Seferihisar’da Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Seferihisar’da Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Türkiye’nin ilk ilçesi olması ile tüm dünyada ünlenen İzmir’in Seferihisar ilçesi, tarihi ve turistik cazibe merkezleri ile giderek popülerleşen bir turizm bölgesi haline gelmiştir. 45.000 kişilik nüfusu ile sakin bir hayatın hakim olduğu ilçe; kum plajları, temiz denizi, doğal güzellikleri ile de yerli ve yabancı turistlerin tercih sebebi olmaktadır. Seferihisar yalnızca ülkemizden değil tüm dünyanın çeşitli yerlerinden onlarca turist ağırlayan güzide bir ilçemiz. Kendine has değerlerinden ödün vermeden yıllardır ziyaretçilerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor.Seferihisar Sığacık Urla‘da gezilecek Yerler Gödence Köyü gezilecek yerler izmir’de gezilecek yerler seferihisar’da ne yenir Seferihisar plajları Sığacık Fotoğrafları seferihisar’ın en güzel köyleri yazımızdaYaz kış demeden yılın dört mevsimi bir başka güzelliğe sahip olan Seferihisar’da gezilecek yerler nelerdir merak ediyorsanız sizin için hazırladığımız yazıya mutlaka bir göz atın.

Seferihisar’da Mutlaka Gezilecek Yerler

Sığacık & Seferihisar’da gezilecek yerler tahmin ettiğiniz üzere öyle dev bir alanı kapsamıyor, gayet minik, gayet keşfetmesi kolay.Merak etmeyin, öyle olmadığı gibi, size yürüyen TL işareti gibi davranılan Şirince Köyü gibi falan da olmayacak, aksine şöyle yavaş yavaş sokaklarda kaybolmalı, kimse tarafından bunaltılmadığınız ve bir şeyler almaya zorlanmadığınız, kendinizi gerçekten şehirden uzaklaşmış hissedeceğiniz bir yerde olduğunuz için resmen huzura ereceksiniz.Bu noktada tek bir günü istisna olarak kabul edebiliriz, o da pazarın kurulduğu gün, ondan da aşağıda daha detaylıca bahsedeceğiz. Şimdi Sığacık ve Seferihisar’da gezilecek yerler kısmına geçiş yapabiliriz.

Sığacık Sokakları

Konuya bizim buralara vurulmamızın temel sebebi olan Sığacık sokakları ile girizgah yapmak istedik, çünkü gerçekten Hele şöyle bahar dönemlerinde, ya da yazın başlarında.Ortalık henüz kavrulmaya başlamadan gittiyseniz begonviller ve renkli pencereli evler arasında, üstelik üstünüzde Alaçatı kalabalığı baskısı olmadan gezmenin keyfi cidden başka oluyor.Aman siz söylemeseydiniz sokakları gezmeyi akıl etmeyecektik diye bilmişlik yapacaklar için daha da kesin bir bilgiyle gelelim, özellikle fotoğraf çekmeye meraklıysanız 128. Sokak ve civarındaki ara sokaklara dalmanızı şiddetle öneririz.Bize kalırsa oralar fotoğraf için bayağı güzel noktalar. Bize Instagram’da bu fotoğrafları nerede çektiniz diye sorduğunuz yerlerin hepsi o sokak civarındaydı.Buralarda yemek yemek niyetindeyseniz biz deneyemesek de en popüler mekanlardan biri Milos Restoran, Sığacık’ta rakı balık dendi mi akıllara direkt burası geliyor. Biz şöyle bir önünden geçtik, tatlı bir dış mekanı da var, buraya bir şans verilebilir belki.Eğer şöyle bir kahvelik oturalım, şirin sokağa doyalım diyorsanız Sığacık Gardenya’da konaklamasanız bile kafesinde bir çay kahve molası verilebilir.

Sığacık Kalesi

Sığacık Limanı’ndan kaptırıp yürümeye başlayınca, ki bu zaten Sığacık’ı gezerken çok yüksek ihtimalle gerçekleştireceğiniz bir eylem, bir noktada Sığacık Kalesi’ni göreceksiniz.Şimdi siz sanacaksınız ki biletler alınıyor, güvenliklerden geçiliyor, ne bilelim o X-ray cihazından geçerken zorluk çekeceksiniz de kaleye gireceksiniz falan.Basbayağı elinizi kolunuzu sallaya sallaya bir anda kendinizi bir kalenin içinde buluyorsunuz. Yani öyle etraflıca gezmenizi gerektirecek bir durum söz konusu değil. Ancak yine de buraya kadar gelmişken tarihi Selçuklulara kadar dayandığı söylenen tarihi bir kaleyi görmeden geçmek de saçma olurdu değil mi? Hatta şöyle bir şey bile önerebiliriz, siz de bizim gibi Sığacık’a arabayla gidecek olursanız arabanızı kale yakınlarına bırakıp, keşfe kale tarafından başlayıp, oradan ara sokaklara dalarak girişebilirsiniz. Bu şekilde oldukça mantıklı bir rota çizmiş oluyorsunuz.Zaten o gezmek isteyeceğiniz Sığacık sokakları da aslında “Sığacık Kaleiçi” diye geçiyor ve aslında siz surların içinde kalan Kaleiçi bölgesinde turlamış oluyorsunuz.Yani o “kale” diye değerlendirdiğiniz en büyük kalıntı kısmı aslında kalenin bir parçası olarak da değerlendirilebilir, zira başka noktada surların devam ettiğini de göreceksiniz.

Teos Antik Kenti

Bizim Teos Antik Kenti’nin varlığından haberdar oluşumuz geçen sene Seferihisar’a ayak basmamıza dayanıyor. Ancak o bizim sığırlığımız, zira koskoca Teos Antik Kenti’ni yalnızca öğrenmemek değil, bilmemek de ayıp.Siz ele güne rezil olmayın diye burada biraz anlatalım da Seferihisar gezisine arkadaşlarınızla giderseniz “Abi Teos’a ne zaman gideceğiz” diyerek hemen ortamın yıldızı olun.Efenim işin komiklik şakalar kısmını bir yana bırakacak olursak, aslında Teos Antik Kenti Seferihisar’da gezilecek yerler listesinin en baba isimlerinden.Kentin MÖ 1080’lerde kurulduğu tahmin ediliyor ve bulunduğu konum nedeniyle kısa sürede zamanının önemli ticari merkezlerinden biri haline gelmiş.Günümüzde ise bu koca alanı 8 TL gibi bir ücret vererek gezebilmeniz mümkün. Özellikle Dionysos Tapınağı ve Antik Tiyatro kentin mutlaka görmeniz gereken noktaları.Bu arada şu bilgiyi de es geçmemek lazım, biz Teos Antik Kenti’ni bir rehber ile birlikte gezme şansı yakaladık ve bizce Teos gibi büyük ve bilgi sahibi olarak gezmenin çok daha anlamlı olacağı bir yeri bu şekilde gezmek en doğrusu diye düşünüyoruz.Aksi takdirde zaten çok geniş bir alana yayıldığı ve henüz pek fazla yönlendirme ve açıklama bulunmadığı için “neredeyim ben, şu an neye bakıyorum” durumları yaşanabiliyor.İsterdik ki buraya “şu rehberle iletişime geçebilirsiniz” gibi bir şeyler de yazalım, ancak yazamıyoruz, çünkü biz bir organizasyonun parçası olarak gitmiştik ve o sebeple bir rehberimiz vardı.Fakat olur da gidecek olursanız ve yanınızda “bir bilen” yoksa böyle bir durum yaşayabileceğinizi söylemeden geçmek istemedik.

Sığacık Pazarı

Geldik Sığacık & Seferihisar’da gezilecek yerler meselesinde en çok merak edilen noktaya: Sığacık Pazarı. Artık kendisini yurt çapında en popüler pazarlardan kabul edebileceğimiz Sığacık Pazarı, aslında bizim Cittaslow meselesinin hepimize bir armağanı.Emin olun Pazar günleri kurulan ve bazı dönemler Alaçatı’da şikayet ettiğiniz kalabalıktan hallice bir hal alabilen bu pazarın popülerlik seviyesi lüzumsuz yere böyle tavan yapmamış.Öyle sadece meyve sebze pazarı gibi düşünmeyin, börekler, sarmalar, mercimekli köfteler, karadut suları falan derken bir anda kendinizi gizlice pantolon düğmenizin bir tanesini açıp üstünü tişörtünüzle kapatma sinsiliğini kovalarken buluyorsunuz.İşin en güzel tarafı da hepsinin direkt üreticiden size ulaşması. Resmen anneanneniz yaşadığı yerde tezgah açmış da siz de onun yemeklerinden yiyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz işte, daha güzeli var mı?*Sığacık Pazarı’na karnınız aç gitmenizi ve eğer popüler dönemlerden birinde gidiyorsanız kalabalıkla mücadele etmeyi kabullenmenizi öneriyoruz.*Her daim orada olan bir şey midir bilemiyoruz ama, biz gittiğimizde orada çeşit çeşit meyve suları ve doğal içecekler satan bir abi vardı.Orada bir zencefil & karadut shot yapmanızı öneriyoruz sdfsd. Biliyoruz pazarda shot yapmak pek alışılagelmiş bir durum değil ama, valla aylarca hasta olmazsınız, bizden size söylemesi.

Seferihisar Plajları

Özellikle yaz aylarında bambaşka bir güzelliğe bürünen Seferihisar, İzmir il merkezine de yakın olması nedeniyle muhteşem denizinde serinlemek isteyen ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Sevimli beldesi Sığacık’ta yer alan Ekmeksiz Plajı ve Akkum Plajı’nı denize girmek, güneşlenmek ya da su sporları için tercih edebilirsiniz.

Teos Antik Kent

Tarihi M.Ö 1000 yıllarına kadar uzanan Teos Antik Kent, Giritliler tarafından kurulmuş ve sonraları İyonyalıların kenti haline gelmiştir.Şarap Tanrısı Dionysos‘a adanan Dionysos Tapınağı antik kentin en büyük tapınağıdır. Tarihi kalıntıları görülmeye değer olan durak, Seferihisar seyahatinin olmazsa olmazlarındandır.

Lebedos

Bir diğer antik kent olan Lebedos ise Seferihisar’ın Ürkmez beldesinde yer almaktadır. Muhteşem bir kültür turu yapmanıza olanak sunacak olan bu antik kenti de seyahat planınız dahil etmeyi ihmal etmeyin.

Gödence Köyü

Üzüm bağları, zeytin ve meyve bahçeleriyle çevrili yemyeşil bir köy olan Gödence Köyü, Seferihisar’ın doğallığını koruyan ve mutlaka görülmesi gereken sevimli köylerinden biridir.Geçimlerinin büyük çoğunluğunu zeytin yağından kazana köyde, ev yapımı şarap üretimi de yapılmaktadır.

Sığacık Kalesi

Selçuklular tarafından yapıldığı tahmin edilen kale, Sığacık’ta limanın hemen yanında yer almakta olup, seyahat planında yer alması gereken duraklardan biridir.

Karakoç Kaplıcaları

İlçe merkezine 17 km mesafede yer alan Kaplıcaları özellikle de romatizman, mide ve bağırsak gibi rahatsızlıklara oldukça iyi gelmektedir.Roma Hamamı’na da ev sahipliği yapan bölgede hem gezebilir, hem de şifa dolu bir gün geçirebilirsiniz.Seferihisar, mis gibi Sığacık. Taşınacaksanız taşının, bizi de salıverin gidelim artık. Zaten İzmir gezisi tecrübeleriniz çoğunlukla Alaçatı sokaklarında dolaşmak ya da Çeşme’de vakit geçirmek ile sınırlıysa ve bir türlü aradığınız huzuru yakalayamadıysanız çok normaldir.Biz oraları bir şekilde hala seviyor olsak da yer yer kalabalık sebebiyle biraz çekilmez bir hale gelebildiği kesin.Eğer hakikaten daha sakin, daha “yavaş”, daha özgün ve el değmemiş bir yer arıyorsanız Seferihisar ve Sığacık taraflarını keşfetmek size bayağı iyi gelecektir diye düşünüyoruz.

Seferihisar’a Nasıl Gidilir

Seferihisar’ın İzmir’in bir bölgesi olduğunu göz önünde bulunduracak olursak Sığacık, Seferihisar civarına ulaşmak için ilk önce bulunduğunuz noktadan İzmir taraflarına ulaşmanız gerekecek.Artık İzmir’e arabayla mı, uçakla mı, otobüsle mi, zeplinle mi gidersiniz bilemiyoruz. Ancak şunu söyleyebiliriz.İzmir’e ulaştıktan sonra Seferihisar & Sığacık tarafına geçmek pek de zor değil, gerek arabayla gerek toplu taşımayla kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Bizim size vereceğimiz ilk öneri mümkünse arabayla keşif yapmanız olacak.Eğer bir cümlede ikna olduysanız ve arabayla gitmeye karar verdiyseniz zaten işiniz çok kolay, Seferihisar İzmir’den yaklaşık 45-50 km uzaklıkta ve Seferihisar Sığacık arası ise 7 km gibi bir mesafe.Olur da Çeşme tarafından gidecek olursanız sizi 70 km gibi bir yol bekliyor olacak, ancak bu gözünüzü korkutmasın zira büyük ölçüde otobanda gideceğiniz için hızlı yol alabilirsiniz.Eğer toplu taşıma ile hareket edecek olursanız İzmir’de Üçkuyular’dan Seferihisar’a sık sık minibüsler kalkıyor, oradan da Sığacık’a giden dolmuşlara binebilirsiniz.

Seferihisar’da Deniz Plajlar

Şayet Sığacık & Seferihisar gezinizi yaz dönemine denk getirdiyseniz pek tabii denize girmek gibi bir niyetiniz de olabilir. Sığacık’ın merkezinde bir noktadan denize girebilmeniz mümkün değil. Biz size boşu boşuna imkanınız varsa arabayla gidin demiyoruz.Sığacık ve Seferihisar’da denize girmek için en bilinen ve en net seçeneğiniz kesinlikle Akkum Plajı. Denizi şahane, zaten daha tepeden gördüğünüz zaman kendinizi atmak isteyeceğiniz türden bir görüntüsü var.Tesis, şezlong vs. gibi şeyler de mevcut, dolayısıyla rahat rahat gidip denize girebilirsiniz. Bizim gidip göremediğimiz, ancak suyunun serinliği ile ün salmış bir diğer seçeneğiniz de Akarca Plajı. Buranın Akkum’a kıyasla daha az popüler ve daha sakin olduğu söyleniyor, orayı da değerlendirebilirsiniz.Son olarak şayet internette araştırmaya koyulacak ve bize ihanet ederek başka kaynaklara bakacak olursanız Ekmeksiz Plajı ile de karşılaşacaksınız.Ancak biz üşenmeyip gidip baktık, Ekmeksiz Plajı’na girmek şu anda (2021) mümkün değil, hatta direkt olarak oraya giden yol kapatılmış durumda.Birkaç kaynakta okuduğumuza göre plajı da kapsayan bölge özel bir şirkete kiralanmış, o kısmını biz de tam bilemiyoruz, artık bilen varsa aydınlatsın.

Seferihisar’da Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri

Seferihisar’daki konaklama talepleri yaz aylarında artmaktadır. Uzun bir sahil şeridine ve temiz bir denize sahip olan ilçede konaklama seçenekleri genel olarak sahil şeridine yakın bir konumdadır. Seferihisar, hem yaz hem kış tatili için uygun bir rota olsa da, daha çok bahar ve yaz aylarında ziyaret edilmektedir. Burada, ilkbahar ve sonbahar aylarında da denize girmek ve güneşlenmek mümkündür. Seferihisar’da farklı bütçelere uygun konaklama seçenekleri arasında; Maya Bistro Hotel Beach, Teos Alesta Apart Pansiyon, Thea Butik Otel, Alptekin Otel, Santa Family Club Hotel, Mavi Zeytin Butik Otel ve Mandalin Pansiyon yer almaktadır.Eşsiz güzellikteki kumsallarıyla ziyaretçilerini mest eden Seferihisar’da denizin keyfini tatiliniz boyunca sürebileceğiniz konaklama seçenekleri için Seferihisar Denize Sıfır Oteller sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Maya Bistro Hotel Beach

Seferihisar’da Sığacık mevkiinde bulunan Maya Bistro Hotel Beach, iki yıldızlı otel konsepti ile hizmet vermektedir.Akkum Plajı yakınlarında, spası olan ve denize sıfır bir otel olan Maya Bistro Hotel Beach, toplam 25 odası ile hizmet vermektedir. Otelde; özel plaj, restoran ve bar, spa, ücretsiz çocuk kulübü, gidiş-dönüş havalimanı hizmeti, odalarda klima, bahçe, çocuk aktiviteleri, balık tutma, güneşlenme terası, açık havuz gibi olanaklar mevcuttur.Maya Bistro Hotel Beach; Akkum Plajı’na yaklaşık 1 dakika, Teos Marina’ya ise yaklaşık 20-25 dakika yürüme mesafesindedir. Otel; en yakın havalimanına ise 35-40 dakika sürüş mesafesinde bulunmaktadır.Otelde, yıl içerisinde değişen fiyatlarla gecelik kişi başı ortalama 400-900 TL ödeyerek konaklayabilirsiniz.

Thea Butik Otel

Seferihisar’a bağlı Sığacık Köyü’nde bulunan Thea Butik Otel, 3 yıldızlı otel konsepti ile hizmet veren bir işletmedir. Köyün merkezinde yer alan ve marinaya oldukça yakın bir konumda bulunan otel, çocuklu aileler için de uygundur. Toplamda 15 odası ile hizmet veren Thea Butik Otelde; restoran ve bar, açık yüzme havuzu, çatı katında teras, kahvaltı, bahçe, ücretsiz internet, otopark, gidiş-dönüş havalimanı transferi gibi olanaklar da mevcuttur.The Butik Otel’de konaklama ücreti gecelik ortalama 250-350 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Alptekin Hotel

Seferihisar’da Mersin Alanı Mahallesi mevkiinde bulunan Alptekin Hotel, 3 yıldızlı otel konsepti ile hizmet vermektedir.Toplamda 16 odası bulunan otelde; günlük kat hizmeti, restoran, açık havuz, havuz kenarı barı, kahvaltı, gidiş-dönüş havalimanı transfer servisi, çamaşır yıkama servisi, spa, çocuk havuzu ve çocuk aktiviteleri gibi olanaklar mevcuttur.Alptekin Hotel; Özdere Plajı’na ortalama 7 km, Teos Marina’ya ortalama 28 km, Akkum Plajı’na ortalama 30 km ve Ekmeksiz Plajı’na ortalama 32 km uzaklıktadır. Otel, en yakın havalimanı olan İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na ise ortalama 35-40 dakika sürüş mesafesinde bulunmaktadır.Çocuklu aileler için uygun olan Alptekin Hotel’de, yıl içerisinde değişen fiyatlarla gecelik ortalama 250-450 TL ödeyerek konaklayabilirsiniz.

Santa Family Club Hotel

Seferihisar’da bir aile oteli olarak, Galinos mevkiinde bulunan Santa Family Club Hotel, çocuklu aileler için uygun ve plaja sıfır bir oteldir.Toplamda 180 odası ile hizmet veren otelde; özel plaj, restoran ve bar, açık yüzme havuzu, spor salonu, su kaydırağı, tam donanımlı spa, bebek bakıcısı, çocuk kulübü, bebek ve çocuk bakım hizmeti gibi olanaklar mevcuttur.Santa Family Club Hotel; kendi özel plajının dışında Özdere Plajı’na ortalama 10 km, Akkum Plajı’na ortalama 26 km ve Ekmeksiz Plajı’na ortalama 28 km uzaklıktadır. Seferihisar’da bulunan Sığacık Pazarı’na ortalama 25 km ve Teos Marina’ya ortalama 25 km uzaklıktadır. Otel, en yakın havalimanına ise yaklaşık 30-35 dakika sürüş mesafesindedir.Bir aile oteli olan Santa Family Club Hotel’de yıl içerisinde gecelik konaklama ücreti ortalama 500 TL ile 1100 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Mavi Zeytin Butik Otel

Seferihisar’da Sığacık mevkiinde bulunan Mavi Zeytin Butik Otel, butik otel konsepti ile hizmet vermektedir.Toplamda 11 odası bulunan otelde; açık yüzme havuzu, 24 saat oda servisi, 24 saat resepsiyon, çamaşırhane, lobide televizyon, ücretsiz kahvaltı, ücretsiz internet ve otopark gibi olanaklara ek olarak; güneşlenme terası, havaalanı ulaşım hizmeti, bar ve oturma salonu, çocuk aktiviteleri gibi seçenekler de bulunmaktadır.Sığacık Köyü’nde sakin ve huzurlu bir tatil için tercih edebileceğiniz otel; Sığacık Pazarı’na 3 dakika, Sığacık Kalesi’ne 4 dakika ve Teos Marina’ya ortalama 10 dakika yürüme mesafesindedir. En yakın plaj olan Akkum Plajı’na ise ortalama 25 dakika yürüme mesafesindedir. Otelde, plaja servis hizmetleri de bulunmaktadır. Otelin en yakın havalimanına uzaklığı ise ortalama 50 km’dir.Mavi Zeytin Butik Hotel’de yıl içerisinde gecelik ortalama 300-400 TL ödeyerek konaklayabilirsiniz.

Mandalin Pansiyon

Seferihisar’a Bağlı Sığacık Köyü’nde bulunan Mandalin Pansiyon, 2 yıldızlı otel konsepti ile hizmet vermektedir.Uygun fiyatlı konaklama için tercih edebileceğiniz otel, Sığacık Pazarı ve Sığacık Kalesi gibi köyün merkezi ve turistik noktalarına oldukça yakın bir konumda yer alır.Toplamda 4 odası ile hizmet veren Mandalin Pansiyon’da; restoran, marina, 24 saat resepsiyon, lobide şömine, ücretsiz kahvaltı ve ücretsiz internet gibi olanaklar mevcuttur. Otelde, gidiş-dönüş havaalanı transfer servisi de bulunmaktadır.Mandalin Pansiyon, en yakın plaj olan Akkum Plajı’na ortalama 5 dakika ve en yakın havalimanına yaklaşık 50 dakika sürüş mesafesindedir.Burada konaklama ücreti gecelik ortalama 200-250 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Teos Alesta Apart Pansiyon

Seferihisar’da Akkum Caddesi mevkiinde bulunan Teos Alesta Apart Pansiyon, pansiyon tipi konaklama seçeneği sunan bir işletmedir.Toplamda 6 dairesi bulunan pansiyonda; kat hizmetleri, gidiş-dönüş havaalanı transfer servisi, 24 saat açık resepsiyon, odalarda klima ve buzdolabı, küçük mutfak, ücretsiz internet ve otopark gibi olanaklar mevcuttur.Teos Alesta Apart Pansiyon; Akkum Plajı’na yaklaşık 2 dakika, Teos Marina’ya yaklaşık 15 -20 dakika, Sığacık Pazarı’na yaklaşık 20-25 dakika ve Sığacık Kalesi’ne yaklaşık 20-25 dakika yürüme mesafesindedir. Otel, en yakın havalimanına ise ortalama 45-50 dakika sürüş mesafesinde bulunmaktadır.Otelde, yıl içerisinde gecelik kişi başı ortalama 175-250 TL ödeyerek konaklayabilirsiniz.

Seferihisar’a gelen konuklar, genellikle ilçede sahile yakın bölgelerde ya da Sığacık Köyü’nde konaklamayı tercih etmektedir. Farklı bütçelere uygun konaklama seçenekleri sunan ilçede, hem lüks oteller hem de pansiyon gibi daha düşük bütçelere hitap eden konaklama seçenekleri mevcuttur. Kalabalık ve gürültülü bir tatil size göre değilse İzmir’in en huzurlu ilçelerinden biri olan Seferihisar’a alalım sizi. Eşsiz güzellikteki plajlarında denizin, kumun ve güneşin keyfini süreceğiniz Seferihisar, otellerinde de aynı huzuru ve konforu sizlerle buluşturuyor.

You May Also Like

About the Author: admin

Copyright © 2022 Lebego1.Com » Türkiye ve Dünya'da Gezilecek Yerler. All Rights Reserved.
Rize Günübirlik Turlar