
Kırşehir’de çok uzun süredir ahilik geleneği sürüyor. Cacabey ve Aşık Paşa gibi Türk edebiyatının önde gelen isimlerini ve tasavvuf bilginlerini yetiştiren kentte günümüzde de eski cami ve türbeleri gezerek bu geleneğe şahitlik edebilirsiniz. Kent merkezinde yer alan Cacabey Camii ve Türbesi, 1200’lü yıllarda bölgede hüküm süren Selçuklulardan kalan muhteşem eserlerden yalnızca biri. Eskiden medrese olarak kullanılan cami, mavi renkli çinileriyle göz kamaştırıyor. Ahi Evren Camii ve Türbesi ise 1400’lü yıllardan beri Kırşehir’in merkezindeki yerinde dimdik ayakta duruyor.İç Anadolu Bölgesi’nin önemli turistik yerleri arasında olan Kırşehir, gezilecek yerler arasında tarihi zenginliğinin yanı sıra kültür merkezi ve doğal güzelliğiyle de oldukça değerli bir yerdir. Kaplıcalar, göller ve yüz binlerce kuş türünün yaşam alanı, yine bu eşsiz zenginlikle donanmış şehirde bulunmaktadır.Kırşehir, aşıkların, ozanların ve dönemine damgasını vurmayı başarmış önemli kişilerin yaşadığı kültürel bir şehirdir. Roma döneminde de oldukça önemli sayılan bu şehirde birçok yeraltı şehri bulunmaktadır. Büyük mücadelelerin verildiği bu şehirde tarihi güzellikler de bu doğrultuda şekillenmiştir.Ahi Evran, Aşık Paşa, Neşet Ertaş gibi topluma mal olmuş insanları yetiştiren bu kutlu şehir her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Geniş kırlara sahip olması sebebiyle kenti isminin “Kır Şehri” olarak adlandırıldığı ve bu isimle kaldığı söylenmektedir.Diğer bir rivayet ise Timur’un Anadolu’ya geldikten sonra şehrin kendisine karşı koyması sebebiyle kırın şehri emrini verdikten sonra şehrin isminin böyle kalmış olmasıdır. Bu yazımızda sizlere Kırşehir’de gezilmesi gereken yerler hakkında bilgi vermeye çalışacağız.Nüfusu az olsa da coğrafya ve tarihi geçmişin eski olduğunu söyleyebiliriz.
Kırşehir’de Mutlaka Gezilecek Yerler
Kırşehir’in haritadaki konumu hakkında bilgi edindikten sonra gezilmesi gereken yerler listesine bakabiliriz.Anadolu’nun en eski şehirlerinden birisi olan Kırşehir, tarih boyunca birçok medeniyet tarafından yerleşim yeri olarak kullanılmıştır.
Seyfe Gölü
Seyfe Gölü, Kırşehir ilinin Mucur ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Gölün asıl önemi, flamingoların dünya genelinde oldukça az sayıda olan doğal yaşam alanlarından birisi olmasıdır. 1994 yılında dünya mirası sit alanı olarak belirlenen göl, yıl boyunca ortalama 480 farklı kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır. Bundan dolayı kuş cenneti olarak da bilinmektedir.Yaklaşık 15 bin metrekarelik alanı bulunan Seyfe Gölü’nün yıl içerisinde sularının eksilip tekrar dolması ile kuşlar ve diğer birçok canlı türü için uygun ortamı oluşturmuştur. Doğa severlerin ve kuş gözlemciliğinin yapıldığı bir nokta olarak yıl boyunca yerli yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır.
Cacabey Medresesi
Kırşehir gezilecek yerler listesinde yer verilmesi gereken Cacabey Medresesi, Kırşehir ilinin çarşısı olarak nitelendirilen bir noktada bulunmaktadır. Anadolu Türk sanatına ait ilklerden birisi olan medrese, 1271 – 1272 yılları arasında Kırşehir Emiri olan Cacaoğlu Nureddin Cebrail tarafından gözlemevi olarak inşa edilmiştir. Binanın asıl özelliği ise üç farklı tuğlanın bir örgü misali iç içe geçirilerek yapılmasıdır.Caminin mavi çinilerle örülü minaresinden ötürü halk arasında Cıncıklı Camii olarak ün kazanmıştır. Kesme taştan yapılma kare planlı olarak inşa edilmiştir. Günümüzde ise bir cami olarak hizmet vermektedir. İhtişamlı tarihi yapısı ile ziyaret edilmesi gereken yerler arasındadır.
Kesikköprü
Kırşehir il merkezinde bulunan Kesikköprü, günümüze kadar ulan nadide Anadolu Selçuklu yapılarından birisidir. Yaklaşık olarak 400 metre uzunluğu ve 6 metre genişliği ile Kırşehir ve Konya’yı birbirine bağlamak adına Kızılırmak üzerine inşa edilmiştir.Kırşehir ilinde tarihi İpek Yolu’nun geçtiği bir noktada yer alması, tarih boyunca önemli bir konum haline sokarken, günümüzde çeşitli restorasyonlar geçirmesine karşın orijinal yapısını korumayı başarmıştır.
Mucur Yeraltı Şehri
Kırşehir ilinin Mucur ilçesine bağlı Hamidiye Mahallesi’nde, gezilecek yerler arasında bulunan Mucur Yeraltı Şehri, Türkiye sınırlarında en eski yeraltı yerleşim yerlerinden birisi olarak kullanılan yapılardandır. Yerin yaklaşık 7 metre altında bulunan şehrin erken Hristiyanlık dönemine ait olduğu bilinmektedir.Yer altı şehrinin bünyesinde çeşitli dehlizler, ahırlar, ibadet alanları, gizli yollar, geçitler ve havalandırma bacalarının dışında çanak çömlek ve toplamda 42 oda bulunmaktadır. Günümüzde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınan yeraltı şehri, Kırşehir ilinin en gözde turizm noktalarından birisi olmuştur.
Üç Ayak Kilisesi
Üç Ayak Kilisesi, Kırşehir ilinin merkezine bağlı Tabur Oğlu Köyü sınırları içindedir. Yapılan araştırmalara göre Kırşehir sınırlarında kilisenin 10. ve 11. yüzyılda Bizans tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştır. İsmini günümüze kadar sadece ayak benzeri bir görünüm alan duvarlarından almaktadır.Yapılan araştırmalar sonucunda kilisenin yapıldığı döneme ait olan iki mezhebin aynı anda ibadet etmesi amaçlanmıştır. Günümüze kadar orijinal yapısını kısmen kaybetmiş ve 1938 tarihli deprem ile kubbe kısmı çökmüştür. Kırşehir ziyaretiniz esnasında gezilecek yerler planınıza ekleyebilirsiniz.
Ahi Evran Zaviyesi
İnanç turizmi amacıyla Kırşehir gezilecek yerler arasında olan Ahi Evran Zaviyesi, ahilik teşkilatını kurarak esnafların birbiri ile dayanışma kurmasına olanak sağlayan Ahi Evran adına 1482 yılında inşa edilmiştir. İl merkezinde yer alan Ahi Evran Zaviyesi’nin bünyesinde cami ve türbe yer almaktadır.Kesme taş blokları ile oluşturulan caminin içerisindeki türbeye cami içerisinde yer alan merdivenler aracılığı ile çıkılmaktadır. Tipik Osmanlı mimarisine sahip olan zaviye, üç kubbe üstüne kare planlı inşa edilmiştir. Kırşehir halkının büyük manevi değer verdiği Ahi Evran’ın mezarı ise bu türbe içerisinde bulunmaktadır.
Terme Termal Turizm Merkezi
Türkiye’nin eşsiz jeolojik yapısı beraberinde şifa dağıtan termal suları getirmiştir. Kırşehir ilinin merkezinde yer alan Terme Termal Turizm Merkezi de bu şifalı sular ile uzun yıllardır yerli yabancı birçok insana şifa dağıtmıştır. 40 – 56 derece arasında değişen sularının Ph değeri 6,2 olarak özellikle deri hastalıkları konusunda yapıcı bir etkisi mevcuttur.Kırşehir gezilecek yerler listesinde bulunan tesisin sunduğu olanaklar arasında içme ve banyo kürü bulunmaktadır. Her ne kadar rivayet olsa da, termal suların çıkış noktası Ahi Evran’a kadar uzanmaktadır. Termal kaplıcalar, Ahi Evran ve dervişlerinin su aramaları üzerine gerçekleşen mucizevi bir hikayeye ev sahipliği yapmaktadır. Sağlık amaçlı ziyaret ederek derdinize derman bulabilirsiniz.
Aflak Baba Kümbeti
Kırşehir ilinin Mucur ilçesine bağlı Altınyazı Köyü’nde bulunan Aflak Baba Türbesi, 14. yüzyılın başında Aflak Baba isimli bir derviş için yapıldığı tahmin edilmektedir. Yapıldığı dönemde tek katlı kümbet olarak yapılmış olup, 1968 yılına kadar yapı aşınarak geride moloz ve taş yığını bırakmıştır.1968 yılında yapı tekrardan restore edilerek, tekrar kümbet haline getirilmiştir. Aynı zamanda yerli halkın sıklıkla dualar etmek için ziyaret ettiği kümbet, Selçuklu mimarisini yansıtan bir görünüme sahip olmuştur.
Aşık Paşa Türbesi
Kırşehir il merkezinde olan Aşık Paşa Türbesi, 1272 yılında doğan Aşık Paşa için yaptırılmıştır. Aşık Paşa’nın vasiyeti üzerine Kırşehir ilinin kuzeydoğusunda bulunan bir tepe üzerine inşa edilmiştir.Asimetrik uzun cepheye sahip türbe, mermer kullanılarak yapılmış olup, yapısı, Anadolu Bölgesi’nin Türk – İslam sanat örnekleri arasındadır. İnanç turizmi amacıyla Kırşehir gezilecek yerler listenize ekleyerek ziyaret edebilirsiniz.
Ahi Evran Camii ve Türbesi
Kırşehir il merkezindeki Ahi Evran Cami ve Türbesi, Ahilik Teşkilatının kurucusu Ahi Evran adına 1482 yılında yaptırılmıştır. Ahi Evran, Ahilik ismi ile bilinen Türk esnafları dayanışma loncalarının kurucusudur.Türbeye ulaşım, cami içerisinde bulunan merdivenler aracılığıyla sağlanmaktadır. İlk zaviye olarak yapılan yapı, sonrasında cami olarak kullanılmıştır. Günümüzde ibadete açık olan camiye giriş ücretsizdir.
Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi
Kırşehir iline bağlı Kaman ilçesindeki Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, kültürel mirası koruma programı altında Japon hükümetinin verdiği hibe ile yapılmıştır. Kazılar sonrasında çıkarılan eserlerin sergilendiği bir müzedir.2008’de yapımına başlanan müze, 2010’da ziyarete açılmıştır. İçerisinde bulunan eserler, Eski Tunç Çağı’na kadar dayanmaktadır. Kırşehir gezilecek yerler arasına dahil edilerek kültürel yolculuğa çıkılabilir.
Kırşehir Günübirlik Gezilecek Yerler
Her bir yanı tarihi ve doğal güzellikler ile çevrili olan Kırşehir, turizm açısından zengin seçenekleri ile karşımıza çıkmaktadır. Gezilecek yerler, Kırşehir ile sınırlı değildir. Kırşehir ilinin çevre illeri de tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinmekte ve keyifli zaman geçirebileceğiniz seçenekler sunmaktadır. Bu bölgelere bir gün ayırıp farklı anılar biriktirebilirsiniz.
Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya Müzesi
Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde yer alan Hacıbektaş Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Kırşehir il merkezine 48 kilometre uzaklıktadır. Eski Tunç Çağı’ndan günümüze kadar çıkarılan tarihi eserler sergilenmektedir. Gezilecek ve görülecek yerler açısından zengin bir müzedir.
Açık Saray Müzesi
Nevşehir ilinin Gülşehir ilçesinde bulunan Açık Saray Müzesi, Kırşehir il merkezine 72 kilometre uzaklıktadır. Tüf kayalar oyularak yapılan tarihi bir kenttir. Kaya mezarlar, piskoposluk merkezi ve kiliseler yer almaktadır.
St. Jean Kilisesi
Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde bulunan St. Jean Kilisesi, Kırşehir il merkezine 73 kilometre uzaklığa sahiptir. 1212 yılında inşa edilen kilise, iki katlıdır. Freskleri günümüze kadar en iyi şekilde gelebilmiştir. Kiliseyi ziyaret ederek geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.
Kırşehir’deki Aktiviteler ve Festivaller
Kırşehir’in gerek şehir merkezinde gerekse köylerinde birçok aktiviteye uygun koşullar bulunmaktadır. Siz ve sevdikleriniz sıkılmadan zamanınızı dolu şekilde geçirebilirsiniz. Kırşehir’de katılım sağlayabileceğiniz aktiviteler arasında kuş gözlemciliği, trekking, foto safari, rafting, kürek ve kano, sağlık gezisi, festivaller ve şenlikler yer almaktadır.
Kaman Ceviz Festivali
Kırşehir’in yerli halkı, her yıl gelenek haline gelen festivalleri büyük bir coşku içinde kutlamaktadır. Siz de Kırşehir gezinizde hem eğlenmek hem de yerli halkın geleneklerini yakından tanımak istiyorsanız festivallere ve şenliklere katılım sağlayabilirsiniz.Ahilik kültürünün çıkış yeri olan Kırşehir’de Ekim ayında Ahilik Kültürü Haftası kutlanmaktadır. Esnaflıkla uğraşanlara namuslu kazanç, namuslu ticaret ve adaletli işyeri yönetimine dair vurgular yapılmaktadır.Kaman ilçesinin cevizi ile ünlü olması, ilçede Ekim ayında geleneksel Kaman Ceviz Festivali’nin düzenlenmesini sağlamıştır. Çeşitli eğlencelerle kutlanan festivalde cevizin yanı sıra yöresel diğer ürünlerin yer aldığı pazarlar kurulmaktadır. Ayrıca sanatseverler için resim ve sanat galerileri de Cumhuriyet Meydanı’nda meraklılarını beklemektedir.Halk Ozanları Şöleni Temmuz ayında, Köme Şenlikleri Ağustos ayında ve Yunus Emre’yi Anma Günü ise her yıl Eylül ayında düzenlenen etkinliklerdir.
Kırşehir Pekmez Festivali
1. Kortulu Pekmez Festivali’nde Ozan Ekrem Çelebi ile birlikte KIYŞAD üyeleri de sahne alarak şiirler ve türküler seslendirerek kutlanan festival. Ceviz, mercimek, nohut ve fasulye gibi tarımsal ürünlerde ülkemizde aranan bir marka il olmuştur.
Kuş Gözlemciliği
Seyfe Gölü, Kırşehir’in yanı sıra dünyanın da en değerli kuş barınma ve göç alanlarından biridir. Özellikle sayısı binleri aşan flamingolar, Seyfe Gölü’nde barınmaktadır. Kuşların göç ve yavrulama mevsimlerinde burayı tercih etmelerindeki en büyük sebep, her canlıya yetecek kadar barınma ve beslenme alanının olmasıdır.Seyfe Gölü Ekoloji Koruma Projesi sayesinde Seyfe Gölü civarında birçok çeşit kuşun yaşam alanını ve aktivitelerini gözlemleme şansına sahip olabilirsiniz. Doğal alanlarında rahat bir yaşama sahip olan kuşlar, fotoğraf kareleriniz için de ilginç pozları ortaya çıkarabilir.
Trekking
Kırşehir’in birçok doğal güzelliği vardır ve bu güzellikleri trekking ile çok daha yakından keşfedilebilmektedir. Doğayı tanımayı ve şehrin gürültüsünden uzakta yürüyüş yapmayı seviyorsanız ilkbahar ve yaz mevsimleri arasındaki zaman diliminde Kırşehir’i ziyaret edebilirsiniz.Kırşehir’de trekking yapabileceğiniz yerler arasında Seyfe Gölü, Kızılırmak, Japon Bahçesi ve Çoğun Barajı bulunmaktadır. Trekking aktivitesi sonunda buralarda piknik yapabilir, sevdiklerinizle güzel zamanlar geçirebilirsiniz.
Foto Safari
Foto Safari, doğa tutkunlarının son zamanlarda en çok tercih ettiği aktiviteler arasındadır. Seyfe Gölü’nün sahip olduğu doğal güzellikler bu aktiviteyi yapmaya oldukça uygundur. Grup halinde yapıldığında keyif veren aktivite Seyfe Gölü ile Höyük mevkiinde yapılabilmektedir.Foto safari için köklü geçmişi ile bilinen tarihi yerler de dikkat çekicidir. Cacabey Medresesi, Kesikköprü ve Üç Ayak Kilisesi, fotoğrafçılık için tercih edilebilecek tarihi yerlerden birkaçıdır.
Rafting, Kürek ve Kano
Kırşehir’de su sporları denildiğinde uğramanız gereken ilk adres Hirfanlı Baraj Gölü’dür. Tuz Gölü’nün kuzeydoğusunda yer alan baraj gölü, Kızılırmak üzerinde yer almaktadır. Hatta yöre halkı tarafından baraj gölü için “Orta Anadolu’nun denizi” tabiri kullanılmaktadır.Hirfanlı Baraj Gölü plajları ve sosyal tesisleriyle halkın gözdesi olmaktadır. Siz de ilkbahar ve yaz mevsiminde Kırşehir’e giderseniz Hirfanlı Baraj Gölü’nde rafting, kürek ve kano aktiviteleri ile uğraşabilirsiniz.
Terme Kaplıcaları
Birçok hastalığa şifa olmasıyla bilinen Terme Kaplıcaları sağlık gezisi için ideal bir rotadır. Ayrıca stresten ve yorgunluktan da arınabileceğiniz bir yerdir. Termal suyun sıcaklığı 40 ile 56 derece arasında değişmektedir. Ph değeri 6,2’dir ve bünyesinde birçok bileşime sahip olduğu için şifa kaynağı olarak görülmektedir.
Kırşehir’de Ne, Nereden Alınır? Kırşehir Alışveriş
Kırşehir, uçsuz bucaksız kırlar arasında yükselen Ahi Evran ve Ahilik Teşkilatı ile adının kilometreler ötesinde duyulmasını sağlayan bir yerdir. Bu şehre has hediyelik eşyalar ve ürünler de bu kültürel mirası yansıtmaktadır. Bahar mevsiminde gezilmeye uygun olan şehirde oniks taşı ve bu taştan yapılma ürünler herkesin ilgisini çekmektedir. İslam’ın güzel motiflerle yaşatıldığı seccadeler de aynı şekilde alınabilecek eşyalardandır. Şehre bağlı Kaman ilçesi ise cevizleri ile ünlü olduğundan ceviz ve cevizli sucuk da alınabilecek ürünlerdendir.
Kırşehir Uzun Çarşı
Kırşehir’de Anadolu’nun diğer şehirlerinde olduğu gibi bakırcılık işleri gelenek olarak yapılmaktadır. Uzun Çarşı, birçok bakır ürünlerine, hediyelik eşyalara ve yöresel ürünlere ulaşabileceğiniz adrestir. Kale Höyük etrafını saran çarşı, yakın zamanda onarımdan geçtiği için modern yapıya sahiptir. Kırşehir geziniz sırasında yılın dört mevsimi Uzun Çarşı’dan kolaylıkla alışveriş yapabilirsiniz.
Oniks Taşı
Kırşehir’in simgesi olan Oniks taşı birçok ürünün yapılmasında ana madde olarak kullanılmaktadır. Ev süsleri ve hediyelik eşyalar, Kırşehir’de Oniks aşından yapılmaktadır. Kırşehir gezinizde Oniks taşı kaplı biblo, hayvan figürleri, vazo, dekorasyon ürünleri veya satranç takımlarını alabilirsiniz.
Kaman Cevizi
Kaman, Kırşehir’de ceviz ile adını duyurmayı başarmış bir ilçedir. Kaliteli ve leziz cevizlerin yetiştiği Kaman’dan ceviz alıp hem kendinizi hem de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Uzun ömürlü olan Kaman cevizi, birçok hastalığı korumasıyla da bilinmektedir.Kaman cevizinin kilogram fiyatı 30 TL ile 35 TL’den başlamaktadır.
Cevizli Sucuk
Kaman Cevizi aynı zamanda cevizli sucuk için de önemlidir. Kendine has lezzeti olan cevizler, doğal ve organik pekmezlerle cevizli sucuk haline getirilmektedir. Yöre halkı yediden yetmişe enerji kaynağı olarak Kaman’ın cevizli sucuklarını tercih etmektedir. Ambalajlı paketlerde satılan sucukları istediğiniz kadar alıp hediye edebilirsiniz. Cevizli sucuk, Ahi Anadolu Yöresel Ürünler mağazasından temin edilebilmektedir.
Seccade
Kırşehir’de genellikle kırsal kesimde yaşayan halk, halıcılık dokuması yapmaktadır. Yüzlerce yıllık gelenekle dokunan ürünler arasında en değerlileri ve ilgi göreni Gördes düğümlü seccadelerdir. Gördes düğümüne halk arasında Türk düğümü de denilmektedir.
Kırşehir’de Ne, Nerede Yenir?
Kırşehir’in mutfağında genellikle et yemekleri ve hamur işi revaçtadır. Yöre halkı özellikle köy düğünlerinde komşularla ortak olarak bu yemekleri yapıp pişirip beraber tüketmeyi sever. Kırşehir’in meşhur olan yemekleri arasında çömlekte kuru fasulye, ayran çorbası, hamur köftesi, çullama, Kırşehir köftesi ve tandırda çömlek paça yer almaktadır.
Hamur Köftesi
Hamur köftesi Anadolu’nun farklı şehirlerinde “analı kızlı, topalak, yuvalama veya bulgur köftesi” olarak da anılmaktadır. Etsiz biçimde olmasına rağmen köfte adını alan bu lezzet bulgur, yumurta, soğan ve tuzun karşımı ile yapılmaktadır.
Çömlekte Kuru Fasülye
Çömlekte kuru fasulye, hem yöresel olan hem de ülkemizde oldukça tüketilen yemeklerin başında gelmektedir. Pilav ile beraber tüketilen yemek Kırşehir için oldukça değerli görülmektedir. Yöre halkı kuru fasulyeyi tencerede pişirmek yerine çömlekte pişirmeyi tercih etmektedir.Yöre halkının genellikle kış mevsiminde yaptığı Çömlekte kuru fasulyeyi yerli yemek yapan restoranlarda yiyebilirsiniz.
Ayran Çorbası
Ayran çorbası, Kırşehir halkı tarafından dört mevsim tüketilebilen yemeklerden biridir. Sıcak ve soğuk şekilde tüketilen bu çorba türü yeşil mercimek, patlıcan, patates, nohut ve domates ile yapılmaktadır. Yörede yapılan düğünlerde oldukça tüketilen bir yemektir.
Çullama
Anadolu’nun zengin mutfağına Kırşehir’in armağanı olarak görülen çullama, yöre halkı için vazgeçilmez yemeklerdendir. Tavuk eti veya kırmızı et ile yapılan bu lezzet unla et suyunun karışımından elde edilen bulamaç üzerinde servis edilmektedir. Üzerinde kızdırılmış tereyağı da gezdirilen yemek, Kırşehir’in en popüler et yemekleri arasındadır.
Kırşehir Köftesi
Kırşehir köftesi, şehrin vazgeçilmez ana besini olan bulgurla yapılmaktadır. İçerisinde ayrıca yağsız kıyma, yumurta ve et suyu bulunmaktadır. Kendine has bir köfte olan Kırşehir köftesi genellikle turşu, ayran ve domates ile servis edilmektedir.Kırşehir’de tatilinizde masaj ve terapilerin bir arada sunulduğu tesislerde konaklamak isterseniz Kırşehir spa otelleri listemizden birini tercih edebilirsiniz.
Tandırda Çömlek Paça
Tandırda çömlek paça, paça veya sakatatla yapılan yöresel yemeklerden biridir. Kuzunun baş ve ayak kısımlarının temizlenmesi ile hazırlanmaya başlanan yemek bir çömleğin içerisinde pişirilmektedir. Pişme işlemi sonlandıktan sonra üzerine limon veya sirke dökülerek servis edilmektedir.
Kırşehir Gece Hayatı
Kırşehir’deli gece ve eğlence hayatı ve geceleri genelde cafe ve parklarda geçer. Bunun dışında az da olsa bar ve disco bulunur. Bu mekanlarda eğlence sabaha kadar devam etmektedir. Kırşehir Eğlence Hayatı Kırşehir ili 229.975 toplam nüfusu ile İç Anadolu Bölgemizden bulunan bir ildir. İlimizin az nüfusa sahip olması ve fazla gelişmemiş olması ilimizin gece hayatını olumsuz etkilenmiştir.
Kırşehir Ulaşım
Şehir merkezinden yerleşkelerimize gün içerisinde toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca üniversitemiz tarafından öğrencilerimize ücretsiz servis hizmeti sağlanmaktadır.Otobüs ile seyahat etmeyi düşünenler için en uygun Kırşehir otobüs biletlerini sizler için sıraladık. Dilerseniz Kırşehir’i gezmek için tur firmalarındakı günübirlik turlara da katılabilirsiniz.Kırşehir’e nasıl gideceğinizi sizler için hazırladık. Kırşehir’e yakın şehirler genelde Anadolu şehirleridir. Yol üstünde olması bakımından Aksaray, Nevşehir, Kayseri gibi popüler yerleşim yerlerini de ziyaret ederek tatilinizi daha renkli hale getirebilirsiniz.
Kırşehir’de Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri
Eski çağlarda Justinianopolis olarak bilinen şehir sonsuz bir bozkırın içinde yer aldığı için Türkler tarafından Kırşehir adını almıştır. Kapadokya’ya olan yakınlığı, tarihi yerleri, kaplıcaları, doğal güzellikleri ve Hacı Bektaşi Veli’si ile Kırşehir her mevsimde turist akınına uğrar. Kırşehir otelleri misafirlerine eşsiz bir tatil deneyimi sunmaktadır. Kırşehir şehir merkezi otelleri ise misafirlerini Kırşehir’in sakin ve huzurlu doğasına davet etmektedir.
Grand Hotel
Tesisteki yemek seçenekleri arasında Türk ve dünya mutfaklarından yemekler sunan alakart ve açık büfe restoran vardır. Ocakbaşı Restaurant’ta lezzetli kebapların tadını çıkarabilirsiniz.
Güneş Hotel
Çarşı İçine 400 Metre Uzaklıkta Olup Yürüme Mesafesindedir. Güneş Otel Çevre İl ve İlçemizde Gözde Otel Olma Hedefiyle Hizmetlerini Gerçekleştirmektedir.
Evrim Otel
Hacıbektaş ilçesinde müşterilerine dah iyi hizmet sunabilmek için var güçüyle çalışan Evrim Hotel odalarına giriş, saat 14.00’ten itibaren başlar. Odalardan çıkış saati ise en geç 12.00’dir. Evcil hayvan kabul edilmiyor.
Yıldırım Hotel
Tuz Gölü kıyısında yer alan Yıldırım Hotel, Şereflikoçhisar merkezine 10 dakikalık yürüme mesafesindedir. Fitness merkezi ve otel genelinde ücretsiz Wi-Fi hizmeti mevcuttur.
Grand Terme Hotel Kırşehir
Şehir merkezi 1.1 km mesafede, Şehir Merkezi 1.1 km mesafede, Cacabey Medresesi’a ve otobüs durağına yakın konaklama tesisinde konuklar lobideki bar ve buharlı hamam, Türk hamamı, masaj gibi olanakların tadını çıkarabilir.
Armas Termal Resort Kırşehir
Şehir merkezi 3.8 km mesafede, Şehir Merkezi 3.8 km mesafede, Herkes tesiste açık havuzun keyfini çıkaracak ve 198 odadan açılan dağ manzarasına hayran kalacak.
Coskuntuna Hotel
Şehir merkezi 900 m mesafede, Şehir Merkezi 900 m mesafede, Osman Altiparmak Cami’a kolayca ulaşabileceğiniz bu otel, özel bir banyo ile 45 odadan oluşmaktadır.
Gunes Hotel Hacıbektaş
Kırşehir 39.7 km mesafede, Şehir merkezi 39.7 km mesafede, Haci Bektas Veli Museum’a birkaç adım mesafede, yer alan otel, şehir manzarasına sahip 48 oda sunmaktadır.
Grand Kirsehir Otel
Grand Kirsehir Otel, Kirsehir merkezde olup, oda kahvalti ve yarim pansiyon konseptinde hizmet vermektedir.