Susurluk’ta Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Susurluk’ta Gezilecek Yerler ve Konaklama Tavsiyeleri

Susurluk ilçesinde 2 adet kaplıca vardır. Biri Bandırma yolundaki Ilıcaboğazı Kaplıcaları (şehir merkezinden yaklaşık 23 km) diğeri ise Yıldız Köyü Kaplıcaları Balıkesir yolunda şehir merkezine yaklaşık 17 km mesafededir. Ayrıca Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezlerinden Ulusoy Outlet Park Balıkesir karayolunda Susurluk’a 10 km mesafede yer almaktadır. Susurluk merkez yaklaşık 400 yıllık bir geçmişe sahip olsa da tarihinde çoğu zaman küçük bir yerleşim yeri olduğundan tarihi yapı bakımından günümüze aktarılabilecek bir zenginliği bulunmamaktadır. İlçede, ormanlık bir alanda bulunduğundan birkaç doğal güzellik ve birkaç şifalı su kaynağı bulunmaktadır.

Susurluk’ta Mutlaka Gezilecek Yerler

Çataldağ ve Çobandede Seyir Terası

Susurluk Bursa sınırında bulunan Çataldağ, harika bir doğal güzelliğe sahip olup doğaseverler için birçok yürüyüş yolu bulunmaktadır. Susurluk’a yaklaşık 20 km uzaklıkta yer alan Yaylaçayır Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Çataldağ ormanlık alan içerisinde doğa yürüyüşü, trekking ve kamp yapabilme imkanları bulunan bir yerdir. Yaylaçayır Mahallesi’nden başlamak üzere Çataldağ’a kadar uzanan yürüyüş yolları, doğaseverler için harika zaman geçirme fırsatları sunmaktadır. Bu yürüyüş yolu üzerinde bulunan ve 1310 metre yüksekliğe sahip olan Çobandede Seyir Terası harika bir panoramik görüntüye sahiptir. Susurluk’ta Çataldağ’da doğal güzelliklerini keşfettikten sonra daha fazla seçenek arasından tatil planı Susurluk gezi rehberi sayfamızda yer verilmiştir.

Susurluk Kaplıcaları

Susurluk ilçe sınırları içerisinde birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen ve halk tarafından şifalı su olarak adlandırılan kaplıcalar da bulunmaktadır. Kaplıcalardan biri Bandırma üzerinde yer alan ve Susurluk ilçe merkezine yaklaşık 22 km uzaklıkta bulunan Ilıcaboğazı Mahallesi’nde, diğeri ise Balıkesir merkez tarafında Susurluk Çayı kenarında yer alan ve ilçeye yaklaşık 17 km uzaklıkta bulunan Yıldız Mahallesi sınırları içerisindedir. Susurluk’ta bulunan kaplıcalar sodyum klorür, bikarbonat ve sülfatlı bir içeriğe sahiptir. Kaplıca su sıcaklıkları 58 °C ile 68 °C arsında değişkenlik göstermektedir. Kaplıcaların romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları, kireçlenme, bel ağrısı, cilt hastalıkları, nörolojik hastalıklar ve spor yaralanmaları gibi birçok hastalığa iyi geldiği düşünülmektedir. Balıkesir’de farklı büyüleyici mekanlardan tutun tarihi eserlere kadar tutkunuzu yeniden keşfetmenizi sağlayacak yerler için Balıkesir gezi rehberi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Çaylak Şelalesi

Çaylak Şelalesi ve mesire alanı, Kocapınar Mahallesi sınırları içerinde, Çaylak Deresi üzerinde, Susurluk ilçe merkezine yaklaşık olarak 5 km mesafede bulunmaktadır. Bölge halkı tarafından mesire alanı olarak kullanılan dere kenarı ve hemen yukarısında bulunan Çaylak Şelalesi ailecek gidilip hoşça vakit geçirilebilecek lokasyonlardan biridir. Susurluk’ta aileniz ile bir arada keyifli, konforlu bir tatil geçirebileceğiniz otellerin listesi Susurluk aile otelleri sayfamızda yer almaktadır.

Susurluk Tarihi

Balıkesir Susurluk oldukça eski bir geçmişe sahiptir. Lidyalılar, Bizanslılar, Selçuklar, Romalılar, Karesi Beyliği ve Osmanlılar burada medeniyetler kurmuştur. Karesi beyleri ve İğne Bey vakfına ait bir orman alanı iken şehir “Susığırlık” diye anılırmış. Bölge de sığır sürüleri ve su bolluğu bulunmasından dolayı bu ismi almıştır. Zamanla da Susurluk adını almıştır. Susurluk Karesioğullarından sonra Karaman tarafından gelen akıncıların yerleştiği bir bölge olmuştur. Önemli çiftliklerin olması nedeniyle kervanların da uğradığı bir mekandır. Kervan sayısı da fazladır. 1858 ve 1878 yılları arasında Rus Osmanlı savaşı olduğu zamanlar birçok Kafkas ve Bulgar göçmeni buraya göç etmiştir. 1892 yılında bucak olmuştur. 1926 yılında da ilçeliğini almıştır. Susurluk 1922 senesinde düşman işgalinden kurtulmuştur. 5 Eylül günü de kurtuluş günü olarak kutlanır. Dilerseniz kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış Susurluk’ta gezilecek yerler listesine bir göz atalım.

Susurluk Kaplıcaları

Susurluk kaplıcaları ile ünlü bir ilçedir. İpekler Kaplıcası ilçe merkezine 20 km ve Acı Maden Suyu kaplıcası da ilçe merkezine 1 km uzaklıkta bulunur. Yıldız Kaplıcası ise ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. Tüm kaplıcaların etrafında da termal oteller bulunur. Birçok insan buralara gelerek şifa ararlar. Felç, romatizma, kırık çıkık, nevralji ve kadın hastalıkları gibi hastalıklara çözüm niteliğindedir. Termal oteller hastalığın özelliklerine göre bir program düzenler. Böylece iyileşme sürecine katkı da bulunur. Susurluk kaplıcaları sayesinde hem güzel bir tatil hem de şifa bulabilirsiniz.

Susurluk ve Muhteşem Doğal Güzellikleri

Susurluk’ta muhteşem doğal güzellikler bulunur. İlçe yemyeşil ve sessiz bir dokuya sahiptir. Susurluk Çaylak Çayı ve Merise alanı dinlenme ve piknik yapmak için ideal bir alandır. Burada Çaylak Çayı geçer. İlçenin en güzel doğal güzelleri arasında yer alır. Balıkesir iline bağlı bir ilçe olan Susurluk, ulaşım imkânları bakımından elverişli bir konumda olmasından dolayı tarihi boyunca bir geçiş noktası olmuştur. Tarihi ile ilgili en eski kaynaklar 17. yüzyıl ortalarına rastlamakla birlikte 14. yüzyılda Karesi Beyliği döneminde burada bulunan vakıf arazisine kurulan çiftlik sayesinde ilk yerleşimlerin başladığı düşünülmektedir. İlçe yerleşimi yakın bir geçmişe sahip olmakla birlikte bölgede Lidyalılar, Romalılar, Bizanslılar, Karesi Beyliği ve son olarak Osmanlılar hüküm sürmüşlerdir.Susurluk 19. yüzyılın sonuna kadar köy iken 1892 yılında kasaba ve kurtuluş Savaşı sonrasında 1926 yılında ilçe statüsüne gelmiştir. Susurluk ilçesi, günümüzde tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birtakım sanayi kuruluşları ile birlikte ülke ekonomisine artı değer sunan bir ilçe konumundadır. Susurluk’a uğrayan hemen herkesin bildiği “Susurluk Ayranı” ve “Susurluk Tostu” ilçenin tanıtımında büyük rol oynayan değerler arasındadır. Susurluk’taki Aygır Çeşmesi ve Bıçkı deresi en beğenilen mekanlardandır. Farafat Ormanı da doğal mekanlar arasındadır. Yorgunluğunuzu atmak için Günaydın Göletinde rahat vakitler geçirebilirsiniz. Ayrıca bu mekanlar da doğa yürüyüşü yapabilir ve fotoğraflar çekebilirsiniz.

Susurluk’un Yöresel Lezzetleri

Susurluk ayranı ile bilinen bir ilçedir. Bol köpüklü ayranıyla dillere destandır. Yanında Susurluk tostu yenir. Konaklama tesislerini ziyaret edenler ayranla tostu birlikte tüketir. Şifalı sular ve doğal güzellikleriyle de herkes tarafından beğenilir. Susurluk’ta tarihi ve turistik mekan yerine yemyeşil alanlar çoktur.

Susurluk Nerede, Nasıl Gidilir?

Susurluk bölgedeki en büyük ve önemli yerleşim birimlerinden birisidir. Ayrıca önemli bir ulaşım noktasıdır. İlçe merkezleri yakınlarında birçok büyük konaklama tesisi yer alır. Balıkesir – Susurluk arasındaki uzaklık 44 km’dir. Susurluk Şeker Fabrikasının büyük önemi vardır. Bunun dışında, başka sanayi tesisleri de bulunmaktadır.Ayrıca: ağaç masa, sandalye işleri ve mobilya imalathaneleri de bulunmaktadır. Organize Sanayi Bölgesinde ise: ülkemizdeki ünlü bir süt ürünleri markasının üretim tesislerini görebilirsiniz. Zaten: bu markanın, ilçe merkezindeki konaklama tesislerinde bulunan tesisi, gerçekten kaliteli yiyecekler, satış yerleri ve güzel tesisi ile dikkatinizi çekecektir.Özellikle: akvaryum ve balıklar. Yani, molanız sırasında, özellikle çocukların ilgisini çeken ortam yaratılmış.

Susurluk’ta Nerde Kalınır? Otel Tavsiyeleri

– Form Termal & Spa Otel

– Kazdağları İda Natura Otel

– Zeytin Otel

– Mavi İnci Park Otel

Önemli turizm bölgelerinden olan Balıkesir’in ilçeleri arasında yer alan Susurluk, birçok misafirin uğrak noktası oluyor. Ayran ve tostu ile oldukça meşhur olan ilçe hem yerli hem de yabancı misafirlere ev sahipliği yapıyor. Susurluk otelleri yılın 12 ayı açık kalarak, ziyaretçilerin beklentilerini karşılıyor. Şehir merkezindeki Kaz Dağları kayak turizmine elverişli olduğundan ilçede hem yaz hem de kış tatilleri yapılabiliyor.

You May Also Like

About the Author: admin

Copyright © 2022 Lebego1.Com » Türkiye ve Dünya'da Gezilecek Yerler. All Rights Reserved.
Rize Günübirlik Turlar