
Olimpos, Türkiye’de beni en çok heyecanlandıran yerlerden biri.Ağaç evleri, uygun fiyatlı bungalov pansiyonları, antik kenti, pırıl pırıl plajı, sakinliğine inat capcanlı gece mekanları ile müptelalarını her yer kendine çeken bir cazibeye sahip.Çok uzun zaman önce ilk gittiğimde, hayatımda doğaya bu kadar yakın olduğum bir başka yer görmemiş olduğumdandır belki. Tamamen çam ağaçları ile kaplı bir vadiye kurulmuş.İki yanı yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı bir vadide yer alan Olimpos, vadiye serpilmiş benzersiz ağaç evleri ve bungalovları, antik kent kalıntıları, kristal berraklığında denizi ile doğa tatili denince tüm beklentileri karşılayan bir yer.
Olimpos’ta Mutlaka Gezilecek Yerler
Olimpos, Akdeniz sahillerimizin nadide yerlerinden bir. Antik dönem tarihçisi Strabon’a göre Lykia bölgesinin en büyük kentlerindendi.Türkiye’de doğaya en yakın olabileceğiniz en doğal tatil deneyimini sunan nadir yerlerden biri.Üstelik sıkıcı bir yer de değil. Ben de her fırsatta gitmeye çalışıyorum. Herkes geçmişte daha güzeldi dese de ben bugününü de dün kadar seviyorum.İki yanı çam ormanlarıyla kaplı derin bir vadide, narenciye bahçelerinin arasına serpilmiş yüzlerce bungalov ve ağaç evler düşünün.Doğa ile iç içe telaşsız bir tatil geçirmek isteyen sırt çantalı gezginler, çadır kampı sevenler neredeyse her yıl birkaç günlüğüne buraya kaçıyor.Milli parkın içerisinde, antik Olimpos kentinin kalıntıları arasından yürüyerek ulaşılan pırıl pırıl bir kumsalı var.Pansiyonların hepsi aile işletmesi. Sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin dahil olduğu konaklama fiyatları oldukça makul.Ekoturizm ve aktiviteleri denince ilk akla gelen yerlerden. Hareketli bir tatil yapmak isteyenleri bekleyen bolca aktivite seçenekleri de var.ATV gezileri, trekking, rafting, yamaç paraşütü, at turu, tüplü dalış, kaya tırmanışı, kano turu, tekne turları bunlardan bazıları.Her yıl, mevsim ne olursa olsun fırsatını bulunca en az bir defa Olimpos’a muhakkak kaçıyorum.
Hiçbir şey yapmasanız dahi kamelyalara kurulup kitap okumak insanı gündelik hayatın telaşından uzaklaştırıyor. İnsan ruhunun dinlendiğini hissediyor Olimpos’ta. Bunun tadını bilenler ne demek istediğimi anlıyordur. Antalya’nın Kemer ve Kumluca ilçeleri arasında yer alan Olimpos Beydağları Milli Parkı, 1972’den bu yana milli park bölgesi olarak koruma altında. Batı Torosları oluşturan Beydağları’nın başladığı noktada bulunan milli parkın içerisinde Olimpos, Adrasan, Çıralı, Yanartaş ve Antik Likya Yolu gibi cazibe merkezleri bulunuyor. Yüzölçümü 34,452 hektar olan milli park önemli bir bitki ve yaban hayatı bölgesi. 25’i endemik olan bine yakın bitki türünün bulunduğu milli parkta yaban keçisi, vaşak, kurt, tilki, ayı gibi hayvanlar bulunuyor. Sahil şeridinde ise Akdeniz foku ve caretta carettalar var. Olimpos, özel koruma bölgesi olduğundan Akdeniz’in en bakir koylarından biri. Denize sıfır hiçbir tesisin yer almadığı Olimpos’ta sahilin yanı başında yer alan Likya Antik Kenti kalıntıları bölgede yapılaşma tehdidini önleyen sigorta görevi görüyor. Denize en yakın işletmenin 300-350 metre içeride bulunduğu Olimpos Vadisi’nde 6 km boyunca sıralanan ağaç evler pansiyon olarak kullanılıyor. Doğayla uyumlu tesisler yıl boyunca sırt çantalı gezginler ve doğa tutkunlarını ağırlıyor. Olimpos’un çevresinde de en az Olimpos kadar gezilecek görülecek onlarca rota var. Olimpos’ta yapabileceğiniz 3 çeşit tekne turu var. En yakın en kolayı Olimpos Koylar turu. Bisiklet kiralayarak civarı kendiniz gezebilirisiniz. 1,5 saatlik bisiklet kiralama ücreti 20 TL, tam gün kiralamak için ise 50TL. Motosiklet günlük kiralama ise 100TL.
1. Olimpos Antik Kenti
Olimpos Beydağları Milli Parkı alanı içerisinde bulunan Olympos Antik Kenti, antik Likya kentlerinden biri.Akdeniz’e açılan Olympos’un önemli bir liman kenti olduğu ve kentin ortasından geçen Olympos Çayı’nın gemilerin girdiği liman özelliğine sahip olduğu günümüze ulaşan arkeolojik verilerden anlaşılıyor.Olympos, MÖ 168’de Likya Birliği’nde üç oy hakkına sahip 6 şehirden biriydi. MÖ 1. Yüzyılda Phaselis’le birlikte korsan Zeniketes’in kontrolü altındaydı.Korsan saldırılarından çok etkilenen ve fakirleşen kent, orta çağda toparlandı. Osmanlı’nın deniz hakimiyetiyle 15. yüzyılda terk edildi.Nehrin iki yanındaki çok sayıda antik tapınak, mezar ve kalıntılar defne ve böğürtlen çalısı ve diğer bitki örtüsüyle kaplı. Dar vadinin iki tarafında kurulmuş antik kenti gezmeyi unutmayın. Vadinin denize açıldığı yerdeki, iri taşlıklı plaj şahane. Derenin kuzey kısmındaki kayalık üzerinde Olympos’un son dönemini yansıtan orta çağ kalesi ve kalıntıları var. Oradan Olimpos Koyu manzarası olağanüstü.
2. Olimpos Plajı
Olimpos Antik Kenti’nin sahil bölümü iri çakıl taşlı Olimpos Plajı‘na ev sahipliği yapıyor. Deniz kaplumbağaları caretta carettaların yumurtlama bölgesi olan plaj, Türkiye’nin en bakir, temiz, doğası korunmuş alanlarından biri. Olimpos sahilindeki deniz, dağlardan gelen akarsuyun birleştiği bir noktada olduğundan deniz suyu diğer bölgelere göre her zaman daha serin oluyor. Sahilde Deliktaş mevkisinden itibaren Çıralı’dan ayrılan sahil Antalya’nın Kumluca ilçesi sınırlarında. Olimpos Koyu’nda denize girmek, koyun güneybatısındaki mağaralarda yüzmek, tekne turları ile koy çevresini keşfetmek ve tepelere tırmanıp sahile kuş bakışı bakmak yapılacak aktiviteler arasında. Olimpos Plajına ulaşmak için Olimpos Antik Kenti’nin içinden geçmek gerekiyor. Antik kente ve plaja Müze Kart ile ücretsiz giriş yapılabiliyor.
3. Çıralı
Çıralı, Olimpos Sahili’ni paylaşan iki yerleşim yerinden biri. Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı, nesli tükenmekte olan caretta caretta kaplumbağalarının yuvalama yeri olduğundan koruma altında. Sahilin hemen ardında bulunan köy dağınık bir yerleşime sahip. Narenciye ve meyve ağaçlarıyla bezeli bu bölgede çok sayıda konaklama tesisi bulunuyor. Çıralı yakınlarından Ulupınar Köyü, Kemer ilçesi sınırlarında. Yüzyıllık çınarların gölgesinde, serin suların aktığı bu yerleşim yeri Phaselis’ten sonra Tekirova’yı geçer geçmez önemli bir mola yeri. Yemyeşil ormanlarla çevrili köy, huzurlu bir durak. Çıralı Plajı’na herhangi bir zaman sınırlaması olmadan ücretsiz girilebiliyor.
4. Yanartaş
Çıralı yakınlarında bulunan Yanartaş, volkanik bir yamacın farklı noktalarında yılın her dönemi hiç sönmeden yanan ateş öbeklerine sahip. Antik bir patikadan yarım saatlik yürüyüşle ulaşılan Yanartaş’ın mitolojik bir öyküsü de var. Antik çağdan bu yana hiç sönmediğine inanılan Yanartaş, 230 metre yükseklikteki kayalardan sızan ateşi ile büyüleyici bir yer. Antik çağda son nefesinde bile ağzından ateş püsküren bir varlığın yaşadığı düşünülen Yanartaş, Olimpos’un en gözde ziyaret yerlerinden. Olimpos gezi listenize muhakkak ekleyin. Yanartaş ziyaret saatleri konusunda herhangi bir zaman kısıtlaması yok. Ücretsiz ziyaret edilebiliyor.
5. Adrasan
Olimpos’un 8 km güneyinde yer alan Adrasan, Kumluca ilçesi sınırlarında. Musa Dağı’nın gölgesinde uzayan yay uzayan Akdeniz‘in en güzel kumsallarından birine sahip. 2 km’den fazla uzunluktaki Adrasan Koyu, Antalya’nın batısındaki kıyı şeritleri içinde en uzun olanlarından. Asıl yerleşim yerinin sahilden 5 km batıda, deniz seviyesinden yüksek bir konumda olduğu Adrasan, etkileyici kumsalı ve komşusu Gelidonya Feneri ile biliniyor. Adrasan Deresi, kasabanın en çekici yeri. Derenin iki kıyısı geniş teraslı mekanlar ve otellerle dolu. Çok sayıda pansiyon ve otelin olduğu Adrasan, konaklamak için de en uygun yerlerden.
6. Suluada
Adrasan’da bulunan Suluada, Antalya’nın Maldivleri benzetmesi yapılan, muhteşem turkuaz renkli deniz suyuyla tekne turlarının gözde duraklarından. Bembeyaz renkli iki ayrı kumsala sahip olan Suluada, ismini üzerinde bulunan tatlı su kaynağından alıyor. Denizin ortasında yer alan adanın su kaynağının şifalı olduğuna inanılıyor. Suluada tekne turları Adrasan’dan kalkıyor. Olimpos’ta kaldığınız pansiyona söylerseniz sizin için tekne turunu rezerve ederler. Suluada tekne turlarına çok talep olduğundan gitmeden en az 2 hafta önceden rezervasyon yaptırmaya bakın. Olimpos’ta kaldığınız pansiyona söylerseniz sizin için tekne turunu rezerve ederler. Yine Adrasan ve Çıralı’dan kalkan Suluada dışında diğer enfes koylara uğrayan bir tekne turu daha var. Sazak, Ceneviz Limanı (Porto Ceneviz), Çoban Limanı, Akvaryum gibi şahane görülmesi gereken noktalara uğruyor. Ceneviz Koyu, Olimpos’a 5 km uzaklıkta yer alan, bölgede tekne turlarının uğrak noktalarından biri. Yemyeşil orman dokusu ve masmavi denizi ile görsel şölen yaşatan koy, büyüleyici bir güzelliğe sahip.
7. Likya Yolu ve Gelidonya Feneri
Dünyanın en güzel uzun yürüyüş rotaları arasında gösterilen Likya Yolu, Fethiye’den Phaselis’e 509 km uzunluğundaki bir rota. Yılın her dönemi rahatlıkla yürünebilmesi nedeniyle doğa ve yürüyüş tutkunlarının akın ettiği rota üzerinde Olimpos da bulunuyor. Harika manzaralar sunan rota üzerinde belirli aralıklarla yerleştirilen bilgilendirme levhaları ile tarihi ve doğal güzellikleri takip edebilirsiniz. Teke Yarımadası’nın güney ucunda yer alan Gelidonya Feneri, Likya Yolu güzergahının üzerinde. Türkiye kıyılarında, deniz seviyesinden en yüksek noktada bulunan Gelidonya Feneri, aynı zamanda ülkemizin en eski deniz feneri. Aynı burunda MÖ 1200’lü yıllardan kalma Fenike gemi batağı da yer alıyor. Manzarası, doğası ve tarihi dokusuyla şahane bir yer. Olimpos’ta dilerseniz Likya Yolu rotasının bir bölümünü yürüyebilirsiniz. Olimpos Likya Yolu rotasının ortasında yer aldığından rotanın hem geliş hem gidiş yönünü yürüyebilirsiniz. Olimpos’tan Ulupınar’a yürüyüş yaklaşık 5 km ve yürümek ortalama 4 saat kadar sürüyor. Bu turda Olimpos’tan otelinizden araçla alınıp önce Çıralı Yanartaş girişine ulaştırılıyorsunuz. Rota yürüyüşü girişten önce Yanartaş’a oradan da tepeliklerden ve orman patikalarından geçerek Ulupınar’a yürüyorsanız. Ulupınar ağaçlar gölgesinde geçen dere kenarında yemek molası vererek dinleniyorsunuz. Bu yürüyüş öğleden sonra 15.00’te başlıyor, 4 saatte rotayı yürüyüp Ulupınar’a ulaşıyorsunuz. Orada da 1 saat yemek molası veriyorsunuz. Olimpos Likya Yolu yürüyüş rotasının diğeri ise Olimpos’tan Adrasan’a veya Adrasan’dan ters şekilde Olimpos’a yapılıyor. Bu rota diğerine göre nispeten daha rahat, fakat tam gün. Yürüyüş sabah erken saatte, sabah genelde 7’de trekking başlayıp öğlen deniz keyfi için Adrasan’da uzun mola veriliyor. Doğa’nın içinde olmak, Yanartaş’ı görmek için Ulupınar rotası, ama doğa ve denizi birleştirip yüzeyim derseniz Adrasan rotasını tercih edin. Dileyen için sadece akşamları yapılan Yanartaş turu da var. Servis Olimpos’tan sizi akşam 21.00’de alıyor, Yanartaş girişine bırakıp, aynı noktadan 1,5 alınıyorsunuz. Transfer ve giriş ücreti dahil 40 TL. Bunda rehber yok tabi.
8. Tahtalı Teleferik
Yunan mitolojisinde Olympos Dağı, tanrıların evi olarak adlandırılıyor. Bu yüzden Anadolu ve Yunanistan coğrafyasında 20’ye yakın dağa Olimpos adı verilmiş. Olympos-Beydağları Sahil Milli Parkı içerisindeki 2,374 m yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’nın antik dönemdeki ismi de Olimpos’tu. Olimpos Tahtalı Dağına ulaşmak için teleferik sistemi bulunuyor. 600 metre yüksekten binilen teleferikle 2,365 metreye kadar çıkılabiliyor. Olimpos Yapılacak Şeyler Olimpos Koylar Tekne turu Çıralı’dan kalkıyor ve sizi saat 10.30’da Olimpos Milli Parkı içinde yer alan Olimpos Plajından alıyorlar. Olimpos koylar turunda Porto Ceneviz, Sazak, Akvaryum koyları ve Aşıklar Mağarasına uğruyor. Turun tümünde tekne kıyıya yaklaşıyor. Yüzme bilmesine dahi kıyıya inip oradan yürüyebilir veya can yeleği ile yüzebilirsiniz. Her bir koy enfes, kristal berraklığında şahane suya sahip. her biri yamaçları çam ağaçlarıyla kaplı tepe ve dağların önünden uzuyor. Suluada Tekne Turu, Olimpos’tan 9.30’da tekneyle Adrasan’a götürülüp, oradan saat 10.00-10.30 arasında başlıyor. Tekneler sırayla kalktığından kalkış saati esneyebiliyor. Bu tekne turunda ilk olarak Suluada’ya gidiyorsunuz. Adada ilk durulan ana plaj olan Turkuaz Plajında 1-1,5 saatlik yüzme molası veriliyor. Akabinde öğle yemeğini aynı koyda veya daha uygun diğer bir koyda yiyorsunuz. Devamında adadaki diğer mavi mağarayı, koyların yanından geçip adaya adını veren su kaynağının olduğu koyu ziyaret ediyorsunuz. Adadan ayrıldıktan sonra Adrasan açıklarında yer alan Amerikan ve Fener koylarında yüzme molası veriliyor. Kekova Tekne Turu, Demre’de olduğundan Olimpos’tan sabah 8.30’da Demre’ye 1,5 saatlik transferiniz yapılıyor. Tekne turu Demre Çayağzı Limanından 10.30’da başlıyor. Kekova rotasında Gökkaya Koyu, Hamidiye Koyu, Burç Koyu ve Kaleköy Simena’ya, Kekova Batıkkent’e tekneniz uğruyor. Bu turun devamında saat 16.00 gibi Çayağzı’na geri dönüp dönüşte Noel Baba Kilisesi ve Myra Antik Kenti’ni ziyaret ettikten sonra 19.30 gibi Olimpos’a dönmüş oluyorsunuz. Tekne turlarında çoğunla balık, makarna ve salatanın verildiği öğle yemeği var, içecekler hariç. Ayrıca ücretsiz çay ve kahve ikramı dönüşe yakında da karpuz ve meyve ikramı yapılıyor.
9. Yamaç Paraşütü
Olimpos yamaç paraşütü, hava koşullarına bağlı olarak, Adrasan’da yapılıyor. Olimpos’tan transfer otelden yapılıyor. Yamaç Paraşütü Adrasan’da 1000 metreden yapılıyor. Ortalama uçuş süresi 20 dakika. Pilotla beraber Tandem uçuyorsunuz. 2020 içn yaz dönemi fiyatı 550 TL. Makul olanı 1 gün önceden rezervasyon yapılması. Sabah 10.00 veya öğleden sonra 14.00’te uçuşlar planlanıyor. Kişi sayısına göre, hava şartlarına göre değişebiliyor. İsteyen olursa havada akrobatik hareketler dahi yapılıyor. Adrenalin seviyorsanız eğlenceli olabilir. Fotoğraf çekimi istenirse pilotla anlaşmanız gerekiyor, fiyatlar 150 TL civarında. GoPro ile video ve fotoğraflar çekiliyor. Rüzgarın durumuna göre Karaöz Sahil veya Adrasan Plajı civarında süzülüyorsunuz.
10. Kaya Tırmanış
Olimpos kaya tırmanışı aktivitesi ülkemizin en özel yerlerinden. Bölgede yaklaşık 10 farklı sektörde tırmanış yapılıyor. Bu bölgelerde tırmanış yapılan nerdeyse 4 yüze yakın tırmanış noktası var. Türkiye’de doğa, deniz ve hatta tarih turizminin kaya tırmanışı işle birleştiği tek yer burası. Hayatında hiç kaya tırmanışı yapmamış olsanız dahi burada amatör olarak eğitim alıp tırmanış yapabileceğiniz uygun tırmanış noktaları yer alıyor. Tırmanışlar deneyimli rehberler eşliğinden ekipmanlarla yapılmak zorunda. Tüm malzemeler tırmanış turu sunan okul tarafından sağlanıyor. Tırmanışlar başlangıç seviyesinden rotalarda, üstten güvenlik sunan iple bağlı şekilde yapılıyor. Orta ve ileri düzey dağcılar için de heyecan veren çokça tırmanış noktası var. Kaya tırmanışları minimum 2 en fazla 6 kişiyle yapılıyor. Tur sabah 10’da ya da öğleden sonra 3’te yapılıyor. Herbir aktivite yaklaşık 2-3 saat kadar sürüyor. Olimpos merkezden yürüyerek çoğunlukla 15 dakikada tırmanış noktasına ulaşıyorsunuz. Tırmanışın 2 sektörüde Akdenize nazır tırmanış yapıyorsunuz. Deneme tırmanışında 2 rota yapılıyor, ücreti 130 TL. Tırmanış rehberliği ise daha önce birkaç tırmanış yapmış deneyimli kişilere uygun rotalar seçilerek organizasyon yapılıyor. Rehberlik talep edilen kişi ile birebir gidilen bu turun ücreti ise 350 TL.
11. ATV Safarisi
Olimpos ATV turu ise günde 3 defa yapılıyor. Sabah 10, öğleden sonra 3 ve gün batımına yakın saatlerde düzenleniyor. Dere yolundan sonra köy sokakları gezilerek uzun orman rotasına geçiliyor. ATV turu rotası yaklaşık 12 km uzunluğunda ve tur 1 saat sürüyor. Maksimim aynı anda 12 kişiye yapılıyor, 6 ATV’yi ister tek tek ister çift olarak kullanabiliyorsunuz. Bu turla Olimpos’un altını üstüne getiriyorsunuz. Önde bir rehber gidiyor, siz de güvenlik kurallarına uyarak, hız limitlerini aşmadan rehberi takip ediyorsunuz. Rota süresince manzara noktalarında 2 yerde mola veriliyor.
12. Tüplü Dalış
Olimpos dalış yapıalcak ilginç yerlerden. Akdeniz’in sıcak denizinde çok fazla canlı çeşitliliği arasında bazen de Caretta kaplumbağalarına yakın yapıyorsunuz. Daha önce hiç dalış yapmamış kişiler için birebir deneme dalışı yapılıyor. Maksimim 5 metre derinliğe yarım saati geçmeyecek şekilde su altı dünyasıyla tanışıyorsunuz. Olur da çok severseniz aynı okulda sertifikalı dalış eğitimi alabiliyorsunuz. Bir eğitmen bir öğrenciyle ilgileniyor. Adrasan’da Hacivat, Pırasalı, Üç Adalar, Beş Adalar dalış noktalarında dalış yapılıyor. Sertifikalı dalışcılar sabah 9’da tura gidiyor, öğleden sonra 14.00’te dönülüyor Deneme dalışına çıkanlar 14.30’da götürülüyor ve 18.00’de dönülüyor. Olimpos’tan Adrasan’a araçla gidiliyor, oradan tekneyle dalış noktalarına gidiliyor. Dalış noktalarının çoğu Adrasan’a yakın yerlerde.
13. Tahtalı Teleferik Turu
Olimpos’tan Tahtalı Teleferiğe günlük turlar düzenleniyor. Otelinizden öğleden sonra 14.00 gibi alınıyorsunuz. Tahtalı Teleferik’e götürülüyorsunuz. Teleferikle 15 dakikada 2365 metre yer alan zirveye çıkıyorsunuz. Denize en yakın yüksek zirvelerden biri burası. Orada 1 saat vaktiniz var, dileyen Likya Yolunun geçtiği Olimpos Dağı trekking rotasına rotasının bir kısmını yürüyebilir. Dileyen için orada yapılan Yamaç Paraşütü aktivitesini de yapılabilir (100$) civarında. Dönüşte ise Ulupınar’da yemek yedikten sonra otelinize bırakıyorsunuz. Bu tur 130 TL, teleferik ücreti ve Ulupınar’da Çınar Restoran’da yemek dahil. Bu turun yapılabilmesi için en az 8 kişilik bir talebin olması gerekiyor. Talebe göre kontenjan oluşunca tur yapılıyor.
14. Göynük Kanyonu Turu
Olimpos Göynük Kanyonu turu haftanın 2 günü, talebe göre en az 8 kişi olması halinde yapılıyor. Olimpos’tan saat 10.00’da hareket edilerek 1 saatte Göynük Kanyonu’na ulaşılıyor. Milli Parka girişten itibaren 10 dakikada önce yürüyüş yapılıyor, sonrasında Jeep Safari arabalarına binilip yüzülebilecek kaynak noktasına ulaşılıyor. Orada sağlanan özel ayakkabı, elbise ve can yeleği giyiliyor. Kanyonun kalbinde, su içinde geçen 700 metrelik bir yürüyüş yapılıyor. Özel elbiseler hem güvenlik hem de sağlığınız için, su soğuk çünkü. Etkinlik iki dağın arasındaki koridorda akan çayda yüzerek veya yürüyerek yapılıyor. Yer yer tırmanıp yer yer yürüyüp yer yer de yüzüyorsunuz. Oldukça eğlenceli. Rotanın sonunda 6-7 metre yükseliğinde şelaleye ulaşıyorsunuz. Sonrası ancak profesyoneller için uygun. Turda, şelaleden sonra aynı rotadan geri dönüp öğleden sonra 16.00 gibi Ulupınar’da yemeğe gidiyorsunuz. Akşam 18.00’de otelinize bırakılıyorsunuz.
Olimpos Otelleri Hakkında
Olimpos’un dünyaca ünlü ağaç evleri, Türkiye’de turizmde özgün bir model olarak kabul gören bir sistem. Tamamen ahşaptan yapılan ve genellikle bungalov evler gibi bağımsız birimlerden oluşan bu yapıların birçoğu pansiyon ve butik otel olarak kullanılıyor. Olimpos gezimde genellikle Çamlık Pansiyon ağaç evlerinde kalıyorum. Fiyatı oldukça makul, yemekler şahane, gelen ziyaretçileri de genelde kafa dengi hoş insanlar. Portakal ve meyve bahçeleri içerisinde yer alan Olimpos otelleri, her türlü konforu sunan klima, duş, tuvalet, sıcak su, kablosuz internet, televizyon gibi olanaklara sahip. Pansiyonlar kahvaltı ve akşam yemeği şeklinde hizmet veriyor. Olimpos Çamlık Pansiyon Olimpos yılın her dönemi ayrı bir güzelliğe sahip. Kalabalığın çekildiği, çevrenin sakinleşip sessizleştiği eylül ayı Olimpos’un en güzel dönemi olarak biliniyor. Kavurucu sıcağın etkisinin ortadan kalktığı eylül dönemi yürüyüş, deniz keyfi ve çevreyi keşfetmek için de uygun. Olimpos doğa tutkunlarının sadece doğayla baş başa vakit geçirdiği, gündüzleri denize girdiği ve tekne turlarına katıldığı aktivitelerden ibaret bir yer değil. Geceleri de capcanlı bir yer olan Olimpos’ta kafe ve barlar sabahın ilk ışıklarına kadar açık. Her akşam canlı müzik ve bol eğlence sunan mekanlarda müşteri kitlesi genç ağırlıklı.
Olimpos’ta Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri
OLIMPOS KÖY EVI
Bizim kendimizi en iyi hissettiğimiz yer ambiyanslı bir bahçe. Hele ki hem ferah hem de mahrem bir yer olan Köy Evi Olympos’un bahçesi bu tabiri mazur görürseniz-huzur dolu bir yer.
KIBALA OTEL
Muhteşem aforizma güzellik sevdamız ile Antalya Çıralı Köyü’nde 20 küsür yıllık bir mekân olan Kibala Hotel’den bahsedeceğiz size Öncelikle, kaldığımız yerlerin en güzeli belkide.
RÜYA VILLEN PARK
Çıralı Köyü, Olympos Dağının kıyısında, bir kayanın yarığına sığınmış bu dünyanın dışında bir yer. Avluları kaktüsler, sardunyalar ve begonviller sarmış.
LYCIA ULUPINAR
Lycia Ulupınar Hotel, Antalya’nın Kemer ilçesinin, Ulupınar beldesinde, Antalya şehir merkezine 70 km, havalimanına 83 km mesafede, 25 dönüm arazi içinde yer almaktadır.
VILLA LUKKA HOTEL
Olimpos Dağı eteklerinde, yemyeşil bir doğanın içinde, portal ağaçları ve birbirinden güzel kokan rengarenk çiçeklerin arasında 13 tane bungalov yerleştirmişler.
OLYMPOS VILLAGE HOTEL
Olympos plajına 3.5 km mesafede, çam ormanı içerisinde, 21 odalı, evcil hayvan dostu, çocuklarınızla mutlu bir tatil yapacağınız bir kütük otel bulduk size.
ÖZGE HOTEL & BUNGALOV
Torosların güzel bir kuytusunda olan Çıralı müdaviminin çok olduğu bir yer. Başka tür bir cennet bahçesi olan #Çıralı’nın çok keyifli ve doğal bir ortamı var.
HOTEL 212 OLYMPOS
Hotel 212’nin en önemli özelliklerinden biri dünyaca ünlü Feng Shui ustası Yap Cheng Hai ‘nin diplomalı öğrencisi tarafından; doğayla tam bir uyum içerisinde kalabileceğiniz bir adres.
BARAKA HOUSE
Neden bir dağın veyahut doğal güzelliğin yakınında olmak insanı bambaşka bir havaya sokuyor? İşte Çıralı böylesine bir duygu seline neden oluyor insanın içinde. Yüzünü doğaya verip keyif yapmak isteyenleri için.
Olimpos Pansiyon Tavsiyeleri
Captain Eudemos Pansiyon
Tesisimiz açık büfe sabah kahvaltısı açık büfe akşam yemeği şeklinde sunulmaktadır fiyatlar kişi başı için geçerlidir. Antik Kent Olymposda bulunan tesisimizde öyle güzel aktivitelerle karşılaşacaksınız ki kesinlikle gitmek istemeyeceksiniz.
Sheriff Pansiyon
Her köşesi ahşaptan yapılmış Sheriff Pansiyon portakal ve nar bahçelerinin ortasında bulunan, 40 adet bungalovu, 7 adet ağaç evinde misafirlerini ağırlamaktadır. Bungalow odalarda klima, duş, WC, 24 saat sıcak su bulunmaktadır.
Tatilya Pansiyon
Olimpos’ta hizmet veren Tatilya Pansiyon, güler yüzlü personelleri ve ev sıcaklığındaki bungalovları ile hizmet verrmektedir. Tesisimiz, mis gibi portakal kokuları eşliğinde keyifli bir tatil sunmaktadır.
Olimpos Çamlık Pansiyon
Doğanın içinde, limon ve portakal bahçesinde, çam ağaçlarının egzotik kokuları arasında, yılın yorgunluğunu ve stresini atatabilir. Tamamen doğal olan Olimpos Ağaç Evleri sizlere farklı bir dünyadaymışsınız hissini yaşatacaktır.
Altaris Pansiyon
Antalya-Olimpos’ta yemyeşil bir doğa içerisinde yer alan Altaris Pansiyon, mayısın ilk gününden ekim ayının ilk gününe kadar süren sezonu boyunca konfor dolu bir hizmet sunmaktadır.
Olympos Deep Green Bungalows
Deep Green, Corona tedbirleri kapsamında daha az oda ile hizmet vermektedir. 3000 m2 bahçe içinde 18 oda, maks. 40 kişi konaklama kapasitesi, 500 m2 yemek alanı ile sağlıklı sosyal mesafe sunar.
Olimpos’a Nasıl Gidilir
Olimpos, Antalya’nın Kemer ile Kumluca ilçeleri arasında bulunuyor. Kumluca sınırlarında yer alan Olimpos, Antalya’dan Finike, Kaş yönüne uzanan sahil yolu üzerinde konumlanıyor. Antalya merkezden 85 km uzaklıkta yer alan Olimpos’a, Kemer’i geçtikten sonra 29 km sonraki yol ayrımından sola dönerek 11 km ilerledikten sonra ulaşabilirsiniz. Tramvay ve belediye otobüsü ile Otogar’a ulaştıktan sonra Kumluca, Finike, Kaş, Fethiye yönüne giden minibüslerle Olimpos Kavşağı’na kadar gelip, bu noktadan minibüslerle Olimpos’a geçebiliyorsunuz. Olimpos’a nasıl gidilir blog yazımda daha detaylı bilgiler paylaştım, göz atın dilerseniz. Dolu dolu bir yaz tatili yapmak isteyenler için ise haziran, temmuz ve ağustos ayları Olimpos‘un en kalabalık, en sıcak ve en popüler dönemi. Birçok pansiyonda yer bulmanın zorlaştığı bu dönemde erken rezervasyon şart. Pansiyonların bahçesinde ise çadırınızla kamp yapabiliyorsunuz.
Hem tarihin hem de doğanın harmanlanarak ortaya çıkardığı muazzam görüntü Yerli ve yabancı birçok turisti buraya çekmektedir. Her yıl gittikçe artan ziyaretçi sayısıyla merakları üzerine çekmektedir. M.Ö. 2. Yüzyılda Likya Antik Kentleri’nden biri olan Olimpos gezilecek yerler arasında dillere nam salmış ağaç evleri, bir o kadar bakir koy ve plajları ve antik kenti ile sizi bu doğa mucizesi beldeyi tanıtmaya çalışacağım.