarda da Kayseri yöresine ait lezzetler tanıtılır ve yöreyle ilgili birçok hediyelik eşya satılır. Fuar genellikle Temmuz ayında organize edilmektedir. 2020 yılında yapılacak olan hediyelik eşya fuarı ise 21. organizasyondur.Kayseri’de hediyelik eşyalar genellikle Kapalı Çarşı’dan alınır. Kayseri’de bulunan bu çarşı Türkiye’nin en büyük 2. kapalı çarşısı durumundadır. Hem tarihi özellikleriyle hem de ticaret potansiyeli ile Kayseri’nin en çok misafir ağırlayan bölgesidir. Ne zaman yapıldığı net olarak bilinmese de, 15. yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilmektedir.

Kapalı Çarşı Hediyelik Eşyaları

Kapalı Çarşı’da birbirinden farklı binlerce hediyelik eşya bulmak mümkündür.Hediyelik eşyalardan özellikle Erciyes tabloları yoğun ilgi görmektedir. Erciyes tablolarının dışında oyma heykeller, gümüş takılar, maketler, yiyecekler ve halılar da kapalı çarşıda satın alabileceğiniz ürünler arasındadır.Hediyelik eşya dükkânlarında bulunan halılar Yahyalı ve Bünyan ilçelerine aittir. Bu halıların şöhreti tüm dünyaya yayılmıştır. Avrupa’ya da ihraç edilen bu halılar, el işçiliği ile üretilmektedir.Hediyelik olarak alınabilecek maketlerde, oyma heykellerde ve tablolarda genellikle Erciyes Dağı bulunmaktadır. Erciyes Dağı, Kayseri’nin simgesi durumunda olduğu için hediyelik eşyalarda da kendini göstermektedir. Hediyelik yiyecekler arasında en çok rağbet gören yiyecek ise pastırmadır.

Kayseri Hediyelik Eşya ve Gıda Fuarı

Yaklaşık olarak 20 yıldır düzenlenen bu fuar sayesinde hem Kayseri’nin yerel lezzetleri tanıtılmakta hem de ticarete destek olunmaktadır.Fuarda birbirinden farklı birçok hediyelik eşya bulmak mümkündür. Kayseri maketleri, gümüş takılar, sedef ürünleri, oyma heykeller, ahşap ürünler ve pastırma bu hediyeliklerden bazılarıdır.Fuarda bulunan hediyelik eşyalar genellikle el emeğidir. Bu yüzden de biraz pahalıdır. Ayrıca el işçiliği hediyelik eşyalara kalite katmakta ve eşyalar uzun ömürlü olmaktadır.

Kayseri Gece Hayatı

Kayseri’de gece hayatının en renkli geçtiği ilçelerden birisi Talas’tır. Talas ilçesinde birbirinden farklı özelliklerde hizmet veren birçok gece kulübü, bar ve cafe bulunmaktadır. Gece eğlence mekânlarının yoğun olduğu diğer nokta ise Kayseri Cumhuriyet Meydanı’dır. Meydan etrafında onlarca farklı eğlence mekânı bulunmaktadır. Bu bölgelerin dışında Erciyes’te de barlar bulunmaktadır. Erciyes bölgesindeki barlar genellikle oteller içerisinde yer alır.Kayseri’de gece hayatı sürekli olarak gelişmektedir. Şehrin yerel halkı gece hayatına pek düşkün olmasa da, üniversiteli öğrencilerin artmasıyla birlikte gece hayatı da son yıllarda oldukça renklenmiştir.

Harman Pub

Kayseri il merkezinde İstasyon Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Canlı müzik yapılan mekânda alkollü veya alkolsüz içecekler servis edilmektedir. Aileler ve arkadaş ortamları için uygundur.İç kısmı biraz küçüktür. Menüsü ise oldukça zengindir. Maç günlerinde maç yayınları da yapılmakta olan mekân, kapalı olduğu için manzaraya sahip değildir.İçeceklerin yanı sıra yemek de yiyebileceğiniz bir mekan olan Harman Pub’a ulaşım ise özel araçlar ve taksilerle sağlanmaktadır.

Kaşık-La Restaurant

Kayseri’de mantı için en çok tercih edilen restoranlardan bir tanesi olan Kaşık-la Restaurant’ın birçok şubesi bulunmaktadır. Merkez şubesi Kocasinan’dadır. Restoranda mantı dışında birçok farklı yöresel lezzet de bulunmaktadır. Restoranın açılış saati 07.30’dur. Mantıları ise özel olarak üretilmektedir.

SineMasal Bistro

Kayseri’nin en özgün mekânı olarak bilinmektedir. Alparslan Mahallesi’nde bulunmakta olan SineMasal Bistro, sinema konseptiyle dikkat çekmektedir. Aileler ve arkadaş grupları için uygun olan mekânda çok lezzetli yemekler misafirlere sunulmaktadır. Yemekler dışında kahve seçenekleriyle de oldukça zengin bir menüye sahiptir.Özel günlerde rezervasyon yaptırma hizmeti sunulmaktadır. Mekân aynı zamanda nargile cafe olarak da hizmet vermektedir.

Yeşilgöl Night Clup

Kayseri il merkezine bağlı Cırgalan Mahallesi’nde bulunan Yeşilgöl Night Clup, akşam 21.00’de açılmaktadır. Şehrin biraz dışında kalmakta olan gece kulübüne taksilerle veya özel araçlarla gidilebilir.Gece kulübünün girişi ve gece ışıklandırmaları oldukça dikkat çekicidir. İçkili olan mekân, aileler için de uygundur. Genellikle pop müzik tarzı çalınmaktadır. Mekân oldukça geniştir ve masalar arası mesafe uygun olarak ayarlanmıştır. Özel günlerde rezervasyon yaptırma şansınız da bulunmaktadır.

Club Piyano Kayseri

Club Piyano Kayseri, Kayseri il merkezinde Boğazköprü mevkiinde bulunmaktadır. Akşam saatlerinde canlı müzik yapılmakta olan mekânın menüsü oldukça zengindir. Mekâna ulaşım, taksiler veya özel araçlar ile sağlanabilmektedir.Mavi ışıklandırmanın hakim olduğu mekân disko havasındadır. Masalar oldukça şık görünümlüdür ve masaların arasındaki mesafe geniş tutulmuştur. Mekânda özellikle mezeler oldukça lezzetlidir. İçkili bir mekân olan Club Piyano’da ses sistemi de oldukça kalitelidir.

Seyir Cafe & Restaurant

Kayseri manzarasını izleyerek eğlenmek isteyenlerin tercih ettiği Seyir Cafe & Restaurant, Talas ilçesinde yer almaktadır. Yapının teras kısmında bulunan cafe, Kayseri’nin eşsiz manzarasını gözler önüne sermektedir. Mekân aileler ve arkadaş grupları için uygundur. Üniversite öğrencilerinin yoğun olarak takıldığı mekânda haftanın bazı günlerinde canlı müzik programları düzenlenmektedir. Mekan içerisinde alkollü içecek servisi yapılmamaktadır. Menü fiyatları ise Kayseri geneline göre değerlendirildiğinde biraz pahalıdır.

Kayseri Ulaşım

Kayseri il merkezinde şehir içi ulaşım için tramvay hatları, belediye otobüsleri, taksiler ve özel araçlar kullanılmaktadır. Merkez nüfusunun fazla olması sebebiyle bazı saatlerde İstasyon Caddesi, Kocasinan Bulvarı ve Sivas Bulvarı üzerinde trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Kayseri’de toplu taşıma fiyatları son olarak 2017 yılında düzenlenmiştir. 2017 yılındaki bu düzenlemeye göre tam bilet 2.50 TL, öğrenci bileti 1.40 TL, öğretmen bileti 2.40 TL ve tek kullanımlık manyetik bilet 3.00 TL’dir. Bazı ilçelerde ise bilet fiyatları 2019 yılında düzenlenmiştir. Kayseri’nin bazı ilçelerinden il merkezine de belediye otobüsleri bulunmaktadır. İlçelerden gelen bu hatların bilet fiyatları daha yüksektir. Tomarza, Sarız, Yahyalı, Yeşilhisar, Sarıoğlan, Özvatan, Felahiye, Develi, Bünyan ve Akkışla ilçelerinden Kayseri il merkezine hatlar bulunmaktadır.

Kayseri’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Kayseri şehir merkezinde konuklarını ağırlayan gözde oteller arasında Kayseri Öğretmenevi, Büpa Hotel, Emin Koçak Hotel yer almaktadır.Kayseri’de tatil amaçlı konaklamalarda şehir gezisi için Kayseri merkez, kayak tatili için Erciyes önde gelen tatil yerleridir. Romantik bir balayı için tercih edebileceğiniz Kayseri otelleri Radisson Blu Hotel Kayseri, Amalia Boutique Hotel Erciyes’tir. Kayseri’de 4 yıldızlı oteller arasında öne çıkanlar Holiday Inn Kayseri Düvenönü, Ramada Resort Erciyes, Mirada Del Monte’dir.

Ommer Hotel Kayseri

Şehir merkezi 7.8 km mesafede, Konuklar şehir manzarası ve İtalyan yemekleri sunan ızgara restoranından faydalanabilirler.

Novotel Kayseri

Şehir merkezi 2.1 km mesafede, Kayseri Kalesi 1.5 km mesafede, Kayseri Clock Tower’a sadece 2 km mesafede, yer alan bu otel, 96 oda ve bünyesinde alakart restoran sunmaktadır.

City One Hotel

Şehir merkezi 800 m mesafede, Kayseri Kalesi 1.0 km mesafede, Konuklar, kayak bölgesinde merkezî bir yerde bulunan otelin sağladığı kapalı havuzda yüzebilir.

Buyuk Hotel

Şehir merkezi 400 m mesafede, Kayseri Kalesi 600 m mesafede, Dört Ayak Türbesi’a yakın Kayseri Şehir Merkezi semtinde merkezî bir konumda bulunan otel, 38 odaya sahiptir.

Gevher Hotel

Şehir merkezi 400 m mesafede, Kayseri Kalesi 1000 m mesafede, Tarihi otel, Kayseri şehrinin Raşit Efendi Yazma Eser Kütüphanesi ve Etnografya Müzesi gibi görülmeye değer yerlerine gitmek için iyi bir başlangıç noktasıdır.

Divan City

Şehir merkezi 5.4 km mesafede, Gevher Nesibe Hastahanesi’a yaklaşık 4.9 km uzaklıkta bulunan bu otel, gastronomik restoran ve tüm konuklar için tesis bünyesinde spa merkezi, jakuzi, sauna sunmaktadır.

Bent Hotel

Şehir merkezi 600 m mesafede, Kayseri Kalesi 700 m mesafede, Sahabiye Medresesi yakınında yer alan bu otel, bahçe manzaralıdır ve 24 saat açık restorana sahiptir.

Bupa Hotel

Şehir merkezi 600 m mesafede, Kayseri Kalesi 1.1 km mesafede, Atatürk Evi Müzesi’a kısa bir mesafede, yer alan bu otel, 67 klimalı oda ile iş konaklama sunmaktadır.

Lifos Hotel

Şehir merkezi 1.2 km mesafede, Kayseri Kalesi 1.3 km mesafede, Şehrin kalbinde yer alan otel, 42 oda ve çocuklar için bebek karyolaları, çocuk yemekleri, oyun alanı sunar.
başlangıç fiyatı

Grand Eras Hotel Kayseri

Şehir merkezi 300 m mesafede, Kayseri Kalesi 800 m mesafede, Bu konforlu otel, 100 oda ve buhar odası, spa odaları sunar tren istasyonuna kısa bir yürüyüş mesafesinde, merkezi bir bölgede yer almaktadır.

Emin Koçak Hotel

Şehir merkezi 1.2 km mesafede, Kayseri Kalesi 1.3 km mesafede, Otel Forum Kayseri’nın yakınlarındadır ve tesiste kapalı havuz, sağlık kulübü, spa merkezi, jakuzi sunar.

My Liva Hotel

Şehir merkezi 1.2 km mesafede, Kayseri Kalesi 1.4 km mesafede, Kayseri Clock Tower’dan kısa bir yürüyüş uzaklığındaki konaklama tesisi misafirleri terastaki restorana davet eder.

Wyndham Grand Kayseri

Şehir merkezi 600 m mesafede, Kayseri Kalesi 300 m mesafede, Erciyes Üniversitesi’nın yanında, şehrin yeşil bölgesinde yer alan bu otel, çocuklar için bebek karyolaları, çocuk bakım hizmeti, video oyunları sunar ve panoramik manzaraya sahiptir.

Ibis Kayseri

Şehir merkezi 2.2 km mesafede, Kayseri Kalesi 1.6 km mesafede, Erciyes Üniversitesi’a 4.1 km uzaklıktaki iş bölgesinde yer alan tesis bünyesinde ısıtmalı yüzme havuzu vardır.

Radisson Blu Hotel, Kayseri

Şehir merkezi 1.2 km mesafede, Kayseri Kalesi 600 m mesafede, Kapalı havuz ve sağlık merkezi, spa merkezi ile donatılmış konforlu konaklama tesisi Kayseri Kalesi’a kolay erişimi sağlar.

You May Also Like

About the Author: admin

Copyright © 2022 Lebego1.Com » Türkiye ve Dünya'da Gezilecek Yerler. All Rights Reserved.