
Sivas, iç Anadolu bölgesinin en eski ve en tarihi kentlerinden birisidir. Tarihi açıdan İpek Yolu ve Kral Yolu üzerinde yer almasıyla büyük bir önemi olan Sivas şehrindeki tarihi değerleri, doğal güzellikleri, kaplıcaları ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Bünyesinde barındırdığı medreseler ve müzeler gibi tarihi güzelliklere ek, göller, yaylalar ve kaplıcaları ile Sivas, gezilecek yerler bakımından oldukça geniş seçenekler sunmaktadır. Türkiye’nin kurtuluşu sırasında Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına da ağırlayan Sivas, günümüzde kültürel tarihini yansıtmaktadır. Sivas karasal iklimin tam olarak yaşandığı bir şehirdir. Kışları çok soğuk ve çoğunlukla kar yağışlı, yazları ise oldukça sıcak ve kuraktır. Yılın ortalama 4-5 ayı her yer kar ile örtülüdür. Bu nedenle şehre gidilebilecek en güzel zaman ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Gerek tarihi yapıları ve gerek doğal güzelliklerini doyasıya görmek için şehre yapılacak ziyaretlerin 3-4 gün olmasında fayda vardır.Yüz ölçümü bakımından Konya’dan sonra Türkiye’nin ikinci büyük şehri olan Sivas, asırlar boyu uzanan tarihi geçmişinin yanı sıra doğal güzellikleri ile yıl boyunca birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Sivas, İç Anadolu Bölgesi’nde bir zamanlar İpek Yolu ve Kral Yolu kesişme noktası olarak ön plana çıkarken, günümüzde gezilecek yerler ile turizm alanında yıl boyunca yerli ve yabancı birçok insanı ağırlayan merkez haline gelmiştir.
Sivas’ta Mutlaka Gezilecek Yerler
Köklü tarihinin yanında Milli Mücadele dönemine dair izleri de ziyaretçilerine sunan Sivas’ta görülmeye değer sayısız yer bulunur. Anadolu’nun en önemli kentlerinden olan Sivas, özellikle Selçuklular dönenimden kalma tarihi eserleri ve tarihi dokusuyla büyük önem arz ediyor. Eğer Sivas’ı ziyaret etmek istiyorsanız kışları biraz sert geçtiği için ziyaretiniz için bahar ve yaz aylarını öneriyoruz.
Sivas Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi
Sivas ilinde bulunan ve şehir merkezinde konumlandırılmış Sivas Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi, Atatürk’ün Sivas Kongresi sırasında Temsil Heyeti ile Milli Mücadeleyi planladığı bir karargah merkezidir. Kurtuluş adımlarının izlerini taşıyan bu bina, ülkemiz için sayılı tarihi noktalardan birisidir.Oldukça geniş bir alanı kapsayan Sivas Kongre Binası Atatürk ve Etnografya Müzesi’ndeki etnografik eserler bölümünde, kongre binası hala misafirlerini ağırlamaktadır. Mimari açısından 19. yüzyıl Osmanlı sivil mimari örneğine ev sahipliği yapmaktadır. İçi ahşap olarak dekore edilen binanın geniş bir avlusu da bulunmaktadır. Bir zamanlar Kongre Lisesi olarak da hizmet veren bina, günümüzde önemli bir müze olarak kullanılmaktadır. Tarihi severler tarafından gezilecek yerler arasındadır.
Çifte Minareli Medrese
Sivas ilinde bulunan ve Selçuklu mimarisinin ön planda olduğu bir diğer önemli nokta ise Çifte Minareli Medrese’dir. 1217 yılında inşa edilmiş bina, İlhanlılar veziri Şemsettin Cüveyni tarafından yaptırılmıştır. Mimari açısından dikkat çeken en büyük unsur, giriş kapısı süslemeleri, çini ve tuğlaların bir arada kullanılarak oldukça zor detayların ön plana çıkarılmasından kaynaklanmaktadır. İki minaresi ile bölgenin sembolik tarihi yerlerindendir. Geçmiş yıllardan günümüze kadar bir kısmı yıkılarak ulaşan Çifte Minareli Medrese, aynı zamanda Darü’l-hadis olarak da adlandırılmaktadır. Günümüze kadar varlığını en çok koruyan ön cephe ise ince detayları misafirlerini karşılamaktadır. Şehir merkezinde bulunan yapı, tarihi dokusu ile Sivas gezilecek yerler listesinde önemli bir yer edinmiştir.
Tödürge Gölü
Sivas ilinin Hafik ve Zara ilçeleri arasında gezilecek yerler arasında bulunan Tödürge Gölü, Sivas’ın en büyük göl olma unvanını elinde tutmaktadır. Yöre halkının piknik ve çeşitli eğlence amaçlı sıklıkla tercih ettiği gölün etrafında çeşitli dinlenme tesisleri de mevcuttur. Derinliği iki ile on metre arasında değişen göl, aynı zamanda dalış spor olanakları için de tercih edilmektedir.Suyu kireçli ve tuzlu olan göl, 17 çeşit balık türü ve birçok kuş için önemli bir doğal yaşam alanı haline gelmiştir. Göle dökülen çeşitli su kaynaklarının olması ise gölün sürekliliğine sağlamaktadır. Piknik ve mesire alanının yanı sıra göl, kuş gözlemciliği için de tercih edilmektedir. Doğa ile iç içe güzel bir tatil için görülmeye değer yerler arasına dahil edilmiştir.
Şifaiye Medresesi (Sivas Darüşşifası)
I.İzzettin Keykavus tarafından inşa edilen Sivas Darüşşifası, Sivas il merkezinde tarihi yansıtan güzel bir örnektir. Osmanlı Devleti zamanında şifahane olarak tekrar inşa edilen ve sonrasında medrese olarak hizmet veren Şifaiye Medresesi, 1217 yılında hizmete açılmıştır. Sivas gezilecek yerler listesindeki asıl ününü ise dünyanın en eski ve en büyük hastanelerinden birisi olmasından almıştır.Anadolu Selçuk mimarisi, daha çok ön plandadır. Binanın iç ve dış mimarisindeki ince detay, oldukça merak uyandırmaktadır. Taçkapı kemerinin üzerinde bulunan iki adet aslan figürü ile sağlık ve güç vurgulanmaktadır. Kurulduğu andan bu yana farklı konularda hizmet veren bina, 1. Dünya Savaşı’nda ise ordu için ikmal noktası olarak kullanılmıştır.
Sivas Eğri Köprü
Sivas gezilecek yerler listesinde bulunan ve Sivas’ın gözde tarihi noktalarından birisi olan Sivas Eğri Köprü, Kızılırmak üzerinde bulunmaktadır. Yüksekliği 5 metre olan köprünün uzunluğu ise 180 metredir. 18 kemerden oluşan köprünün 12. kemerden sonra 130 derecelik yön değiştirmesinden ötürü Eğri Köprü olarak adlandırılmıştır. Tam olarak neden bu şekilde yapıldığı bilinmese de, suyun debisini azaltmak için dalgakıran görevi görmesinden ötürü yapıldığı en çok rivayet edilen husustur. Uzun yıllar boyunca karayolları için kullanılırken, günümüzde trafiğe kapalı olarak yayaları ağırlamaktadır.
Taşhan
Taşhan, Sivas ilinin merkezinde yer almaktadır. 19. yüzyılın ikinci yarısında inşa edilen Taşhan, bir zamanlar yabancı insanların kaldığı bir yer iken günümüzde yıl boyunca bin bir farklı yabancıyı ağırlayan bir iş hanı biçiminde hizmet vermektedir. Kesme taşlardan yapılan ve iki katlı olan bina ortasında geniş avlu yer almaktadır. Avlu içerisinde sağlı sollu dükkanlar sıralanmıştır.Günümüzde bavul ve çanta satılan dükkanların bulunduğu Taşhan’da ayrıca misafirlerin zaman geçirebileceği kafeler de hizmet vermektedir. Üst katta olan odalar ise eski dönemi yansıtan demir parmaklıklı odaları barındırmaktadır. Gezilecek yerler listesinde ilk sıralardadır.
Kangal Balıklı Kaplıcaları
Sivas iline bağlı Kangal ilçesinde olan Balıklı Kaplıcası, Hamamdere Vadisi’nde yer almaktadır. 5 farklı kaynak suyunun birleştiği kaplıcalar, 1425 metrelik rakımlı bir yükseklikte bulunmaktadır. 2003 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından Sağlık Tesisi unvanı alan kaplıcalar, özellikle deri hastalıklarına iyi gelmektedir.Balıklı Kaplıcası’nda su sıcaklığı 36-37 derece arasında değişmektedir. Ayrıca kaplıca sularının içerisinde çeşitli balık türleri de bulunmaktadır. Şifalı suları ile Sivas gezilecek yerler açısından büyük bir öneme sahiptir.
Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi
2010 yılında Kış Sporları Turizm Merkezi ilan edilen Yıldız Dağı, özellikle kış aylarında kış sporları severlerin buluşma noktası haline gelmiştir. Sivas il merkezine bağlı Yakupoğlan mevkiinde yer almaktadır. Hemen her mevsime özgü aktivitenin yapıldığı Yıldız Dağı’nda futbol, tenis ve basketbol gibi oyunların oynanabileceği salonlar da bulunmaktadır.Her yaştan insana hitap eden aktivitelere ev sahipliği yapan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde her türlü olanağı bulmak mümkündür. Olanakların kimisi ücretli iken, bazıları kira ile elde edinilebilmektedir. Sivas ziyareti esnasında ziyaret edilebilecek yerler arasındadır.
Gökpınar Gölü
Sivas ilinin Gürün ilçesinde bulunan ve gezilecek yerler arasında olan Gökpınar Gölü, Sivas sınırları içerisindeki ender görünen doğal güzelliklerdendir. Derinliği 17 ile 20 metre arasında değişen göl, berrak ve temiz suya sahiptir. Güneşin açısına göre renk tonu değişimi yaşaması, gölü daha popüler yapmaktadır.Yaz kış yılın dört mevsimi farklı bir güzelliğe bürünen gölde ve çevresinde çeşitli etkinlikler de düzenlenmektedir. Gölün çevresi mesire alanı amacıyla da hizmet vermektedir.
Gök Medrese (Sahibiye Medresesi)
Sivas il merkezinde bulunan Gök Medrese, Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde 1271 yılında Mimar Kaluytan’a inşa ettirilmiştir. Aynı zamanda batı yönündeki giriş kapısında bulunan kitabede detaylı bilgi verilmiştir. Eğitimin sağlandığı bir medrese olarak Osmanlı Dönemi’ne ait önemli yapılardandır. Gök Medrese, çifte minareli taç kapısı ve süslemeleri ile ihtişamlı görünüme sahiptir. Minareleri 25 metre uzunluğundadır ve tarihi yapı yontma kalker taşı ile iki katlı yapılmıştır. Tarihi dokusu ile gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır.
Buruciye Medresesi (Hacı Mes’ud Medresesi)
Sivas il merkezinde yer alan Buruciye Medresesi, Anadolu Selçuklu Sultanı III. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1271 yılında inşa edilmiştir. Medrese amacıyla ilmiye çalışmaları için yaptırılmış ve önemli pozitif ilimler okutulmuştur.Selçuklu taş oymacılığı ile dikkat çeken iki katlı yapı, kareye yakın dikdörtgen plana sahiptir. Üzerinde bulunan yıldız ve geometrik işlemeleri, yapının en dikkat çeken noktalarıdır. 1965 ile 1966 yılları arasında ise müze olarak hizmete açılmıştır.
Hafik Gölü
Sivas iline bağlı Halfik ilçesinde olan Hafik Gölü, karstik göl özelliği taşımaktadır. Rakımı 1295 metre olan gölün uzunluğu 1100 metre, genişliği ise 1000 metredir. İki ile altı metre arasında değişen derinliğe sahiptir.Gölün batı yönünde yer alan küçük bir ada üzerinde ise eski bir yerleşim alanı olan Pılır Höyük yer almaktadır. Çevrenin balık ihtiyacı bu göl üzerinden sağlanmaktadır. Hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile görülmesi gereken yerler arasında kabul edilmektedir.
Sivas Arkeoloji Müzesi
Sivas şehir merkezine bağlı Yüceyurt mevkiinde yer alan Sivas Arkeoloji Müzesi, 1914 yılında Mekteb-i Sanayi amacıyla inşa edilmiştir. Ardından 1983 yılında ise lise hizmeti verilerek eğitim amaçlı kullanılmıştır.Günümüzde müze amacıyla kullanılan tarihi yapı 3 katlıdır. İlk katı etnografik eserler için ve ikinci katı ise Milli Mücadele zamanına ait olmak üzere çeşitli belgeler için ayrılmıştır. Müze içerisinde tarihe ışık tutan 9890 adet eser sergilenmektedir. Sivas’ta görülmeye değer turistik yerler arasındadır.
Divriği Ulu Cami
Yapılış amacı aslında külliye olan Divriği Ulu Camii, Sivas iline bağlı Divriği’de yer almaktadır. Divriği Ulu Camii, özellikle inanç turizmi açısında en çok tercih edilen önemli noktalardan birisi olmaktadır. Külliye içerisinde cami, darüşşifa ve türbe yer almaktadır. Mengücek Beyliği zamanında inşa edilen yapının genel mimarisi Anadolu Selçuklu Devleti’nden miras kalmıştır. Sivas gezilecek yerler açısından önemli bir güzergahtır.Taş işçiliğinin usta eserlerinden birisi olan caminin asıl dikkat çeken noktası, Batı Kapısı’dır. kapıda Mayıs ve Eylül ayları arasında ikindi namaz vaktine 45 dakika kala bir insan siluetine benzer gölge oluşmaktadır. Kuran okuma pozisyonunda duran siluet namaz saati yaklaştıkça namaz pozisyonunu almaya başlar gibi kıyamda durmaktadır.
Sızır Şelalesi
Sivas ilinin Gemerek ilçesinde doğal güzelliği ile gezilecek yerler arasında bulunan Sızır Şelalesi, Göksu Çayı üzerinde oluşmuş doğal bir şelaledir. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve dinlenmek isteyenler için oldukça çok tercih edilen bir noktadır. Doğal kaynak sularının çıktığı bir konumda bulunan şelale 2. derece doğal sit alanı olarak kabul edilmiştir.Karayolu ile ulaşımın bulunduğu şelale Sivas il merkezine 136 kilometre uzaklıktadır. Doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenler ve sakin bir gezi planına sahip olanlar için tercih edilebilir bir nokta olarak ön plana çıkar. Doğal güzelliği ile Sivas gezilecek yerler listesine dahil edilmektedir.
Sivas Günübirlik Gezilecek Yerler
Sivas şehir merkezinin yanı sıra çevre ilçeleri de gezilip görülmesi gereken yerler açısından zengindir. Bu ilçeleri hem tarihi yerleri hem de doğal güzellikleri ile dikkatleri üzerine çekmektedir.
Sıcak Çermik Kaplıcası
Sıcak Çermik Kaplıcası, Sivas ilinin Yıldızeli’de yer almaktadır. Sivas merkezine uzaklığı 29 kilometredir. Kaplıcanın şifalı sularının sıcaklığı 46 ile 50 derece arasında değişmektedir. İyi geldiği hastalıklar ise sinir sistemi, metabolizma bozuklukları, kan dolaşımı ve daha fazlasıdır. Sivas ziyareti esnasında gezilecek yerler arasındadır.
Aşık Veysel Müzesi
Sivas’ın Şarkışla ilçesinde yer alan müze, Sivas il merkezine 83 kilometre uzaklıktadır. Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, Şarkışla’da, bu evde yaşamıştır. Kültür Bakanlığı tarafından alınan bir karar ile müze olarak hizmete açılmıştır. Aşık Veysel’in anısını canlandırmak isterseniz, gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz.
Yıldız Köprüsü
Yıldız Köprüsü, Sivas il merkezinin 27 kilometre uzağındaki Yıldızeli ilçesinde yer almaktadır. 13 gözlü kesme taş ile yapılan Yıldız Köprüsü, Yıldız Irmağı üzerine inşa edilmiştir. İlk olarak Roma Dönemi’nde köprü yapılmış ve ardından Selçuklu Dönemi’nde ise büyük bir restorasyon çalışmasından geçmiştir.
Sivas’taki Festivaller
Gerek tarihi ve gerekse kültürü ile oldukça sosyal bir kent olan Sivas’ta her yıl çeşitli festivaller düzenlenir.Tüm etkinlik ve festival programına Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü‘nün web sitesinden ulaşabilirsiniz.Sivas’ta yıl içerisinde düzenlenen çeşitli etkinlikler ve festivaller:
-Yıldızeli Banaz Pir Sultan Abdal Etkinliği (Haziran)
-Uluslararası Kangal Köpek Festivali (Temmuz)
-Divriği Halk Ozanları Festivali (Temmuz)
-Hafik Kültür ve Turizm Festivali (Temmuz)
-Yıldızeli Geleneksel Karakucak Güreşleri (Ağustos)
Sivas’ta Ne, Nerede Yenilir?
Sivas tipik bir Anadolu mutfağına sahiptir. Yemekleri arasında özellikle Sivas köfte oldukça ünlüdür. Bunun yanında kuru salatalık dolması, mercimek badı ve pezik turşusu da tadılması gereken yöresel lezzetlerdir. Peki, ziyaretçilerine lezzet şöleni sunmayı vadeden
Geleneksel Anadolu Mutfağı : Aşçıbaşı Restoran, Lezzetçi Çamlık Restoran
Geleneksel Sivas Mutfağı : Sivas Sofrası, Osman Ağa Konağı
Kelle : Sivas Kellecisi ve Çorbacısı
Çorba : Lezzetçi Çorbacım
Pide / Etli Ekmek : Mücahit Etli Pide
Sivas Köftesi : Köfteci Ahmet, Özen Kebap
Sivas’ta Ne, Nereden Alınır?
Sivas gümüş işlemeciliği ve dokuma konusunda hayli gelişmiş bir şehirdir. Ayrıca el yapımı kemik bıçakları da hayli ilgi görür.Tüm bu el sanatı ürünlerini Sivas’ta bulunan çeşitli han ve medreselerin içerisindeki dükkânlardan alabilirsiniz. Bu medreselerden en önemlisi Şifaiye Medresesidir.Mağaza alışverişi konusunda ise daha çok Belediye Çarşısı’nda ve Bankalar Caddesi üzerinde bulunan mağazalar ön plana çıkar.Bunun yanında yöre kadınlarının el emekleri ile ürettiği çeşitli ürünleri Hanımeli Çarşısı’nda bulabilirsiniz.
Sivas’ta Gece Hayatı
Sivas birçok Anadolu şehri gibi hareketli bir gece hayatına sahip değildir. Bunun yanında Atatürk Caddesi ve İstasyon Caddesi üzerinde bulunan birçok kafe gece geç saatlere kadar hizmet verir. Bu kafelerde canlı müzik dinleme olanağı bulabilirsiniz. Gece hayatı için tercih edilen diğer mekanlar Heybeli Bar, Balkon Kafe, Neşve Sivas, Captan Crown Bar ve Brother’s Cafe & Bar’dır.
Sivas Ulaşım
Sivas’ta şehir içi ulaşım belediye otobüsleri, halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler ile sağlanır. Şehirde raylı sistem bulunmamasına rağmen ulaşım ağı oldukça gelişmiştir. Şehir içi otobüslerde kullanılan kent kart ile indirimli bir şekilde ulaşım hizmetinden faydalanabilirsiniz.
Sivas’ta Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri
8 farklı şehir ile komşu olan Sivas tam anlamıyla bir kavşak noktasıdır. Bu özelliği ile birçok ziyaretçisi bulunan şehirde fazla sayıda konaklama alternatifi mevcuttur.Şehrin önemli otelleri arasında Buruciye Otel, Hilton Garden Inn, Büyük Otel, Eretna Otel, Selçuklu Alaaddin Otel ve Revag Palace yer alır. Bu oteller dışında şehir merkezinde çeşitli pansiyon ve konuk evlerinde de konaklama imkânı bulabilirsiniz. Mutlaka seyahat acenteleri vasitasıyla Sivas günübirlik turlar imkanını değerlendirin. Sivas Havalimanı şehir merkezine 32 km uzak ta yer alır ve ulaşım ortalama 45 dakika sürer. Havalimanından toplu ulaşım, yolcu servisleri, taksi seçenekleri ile şehir merkezine ulaşmak mümkün. Ayrıca havalimanından kiralayabileceğiniz araçlarla da şehir merkezine gidebilirsiniz.
Revag Palace Hotel Sivas
Şehir merkezi 600 m mesafedeThe Castle of Sivas 1000 m mesafede, Şeyh Erzurumi Türbesi yakınında bulunan bu lüks otel, açık büfe kahvaltı sunmaktadır.
Sıvas Hotel Nevv
Şehir merkezi 500 m mesafedeSivas 4 Eylul Stadium 1.8 km mesafede, Bu otelde kalırken yakınlarda bulunan Sivas Arkeoloji Müzesi’ı keşfedip sadece 10 dakika yürüme mesafesinde bulunan 4 Eylül Milli Mücadele Müzesi’a yürüyebilirsiniz.
Savona Otel Sivas
Şehir merkezi 600 m mesafedeSivas 4 Eylul Stadium 1.3 km mesafede, Furkan Camii’dan birkaç dakika uzaklıkta bulunan bütçeye uygun otelde konukların hizmetine 53 oda, yöresel yemekleri ve gece kulübü, ortak dinlenme salonu, kütüphane sunulur.
Ramada by Wyndham Sivas Otel
Şehir merkezi 1.8 km mesafedeŞehir Merkezi 1.8 km mesafede, Otel bünyesinde yöresel mutfağından yemekler sunan 24 saat açık restoran ve kapalı havuz bulunmaktadır.
Hilton Garden Inn Sivas
Şehir merkezi 2.3 km mesafedeSivas 4 Eylul Stadium 900 m mesafede, Gök Medresesi’a kolayca ulaşabileceğiniz bu otel, özel bir banyo ile 148 odadan oluşmaktadır.
Sivas Keykavus Hotel
Şehir merkezi 1.7 km mesafedeThe Castle of Sivas 1.8 km mesafede, Meydan Mosque’nın yanında yer alan bu aile otelde kalan konuklara gastronomik restoran ve buharlı hamam, Türk hamamı, masaj sunulmaktadır.
Behrampaşa Otel &Cafe &Restaurant Sivas
Şehir merkezi 500 m mesafedeThe Castle of Sivas 900 m mesafede, Bütçeye uygun otel, Sivas şehrinin Sivas Arkeoloji Muzesi ve Sifaiye Medresesi gibi görülmeye değer yerlerine gitmek için iyi bir başlangıç noktasıdır.
Kosk Otel
Şehir merkezi 300 m mesafedeThe Castle of Sivas 800 m mesafede, Sivas Kalesi’a yakın ve Çifte Minareli Medrese’nın yakınında bulunan bu modern otel, 65 modern oda sunmaktadır.
Sivas Buyuk Hotel
Şehir merkezi 600 m mesafedeThe Castle of Sivas 400 m mesafede, Yiğitler Camii’nın bitişiğinde yer alan bu lüks konaklamada 114 oda ve jakuzi, sauna bulunmaktadır.
Huzur Otel Sivas
Şehir merkezi 3.9 km mesafedeŞehir Merkezi 3.9 km mesafede, Buruciye Medresesi’nın yanında yer alan otel, bahçe manzaralı 27 odadan oluşuyor.
Sivas Sultanşehir Uygulama Oteli
Şehir merkezi 2.8 km mesafedeSivas 4 Eylul Stadium 1.3 km mesafede, 4 Eylül Milli Mücadele Müzesi’a 2,4 km mesafede yer alan bu otel, alakart restoran ve açık büfe kahvaltı sunmaktadır.
Sultan Hotel Restaurant Sivas
Şehir merkezi 400 m mesafedeThe Castle of Sivas 900 m mesafede, Bu tasarımcı otelin yakınında, Çatalpınar Camii bulunur ve konuklar işlek bir bölgeyi da keşfedebilir.