
Mudanya gezilecek yerler açısından gerek tarihi dokusu gerek şirinliğiyle oldukça zengin bir ilçedir. Tirilye, Kumyaka, Mütareke Evi Müzesi, Bursa Mudanya Evleri, Yıldız Tepe ve Rum Mahallesi şeklinde ifade edilmektedir. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar için güzel bir hafta sonu kaçamağı adına ideal bir bölgedir. Mudanya’ya düzenli yapılan hem feribot, hem de arabalı vapur seferleri sayesinde Noah Harari’den 50 sayfa çevirmeye kalmadan, dat düt duymadan, bi de üzerine keyif yaparak varıyorsunuz. Mudanya’da gezilecek yerler ve yapılacaklar önerilerimizi sıraladık. Bahsettiğimiz tüm bu 4 maddeyi, bir güne rahatlıkla sığabilecek bir program şeklinde düşünebilirsiniz. Hatta zamanınız kalırsa Mudanya’ya en fazla birer saat uzaklıktaki Gölyazı, Bursa Merkez ve Cumalıkızık destinasyonlarını bile araya sokabilirsiniz. Hem de gerçekten farklı bir atmosfere iniyorsunuz feribottan, 2 saat gidip de vara vara daha çok ışıklı tabela ve kilim desenli mozaikle kaplanmış binalara varmıyorsunuz. Merkezi ve Tirilye Mahallesi ile yormayan, hafif, insanın ruhuna iyi gelen bir günübirlik kaçamak Mudanya. Azıcık tarihi ile duygu yoğunluğu da yaşatsın, sonra yine tarihi dokusu ile gevşetsin, rakı balık altın vuruşu ile de bitip eve yollasın… Üstelik uykunuzdan da olmazsınız, 10 gibi binersiniz, gününüzü tam yaşayıp; akşam 21 seferi ile de geri dönersiniz.
Mudanya’da Mutlaka Gezilecek Yerler
Mudanya Gezilecek Yerler anlamında oldukça zengin bir ilçe olmasıyla birlikte özellikle görülmesi gereken yerler; Tirilye, Kumyaka, Mütareke Evi Müzesi, Bursa Mudanya Evleri, Yıldız Tepe ve Rum Mahallesi şeklinde ifade edilmektedir. Özellikle İstanbul’da yaşayanlar için güzel bir hafta sonu kaçamağı adına ideal bir bölgedir.Mudanya’nın mutlaka gezilmesi gereken muhteşem yerlerine yakın uygun fiyatlı konaklama hizmetleri için Mudanya otelleri listemize göz atabilirsiniz.
Tirilye Tirilye
Marmara Denizi kıyısında bulunan bir diğer Mudanya köyü de Tirilye’dir. Diğer Mudanya köyleri gibi burası da eski bir Rum köyüdür. Tarih boyunca Antik Roma, Bizans ve Osmanlı topraklarına dahil olan bölgede, hala Rumlardan kalma evler ve tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Tirilye gezisi sırasında hem bozulmamış doğası ve temiz havası ile şehrin stresinden uzaklaşabilir, hem denizin tadını çıkartabilir hem de tarihi bir gezi yapabilirsiniz. Dündar Evi, Kemerli Kilise, Fatih Camii, Taş Mektep, Osmanlı Hamamı, Aya Yani Manastırı gibi birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapan bu küçük Rum köyü, zeytini ve zeytinyağıyla ünlüdür.Günübirlik geziler için kafe ve restoranlar hem köy içinde hem de sahil şeridinde bulunurken, konaklamak için butik otellerde ziyaretçilere hizmet vermektedir. Hem Mudanya tarihi hem de Mudanya Bursa arasındaki muhteşem bağın en büyük temsilcilerinden biri olmasının yanı sıra, İstanbul ve Bursa’ya olan yakınlığıyla da en çok tercih edilen bölgeler arasında yerini almaktadır. Bursa merkez ile yaklaşık 90 km’lik bir mesafe söz konusudur. Bir Rum mahallesi olarak bilinen Trilye, Mudanya gezilecek yerler düşünüldüğünde mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Mudanya ilçe merkezine 11, Kumyaka Köyü’ne 4 kilometre mesafededir. Özel aracınızla veya taksiyle ilçe merkezinde yapılacak yolculuk yaklaşık olarak 15- 20 dakika sürmektedir. Taksi ile ulaşım ücreti ise yaklaşık olarak 35 – 40 TL’dir. Mudanya ilçe merkezinden otobüs ve minibüs ile ulaşım alternatifi de bulunmaktadır.
Kumyaka
Mudanya ilçesine bağlı, küçük ve şirin bir belde olan Kumyaka, deniz kıyısındadır.Özellikle yaz döneminde Mudanya gezileri sırasında deniz, kum, güneş tatili yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir bölgedir.Yaz tatilinin haricinde bölgede tarihi dönemlere ait çok sayıda alan bulunmaktadır. Bölgedeki tüm köyler gibi burası da tipik bir Rum köyüdür. Tarihi Rum Evleri başta olmak üzere, hamamlar, çeşmeler tatil severlerin dikkatini çekmektedir. Bölgede bulunan Baş Melekler Kilisesi, dünyanın en eski 3. kilisesidir. Çevresi zeytin ağaçları ile çevrili köyün zeytini ve zeytinyağı ünlüdür. Köyün çevresinde ve içinde deniz manzarası eşliğinde vakit geçirilebilecek kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Rum köyleri arasında yer alan bu güzel köy, eski bir Rum yerleşimi olsa da, Bursa için son derece kıymetli bölgelerden biridir. Muhteşem denizi ve samimi bölge halkının yanı sıra yeşille de iç içe güzel bir tatil düşününlerin Mudanya gezilecek yerler planlamasına Kumyaka’yı da eklemesi önerilmektedir. Kumyaka – Mudanya arası 6 km’dir. Özel aracınızla yapacağınız yolculuk yaklaşık olarak 10 – 15 dakika sürecektir. Mudanya ilçe merkezinden taksi, otobüs ve minibüs ile ulaşım sağlanmaktadır. Taksi ile ulaşım ücreti yaklaşık olarak 20 – 25 TL’dir. Deniz kenarına yakın ve muhteşem görünümlü otellerde eğlenceli aktiviteler ile keyif alabilirsiniz.
Yıldıztepe
Bursa’nın en güzel deniz manzarasına sahip bölgesi Yıldıztepe’dir. Mudanya’da güneşin doğuşu ve batışının en net izlendiği yer burasıdır. Halk arasında adı Aşıklar Tepesi olarak geçmektedir. Derin bir uçurumun denizle bağlantısında bulunmaktadır. Yapılaşma az olduğu için, yeşil doğası da hala güzelliğini korumaktadır. Güneşin doğuşu ve batışı haricinde gece yıldızları izlemek için de bu bölge tercih edilmektedir. Bölgedeki mekanlarda birbirinden lezzetli yemekler yiyebilir, gün batımını keyifle izleyebilir, aynı zamanda da meşhur kahvaltı sofralarına dahil olabilirsiniz. Mudanya gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken Yıldıztepe, denize nazır olarak bilinen muhteşem mekanlarıyla da sizlere güzel bir tatil fırsatı verecektir. İster sahili kullanarak gününüzü geçirebilir isterseniz de bölgedeki restoranlarda balık ya da et tüketebilirsiniz. Özellikle Mayıs ayından sonra yoğunluğun arttığı belirtilmektedir.Mudanya Belediyesi tarafından tasarlanan Yıldıztepe Sosyal Yaşam tesisleri yapım aşamasındadır. Proje tamamlandıktan sonra bölgede, seyir terasları, kafe ve restoranlar, yürüyüş parkurları ve amfi tiyatro olacaktır. Mudanya’dan Kumyaka’ya gidecek şekilde yola çıkıldığında birkaç dakika içerisinde Yıldıztepe’ye ulaşılmaktadır.
Tahir Paşa Konağı
18.yy Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan Tahir Paşa Konağı, 1724 yılında inşa edilmiştir. Konak, 1985 yılında Kültür Bakanlığı tarafından kamulaştırılmıştır. Kamulaştırmadan sonra Agah Bursalı’nın desteği ile aslına uygun olarak restore edilmiş ve daha sonra 2013 yılında Kent Müzesi olarak hizmete açılmıştır. Tahir Paşa Konağı’nı ziyaret etmeniz durumunda, Lale Devri’ne ait mimari özellikleri görebilirsiniz. 2 kattan ve 18 odadan oluşan konakta Tahir Paşa’nın özel eşyaları sergilenmektedir. Konağın birinci katı, başkanlık makamı ve sergi salonu olarak düzenlenirken, ikinci katta Baş Oda bulunmaktadır.Tahir Paşa Konağı Müzesi, Pazartesi günleri hariç, haftanın diğer günleri 08.30 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Müzeye giriş ücretsizdir.
Dereköy Kilisesi
Mudanya’nın Dereköy mevkiinde bulunan Dereköy Kilisesi, 1857 yılında inşa edilmiştir. Kumyaka ve Mudanya’nın en önemli tarihi yapılarından biridir. 1922 yılında nüfus mübadelesinden sonra ibadete kapanmıştır. Daha sonra bölgeye yerleşen Türkler tarafından cami olarak kullanılmıştır.Tahrip olmasına rağmen ayin düzenini belirleyen öğelerin hala içinde bulunmasından dolayı her yıl burada Fener Rum Patriği Bartholomeos’un katılımıyla ayin düzenlenmektedir.
Baş Melekler Kilisesi
Kumyaka’da bulunan Baş Melekler Kilisesi, Mudanya’nın en önemli tarihi yapılarından biridir. 780 – 797 yılları arasında Bizans İmparatoru, IV. Konstantinos Porphyrogennetos tarafından yaptırılmıştır. Kilisenin diğer adı, Taksiyarhon’dur. Baş Melekler Kilisesi’nin 1200 yıllık bir geçmişi bulunmaktadır. 1922 yılına kadar Rum halkı tarafından ibadethane olarak kullanılan kilisenin halk tarafından oldukça önemli olduğu bilinmektedir. İbadethane olmasının yanı sıra, akıl hastaları da burada tedavi edilmiştir. Farklı bir geçmişe sahip olan bu kilise, hem tarihi hem de manzarasıyla gezilecek yerler listesine eklenmesi gereken bölgeler arasında gösterilmektedir. Kilise şu an ibadete açık değildir. Ancak Paskalya ve Yortu zamanı ziyaret edilmektedir. Baş Melekler Kilisesi Mudanya ilçe merkezinde 6.5 km mesafededir. Özel araçla yapılacak yolculuk yaklaşık olarak 15 dakika sürmektedir. Mudanya ilçe merkezinden taksi, otobüs ve minibüs ile ulaşım sağlanmaktadır.
Mudanya Sokakları
Mudanya köyleri gibi Mudanya ilçe merkezinin denize açılan sokakları da gezilecek yerler arasında bulunmaktadır.Restore edilerek bugüne kadar gelen ahşap evlerin olduğu sokaklarda kısa bir tur atarak geçmişe yolculuk yapılabilmektedir. Sokakların denize açıldığı Mudanya sokaklarında yapılacak yürüyüşten sonra sahil şeridinde bulunan kafe ve restoranlarda günü noktalayabilirsiniz. Bursa şehir merkezinden yaklaşık olarak 29 km olan Mudanya ilçe merkezine özel aracınızla yapacağınız yolculuk 35 – 40 dakika sürecektir. Şehrin her ilçesinden otobüs, taksi ve dolmuş seçenekleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Taksi ile ulaşım sağlamak isteyenler için ortalama ücret 90 – 1000 TL arasındadır.İstanbul’dan gelecek yolcular ise İDO ve Budo’nun düzenlediği deniz otobüsü ve feribot seferleri ile 90 – 120 dakika arasında direkt Mudanya’ya ulaşabilmektedir.
Mütareke Evi Binası
11 Ekim 1922 yılında Kurtuluş Savaşı’nı sona erdiren Mudanya Ateşkes Antlaşması bu binada imzalanmıştır. Kurtuluş Savaşı ne denli hayati önem taşıyorsa, bu bina da hem Türkiye hem Bursa hem de Mudanya için aynı öneme sahiptir. Tarihi 19. yy’a dayanan yapı Mudanya ilçe merkezindedir. Hayri İpar tarafından Aleksandr Ganyanof’tan satın alınan bina, restore edildikten sonra 1937 yılında müze olarak ziyarete açılmıştır.Mudanya sahilinde olan bina, iki katlıdır. Mütareke Evi’nin ilk katında İsmet Paşa’nın odası ve antlaşmanın imzalandığı oda bulunmaktadır. İkinci katta ise İsmet Paşa ve yaverlerinin yatak odaları yer almaktadır. Binada odaların haricinde, döneme ait fotoğraflar, belgele ve eşyalar sergilenmektedir. Bursa ziyaretlerinizde gezilecek yerler Mudanya ilçesine göre belirlendiğinde, bu bina oldukça önemli bir yere sahiptir. Yapı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile restore edilerek, 10 Ekim 2014 yılında ziyarete açılmıştır. Mudanya Mütareke Evi, pazartesi günleri kapalıdır. 15 Nisan – 12 Eylül tarihleri arasında 09.00 – 18.00 saatleri arasında 3 Ekim – 14 Nisan tarihleri arasında 09.00 – 17.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Giriş ücreti 6 TL’dir. Mudanya Mütareke Evi’ni ziyaret etmek isteyenlerin Mudanya ilçe merkezine gelmesi yeterlidir. Bursa’nın her yerinden Mudanya’ya minibüs, otobüs ve taksi ile ulaşım sağlanmaktadır.
Apostoloi Kilisesi
Mudanya’da gezilecek yerlerden biri de Apostoloi Kilisesi’dir. Diğer adı Aydınlar Kilisesi’dir. Rumların yaşadığı dönemlerde kilise olarak kullanılan yapı, nüfus mübadelesi sonrasında 1922 yılında camiye çevrilmiştir. Minaresi 1952 yılında yapılmış, yapılana kadar kilisenin çan kulesi kullanılmıştır.Apostoloi Kilisesi içerisinde bir de mihrap bulunmaktadır. Duvarında Arapça yazılar dikkat çekmektedir. 1901 yılında restore edilen kilise, 1980 yılında yeni bir caminin yapılması ile tamamen terk edilmiştir. Mudanya ilçe merkezine 9 km mesafededir. Özel araçla yapılacak yolculuk yaklaşık olarak 10 dakika sürmektedir.
Dündar Evi Kilisesi
Tirilye’de bulunan Dündar Evi Kilisesi’nin bir diğer adı da Yuannes Kilisesi’dir. 1922 yılında nüfus mübadelesinden sonra adı Dündar Evi Kilisesi olmuştur. Yapım tarihi net olmamakla birlikte 12.yy’da inşa edildiği düşünülmektedir.Dündar Evi, Bizans mimarisinin örneklerinden biridir. Kilisenin ibadet yapılan bölümü haricinde 2 katı daha bulunmaktadır. 1922 yılından sonra konut olarak kullanılan binada 3 aile yaşamıştır. Ancak günümüzde bina boşaltılmıştır. Bunun nedeni, binanın restore edilerek otel olarak hizmete açılmak istenmesidir. Tarihi yapısıyla gezilecek yerler arasında bulunan bu kilise, Bursa için de önemli bir yere sahiptir.
Tren Garı Binası
Mudanya ilçe merkezinde bulunan Tren Garı binası, tarihi dokusuna sadık kalınarak restore edildikten sonra otel ve restoran olarak hizmete açılmıştır.Mudanya gezisi sırasında konaklama olmadan da restoranından faydalanma şansı bulunmaktadır. Leziz menüsü ve eşsiz manzarası ile tren garı binası ziyaretçilerine hizmet vermektedir.
Mudanya Tarihi Mekanlar
Bursa’nın deniz kenarında yer alan tarihi ilçelerinden biri de Mudanya’dır. Adını tüm dünyaya Mudanya Mütarekesi ile duyurmuş olan ilçedeki anlaşmanın imzalandığı müze ev, Mudanya gezilecek yerler listenize ilk sıradan girmeyi hak ediyor. Mudanya, yeşil Bursa’nın; eski Rum evleri, tarihi konakları, sevimli mekanları, denizi, balık restoranları ve bozulmamış doğasıyla en sevilen yerlerinden biri. Mudanya’nın en gezilesi, en gözleri şenlendiren yerlerinden birisi Halitpaşa Mahallesi.Rum mahallesi ya da Girit Mahallesi olarak da geçiyor. Eski tahta konaklar, minik kafeler, el işi tezgahları, rengarenk sokakları ile insana mutluluk veren bir yanı var.
Mudanya Günübirlik Gezilecek Yerler
Mudanya Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Bursa ilçelerinden biridir. Etrafında yer alan doğal ve tarihi güzellikleri keşfetmek için günübirlik olarak gezilecek birçok yer bulunmaktadır.
Uludağ
Mudanya ile Uludağ yaklaşık 50 km uzaklıktadır. Türkiye’nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Uludağ kız turizmi için tercih edilmektedir. Heredot Tarihi adlı kitapta da adından söz ettirmektedir.Bursa deyince akla ilk gelen bölge olan Uludağ, muhakkak görülmesi gereken ve her Bursa tatilinde uğranması gereken bölgeler arasında gösterilmektedir. Sadece kayak yapmak için bile tavsiye edilen bu bölgede birbirinden güzel otellerin yanı sıra muhteşem bir gece hayatı da mevcuttur.
İznik
Mudanya ile İznik yaklaşık 110 km uzaklıktadır. Çinileri ile adını tüm dünyada duyuran İznik Bursa’nın tarihi dokusunu yaşatan ilçesidir. Ayrıca İznik Gölü de doğal ortamı ve manzarası ile keşfedilmeye değerdir.
Ulu Cami
Ulu Cami Mudanya’ya yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Yıldırım Beyazıt tarafından 1396-1399 yılları arasında yaptırılmıştır. Hat sanatının kendine özgü örnekleri Ulu Cami duvarlarında yer almaktadır.Mudanya’da aileniz ile bir arada keyifli, konforlu ve güvenli bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi yazımızın devamında yer almaktadır.
Saitabat Şelalesi
Saitabat Şelalesi Mudanya’ya yaklaşık 60 km uzaklıktadır. Yemyeşil bitkilerin arasından gürül gürül akan şelale sakinlik ve huzuru bulmak isteyenlerin tercih ettiği bir güzelliktir. Doğa sporları yapmak isteyenlerin de görmesi gerekmektedir.Oldukça güzel bir yer olmasıyla birlikte Mudanya ile de yaklaşık 1 saat araba sürüş mesafesinde olan Saitabat Şelalesi’nin, oldukça iyi bir konumda olmasının yanı sıra pek çok doğal güzelliği de bulunuyor.
Atatürk Evi Müzesi
Atatürk Evi Müzesi Mudanya’ya yaklaşık 35 km uzaklıktadır. 19. yüzyılın sonlarına doğru inşa edildiği düşünülen yapı Atatürk’ün Bursa’yı 2. ziyaretinde Miralay Mehmet Bey’in hediyesi olarak Atatürk’e verilmiştir. Fransız mimarisinin özelliklerini taşıyan yapı günümüzde müze olarak ziyaretçilerine kapısını açmaktadır. Duvarlarına resim yapılan ilk kilise olarak bilinen yapı da Tirilye’deki Kemerli Kilise’dir. Aynı zamanda Aydınpınar Köyü’nde bulunan Apostoloi Kilisesi ve Dereköy’de bulunan Dereköy Kilisesi de gezebileceğiniz bir diğer tarihi kiliselerdendir. Malum Uğur Dündar ile büyümüş çocuklarız. Mudanya, körfezin dışında, açık denizde olduğundan mıdır nedir, insanlar yazın halk plajlarını dolduruyor.
Mudanya’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri
Blue Mudanya Hotel
Tesisimiz yeni faaliyete girmistir. Toplamda 50 odadan olusmaktadir, odalarda;Wi- Fi, Led Tv, klima, minibar, kettle, ikram seti, telefon, banyoda saç kurutma makinesi, 24 saat sicak su, buklet malzemeleri, emanet kasasi, otomatik yangin alarm sistemi bulunmaktadir. Odalarimiz deniz manzaralidir.
Montania Special Class Hotel
Mudanya sahilindeki 168 yıllık bir tren istasyonunda yer alan Montania Special Class Hotel, Dünya Butik Otel Ödülleri’nde Ortadoğu’nun En İyi Klasik Butik Oteli ve Dünya Lüks Hotel Ödülleri’nde Türkiye’nin En İyi Balayı Oteli ödülüne layık görülmüştür.
Heybeli Hotel Bursa
Otelimiz Bursa’ya 10 KM Mudanya’ya 5 KM mesafededir. İDO ve BUDO Mudanya iskelelerinden araçla 10 dk, Bursa Organize Sanayi Bölgesine 5 dk uzaklıktadır.
Montania Town Hotel Mudanya
udanya’nın merkezinde, sanayi bölgelerine ve alışveriş merkezlerine yakın bölgede bir konuma sahip olan Montania Town Hotel Mudanya, çevre ile bütünleşen konsepti ve her iki feribot terminaline yakınlığından dolayı İstanbul’ a en yakın Bursa oteli
Heybeli Garden Otel
Siz değerli misafirlerimizi ve sizlerin misafirlerini üstün hizmet anlayışımızla, Mudanya’nın tescillenmiş havasında ve yeşilin tüm tonlarına sahip otelimizde ağırlamaktan onur duyarız.
Kılıç Otel
Ortak bir salon ve mülk boyunca ücretsiz Wi-Fi bulunan Kilic Hotel, Mudanya’da yer almaktadır. Bu otelin klimalı odalarında özel banyo bulunmaktadır. Otel bünyesindeki personel, bir servis ayarlayabilir.
Dogalya Hotel Mudanya
Haritada gösterŞehir merkezi 2.0 km mesafede, Klasik mimari tarzındaki otel, Marmara Denizi’nın yakınında 32 odaya sahiptir.
Otantik Gemi Hotel Mudanya
Haritada gösterŞehir merkezi 4.6 km mesafede, Mudanya Armistice Museum’dan kısa bir yürüyüş uzaklığındaki konaklama tesisi misafirleri özel olarak tasarlanmış restorana davet eder.
Armistis Hotel Mudanya
Haritada gösterŞehir merkezi 400 m mesafedeŞehir Merkezi 3.7 km mesafede, Şehir manzaralı bu aile otel, konuklarını günlük kontinental kahvaltı ile karşılamaktadır.
Montania Special Class Hotel Mudanya
Haritada gösterŞehir merkezi 800 m mesafedeŞehir Merkezi 2.7 km mesafede, Alışveriş bölgesinde yer alan otel, panoramik bahçe manzarası ile kafe bar sunmaktadır.
Sehzade Butik Otel Mudanya
Haritada gösterŞehir merkezi 7.4 km mesafede, Bahçe manzaralı çatı terasına sahip daire, Iznik’nın yanında yer almaktadır.
Hotel Mudanya
Haritada gösterŞehir merkezi 200 m mesafedeŞehir Merkezi 3.4 km mesafede, Mudanya şehrinin merkezinde yer alan tesis, deniz manzaralı 13 oda sunmaktadır.
Green House Butik
Haritada gösterŞehir merkezi 800 m mesafedeŞehir Merkezi 4.2 km mesafede, Mudanya Armistice Museum’a çok yakın bir konumda bulunan bu otel, 24 saat açık restoran ile birlikte 9 oda sunmaktadır.
Akide Butik Bed & Breakfast Mudanya
Haritada gösterŞehir merkezi 7.7 km mesafede, Bahçeye bakan odaları otel Medikion Manastırı’a yakındır.
Otantik Gemi Otel – Boutique Class Mudanya
Haritada gösterŞehir merkezi 4.7 km mesafede, Dereköy Kilisesi’dan kısa bir yürüyüş uzaklığındaki konaklama tesisi misafirleri gastronomik restorana davet eder.
ÖZ Butik Otel Antik Kent Myrleia Mudanya
Haritada gösterŞehir merkezi 200 m mesafedeŞehir Merkezi 3.5 km mesafede, Bahçe manzaralı bu aile otel, konuklarını günlük açık büfe kahvaltı ile karşılamaktadır.
Heybeli Hotel
Mudanya Yunus Aniti’a kolayca ulaşabileceğiniz bu otel, özel bir banyo ile 25 odadan oluşmaktadır.
Lafontaine Konak Otel Mudanya
Bahçe manzaralı bu bütçeye uygun otel, konuklarını günlük açık büfe kahvaltı ile karşılamaktadır.
Eğer kısıtlı bir bütçeniz varsa, 299TL’dan başlayan oda fiyatları sunan Kilic Hotel’da konaklayın. Otantik Gemi Hotel, Zeynel Inegöl Köftecisi restoranına 5 dakikalık yürüme mesafesinde ve butiklerin, dükkanların yakınında bulunan uygun fiyatlı bir seçenektir. Mudanya ‘de lüks ve butik konaklama yerleri; Lüks arayanlar, ücretsiz özel otopark, kapalı havuz, sağlık merkezi içeren 4 yıldızlı bir otel olan Heybeli Otel Bursa otelinde konaklayabilirler.
En iyi daire, pansiyon ve diğer otelleri inceleyip bulun; Kalmak için ev gibi bir yer arıyorsanız, Irgandı Köprüsü’nın yanında bulunan Rose Apartment’ı inceleyin. Veranda, teknecilik, karaoke ile çocuklara uygun ortamın tadını çıkarabileceğiniz Montania Town Hotel Mudanya’de oda rezervasyonu yapın. Deniz manzarasına sahip en popüler tesis olan Delmece Yaylası Tabiat parkı yakınında Hotel Mudanya’ı seçtiğinizden emin olun. Bursa, misafirlerine sunduğu farklı seçenekler ile ilgi odağı olmaya devam etmektedir. İl sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların ve doğal güzelliklerin sayılarının bir hayli fazla oluşu, turistleri Bursa’ya çekmek için yetip artmaktadır.